Hi Carpenter Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hi Carpenter Memorial Bridge
OH-807.svg
Hi Carpenter Memorial Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 786 meter
Hoofdoverspanning 274 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 19-11-1977
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Hi Carpenter Memorial Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen over de Ohio River tussen St. Marys, West Virginia en Newport, Ohio.

Kenmerken

De Hi Carpenter Memorial Bridge is een stalen vakwerkbrug die is aangelegd volgens de cantilever-methode. De brug heeft een totale lengte van 786 meter en een hoofdoverspanning van 274 meter. De brug is relatief breed met 2x2 rijstroken. Over de brug verloopt de State Route 807, een verbinding tussen de State Route 7 in Ohio en de State Route 2 in West Virginia. De voornaamste plaats bij de brug is St. Marys, een dorp aan de kant van West Virginia. Aan de kant van Ohio ligt het kleinere plaatsje Newport. De brug heeft hoofdzakelijk een lokaal belang omdat er geen doorgaande weg de rivier kruist. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De eerste brug op deze locatie was een hangbrug die in 1928 werd opengesteld. Deze brug had hetzelfde ontwerp als de oorspronkelijke Silver Memorial Bridge over de Ohio River bij Gallipolis, die ook uit 1928 dateerde. De Silver Memorial Bridge stortte in 1967 in. Daarna is de brug in St. Marys gesloten uit veiligheidsoverwegingen en vervolgens in 1971 gesloopt. Daarna is de huidige vakwerkbrug aangelegd tussen 1973 en 1977 en is op 19 november 1977 opengesteld voor het verkeer.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Hiram A. Carpenter (1880-1970), een schipper die post over de Ohio River vervoerde en later als ondernemer zijn imperium uitbreidde met allerlei ondernemingen in de regio.

Zie ook

Referenties