Hervannan eritasoliittymä

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Hervanta
Hervanta.png
Kruisende wegen DK9.svg
Type klaverblad
Opengesteld 1994

Het Hervannan eritasoliittymä (knooppunt Hervanta) is een knooppunt in Finland, gelegen bij de stad Tampere. Hier kruist de Valtatie 9 een stedelijke autoweg die de Hervannan Valtaväylä heet. Het knooppunt is een klaverblad.

Naamgeving

Het Hervannan eritasoliittymä is vernoemd naar Hervanta, een voorstad van de stad Tampere.

Configuratie

Het knooppunt is een klaverblad met rangeerbanen langs de Valtatie 9, maar niet langs de Hervannan Valtaväylä. De valtatie 9 is een moottoritie met 2x2 rijstroken, de Hervannan Valtaväylä is een 2x2 voorrangsweg. Het knooppunt is gelegen tussen de stad Tampere en de voorstad Hervanta, die vooral flats kent. Verkeerstechnisch gezien is het knooppunt Hervanta meer een aansluiting naar het onderliggend wegennet dan een echt knooppunt.

Geschiedenis

De Hervannan Valtaväylä is waarschijnlijk ouder dan de valtatie 9, maar hoe oud exact is niet bekend. De valtatie 9 opende in 1994 voor het verkeer, waarmee het knooppunt een feit was.

Verkeersintensiteiten

In 2009 reden dagelijks 36.300 voertuigen ten westen en 27.700 voertuigen ten oosten van het knooppunt over de valtatie 9. Intensiteiten van de Hervannan Valtaväylä zijn niet bekend.

Referenties


Knooppunten in Finland

EspooHervantaKirokonkyläKivokonLentoasemantieLeppävaaranMatinPitkäniemiPohjois-HaagaSepänkyläTampere eteläinenTattariharjunVaaralaVantaankoskiVästersundom