Heung Yuen Wai Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Heung Yuen Wai Highway map.png
?
Begin Fanling
Einde Heung Yuen Wai
Lengte 11 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Route 9/Fanling Highway

Tunnel.svg Lung Shan Tunnel (4800 m)

Afslagsymbool.svg Sha Tau Kok Road

Flag of the People's Republic of China.svg

De Heung Yuen Wai Highway is een expressway in Hong Kong. De autosnelweg verloopt in de New Territories, tussen de Fanling Highway en de grensovergang Heung Yuen Wai met Mainland China. De snelweg is 11 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Heung Yuen Wai Highway begint in het district Fanling op een knooppunt met de Route 9/Fanling Highway. Direct daarna volgt de 4,8 kilometer lange Lung Shan Tunnel onder een berggebied. De snelweg voert eerst noordwaarts, maar maakt dan een slinger naar het westen. Er is één andere aansluiting in een dunner bebouwd gebied van Hong Kong. De snelweg eindigt op het enorme grenscomplex Heung Yuen Wai met de rest van China. Aan de kant van Shenzhen sluit de weg aan op de stedelijke expressways van het district Luohu.

Geschiedenis

De grensovergang Heung Yuen Wai is aangelegd om de andere grenscomplexen tussen Hong Kong en Shenzhen te ontlasten. De snelweg is op 26 mei 2019 opengesteld voor het verkeer.[1] De snelweg omvatte de langste wegtunnel in Hong Kong tot dan toe, de 4,8 kilometer lange Lung Shan Tunnel.[2]

Referenties