Handboek verkeerslichtenregelingen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Handboek verkeerslichtenregelingen geeft een overzicht van de mogelijkheden van verkeerslichtenregelingen. Het handboek is erop gericht een optimale regeling te ontwerpen voor vrijwel elke verkeersregeltechnische situatie.

De basis voor het handboek is gelegd in de jaren 1970, toen dhr. Van Zuylen als docent dictaten maakte voor de Verkeersakademie Tilburg. Daarna heeft A. Wilson - later werkzaam bij Rijkswaterstaat, dienst Verkeer en Scheepvaart - de dictaten verder uitgewerkt en verfijnd.

De onderwerpen in het handboek worden zoveel mogelijk op volgorde behandeld zoals de verkeerskundige tijdens het ontwerpproces tegen hoort te komen.

Het handboek behandelt geen TDI's, selectieve toegang tot gebieden (zoals slagbomen met lichten) en de techniek en installatie van de toestellen, lantaarns en masten en dergelijke. Bovendien wordt in het handboek de criteria voor het plaatsen van verkeerslichten niet behandeld, net zoals het onderhoud en het technisch beheer van verkeersregelinstallaties. Voor de techniek, installatie, plaatsing en onderhoud van de verkeersregeltoestellen is op 16 december 2009 het Handboek aanleg verkeersregelinstallaties verschenen.

Bestellen

Het handboek kan via de website van het CROW aangeschaft worden door wegbeheerders en andere belanghebbenden. Kosten ten tijde van schrijven: € 92,00.

Studenten van de NHTV wordt nadrukkelijk aangeraden dit boek niet via Selexyz te bestellen, maar op school aan te schaffen. Daar is het handboek - alleen voor studenten van het NHTV - voor onder € 70,00 te verkrijgen!

Externe link

Bestelpagina en informatiepagina Handboek CROW