Heart of America Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Heart of America Bridge
MO-9.svg
Heart of America Bridge.jpg
Overspant Missouri River
Rijstroken 2x2
Totale lengte c. 1.012 meter
Hoofdoverspanning c. 102 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 10-1986
Verkeersintensiteit 26.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Heart of America Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen over de Missouri River in Kansas City, Missouri. De brug is onderdeel van de State Route 9.

Kenmerken

De Heart of America Bridge is een liggerbrug, met een totale lengte van circa 1.012 meter en een hoofdoverspanning van circa 102 meter. De brug heeft aanzienlijke aanbruggen. Het brugdek is circa 26 meter breed, met 3 rijstroken richting zuiden en 2 richting noorden. Richting noorden is eveneens een fiets/voetpad. Over de brug loopt de State Route 9, die hier een snelwegachtig karakter heeft en in Kansas City ongelijkvloers op de Interstate 35 en Interstate 70 aansluit. Direct naast de brug ligt de ASB Bridge, een spoorbrug.

Geschiedenis

De eerste brug op deze locatie is de Armour-Swift-Burlington Bridge (ASB Bridge). De bouw hiervan begon al in 1890, maar vanwege een financieringsprobleem werd de bouw gestaakt. In de periode 1909-1911 is de brug verder gebouwd. De ASB Bridge is een dubbeldeks brug en heeft ook een hefbrug. De brug opende op 28 december 1911 voor het verkeer. Het was ontworpen als een brug die zowel voor spoorverkeer als wegverkeer was, met een wegbrug op het bovenste dek. Het was de eerste brug over de Missouri River in Kansas City die specifiek ontworpen was voor wegverkeer, daarvoor waren er alleen spoorbruggen. Het was ook een tolweg. De Jefferson Highway verliep er overheen, dit was een historische auto trail. In 1927 werd de brug aangekocht door de staat Missouri en werd toen tolvrij. Vermoedelijk verliepen de US 69 en US 71 in die tijd over de brug.

De brug was smal en gedateerd voor wegverkeer, daarom werd besloten om een nieuwe brug voor wegverkeer naast de historische spoorbrug te bouwen. Deze werd in 1986 gerealiseerd, de brug is in oktober 1986 voor verkeer richting noorden geopend en in december 1986 voor verkeer richting zuiden. Vermoedelijk is de brug op 11 december 1986 formeel geïnaugureerd.[1] De spoorbrug bleef daarna in gebruik.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 26.000 voertuigen van de Heart of America Bridge gebruik.

Zie ook

Referenties