Highway 15 in New Brunswick

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NB 15.svg
Highway 15
Begin Moncton
Einde Port Elgin
Lengte 79 km
Route

Rotonde.svg Moncton

Afslagsymbool.svg Saint George Boulevard

Afslagsymbool.svg Berry Mills Road

Afslagsymbool.svg Mountain Road

Afslagsymbool.svg Connaught Avenue

Afslagsymbool.svg University

Rotonde.svg Moncton

Afslagsymbool.svg Dieppe Boulevard

Knooppuntsymbool.svg NB 2.svg

Afslagsymbool.svg Chapman Corner

Centrum.svg Shediac

Rotonde.svg NB 16.svg

De Highway 15 is een provincial highway en gedeeltelijke freeway in New Brunswick, Canada. De weg vormt een oost-westroute vanaf Moncton tot de Highway 16 in het oosten van de provincie. Van de totale 79 kilometer is 36 kilometer een snelweg.

Routebeschrijving

De Highway 15 begint in het zuiden van de stad Moncton op een rotonde, en vormt dan de 2x2 rondweg van de stad. Halverwege de route ligt een gelijkvloers verkeersplein, de rest van de route door Moncton is ongelijkvloers. Aan de noordoostzijde van de stad volgt het klaverblad met de Highway 2, de snelweg vanaf Fredericton naar Amherst. De snelweg loopt daarna verder noordoostwaarts tot aan Shediac, en gaat dan over in een enkelbaans weg. Langs Shediac ligt een ongelijkvloerse bypass, maar de rest van de route is niet bijzonder uitgebouwd. De weg voert door bebost gebied, en eindigt uiteindelijk op een rotonde met de Highway 16 bij Port Elgin.

Geschiedenis

Voor de jaren 70 liep de weg enkel van Moncton naar Shedian, en begin jaren 70 is dit deel omgebouwd tot snelweg, de eerste plattelandssnelweg van New Brunswick. Gedurende de jaren 70 en 80 is de rondweg van Moncton omgebouwd tot snelweg, een proces dat in 1989 voltooid was.

Referenties


Highways & freeways in New Brunswick

123478101115161795