Heartland Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De route van de Heartland Expressway.

De Heartland Expressway is een serie wegen in het westen van de Verenigde Staten die een noord-zuidroute vormt vanaf de regio Denver tot Rapid City, South Dakota. De Heartland Expressway is ook een belangenorganisatie met als doel de route hoogwaardig uit te bouwen, met name de staat Nebraska heeft hier veel belang bij. De Heartland Expressway is 895 kilometer lang.[1]

Route

Colorado

In Colorado begint de Heartland Expressway en is feitelijk een voortzetting van de Ports to Plains Corridor. Er zijn twee beginpunten, de metropool Denver en het dorp Limon. Van Limon tot de grens met Nebraska volgt de Heartland Expressway de State Highway 71. Vanaf Denver volgt de corridor de Interstate 76 tot aan Brush en sluit hier op de SH 71 aan.

Nebraska

Ook in Nebraska wordt de Heartland Expressway gevormd door de State Highway 71, tot aan de stad Scottsbluff. Vanaf hier splitst de route, een westelijke tak naar de Interstate 25 in Wyoming en een oostelijke route die verder gaat via Alliance en Chadron en volgt daarbij grotendeels de US 385 in Nebraska.

Wyoming

De westelijke zijtak tot in Wyoming volgt vanaf Scottsbluff, Nebraska de US 26 in Nebraska en de US 26 in Wyoming, tot de aansluiting met I-25 ten westen van Guernsey, 130 kilometer ten noorden van de hoofstad Cheyenne.

South Dakota

De 2x2 State Route 79 in South Dakota.

In South Dakota volgt de Heartland Expressway de US 385 in South Dakota tot nabij Hot Springs, en daarna de State Route 79 in South Dakota, die een bypass van de Black Hills volgt. Een alternatieve route gaat door de Black Hills en volgt de US Highways 385 en 16 naar Rapid City. In Rapid City eindigt de Heartland Expressway op de Interstate 90.

Kenmerken

De weg is grotendeels enkelbaans, maar twee langere trajecten zijn als 2x2 divided highway uitgevoerd, de State Route 71 in Nebraska vanaf Kimball tot Scottsbluff en de State Route 79 in South Dakota van Hot Springs tot Rapid City. De weg voert overwegend over de kale High Plains, die met name in Colorado erg vlak zijn. Het westen van Nebraska kent wat hoogteverschillen. In South Dakota voert de weg langs de voet van de Black Hills, dat toppen tot 2.200 meter kent.

Geschiedenis

In 1991 werd de wet Intermodal Surface Transportation Efficiency Act aangenomen, waarin Corridor 14 / Heartland Expressway was vastgelegd. In de wet is echter geen specifieke financiering voor de weg toegekend. Ook werd niet vastgesteld hoe de corridor ontworpen moest worden. De doelstelling is vooral een 2x2 divided highway en geen volwaardige freeway omdat hiervoor de financiën ontbreken en de intensiteiten te laag zijn om elke onbelangrijke zijweg ongelijkvloers te kruisen. Volgens het MUTCD is een expressway ook een 2x2 divided highway en niet per se een freeway.

In South Dakota is de verdubbeling van de route tot 2x2 divided highway voltooid. Rond 2005 is de State Route 79 tussen Buffalo Gap en Rapid City naar 2x2 rijstroken verbreed, gevolgd door een zuidwaartse verlenging van het 2x2 deel tot de US 18 nabij Hot Springs circa 2007. Vervolgens is de dubbelnummering van de US 18 en US 385 tussen Hot Springs en Oelrichs naar 2x2 rijstroken verbreed tussen 2010 en 2013. Als laatste is tussen 2013 en 2015 het deel tussen de grens met Nebraska en Oelrichs naar 2x2 rijstroken verbreed.

In Nebraska is de State Route 71 tussen de I-80 in Kimball en de US 26 in Scottsbluff naar 2x2 rijstroken verbreed. Al gedurende de jaren '90 is SR-71 hier naar 2x2 rijstroken verbreed. Op 4 oktober 2011 opende de 2x2 bypass van Kimball voor het verkeer.[2] Hiermee hoefde het verkeer niet meer dwars door Kimball. De uitvoering van de Heartland Expressway is één van de hoge prioriteiten van het Nebraska Department of Roads.

In Colorado is de State Highway 71 nog nergens opgewaardeerd. De verkeersintensiteiten op dit deel zijn overwegend zeer laag.

Zie ook

Referenties