Highway 16 in New Brunswick

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NB 16.svg
New Brunswick Highway 16 map.png
Highway 16
Begin Aulac
Einde Confederation Bridge
Lengte 52 km
Route

Knooppuntsymbool.svg NB 2.svg

Centrum.svg Pointe de Bute

Centrum.svg Baie Verte

Centrum.svg Port Elgin NB 15.svg

Centrum.svg Bayfield

Brug.svg Confederation Bridge

Prince Edward Island PEI Highway 1.svg

De Highway 16 is een provincial highway in de Canadese provincie New Brunswick. De weg vormt de toegangsweg naar de Confederation Bridge die naar Prince Edward Island loopt en is 52 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Confederation Bridge tussen New Brunswick en Prince Edward Island.

De Highway 16 begint op een klaverblad met de Highway 2, nabij de grens met Nova Scotia en 50 kilometer ten zuidoosten van de stad Moncton. De Highway 16 verloopt noordoostwaarts over het platteland van oostelijk New Brunswick. Er liggen alleen wat gehuchten op de route. De weg loopt eerst een stuk parallel aan de grens met de provincie Nova Scotia, en vervolgens over een groot schiereiland. De belangrijkste plaats op de route is het dorp Port Elgin, waar de Highway 15 aansluit. Vervolgens volgt de Confederation Bridge naar Prince Edward Island.

Geschiedenis

De oorspronkelijke Highway 16 liep naar Cape Tormentine, vanwaar de veerdienst naar Prince Edward Island ging. Delen van de route zijn later opgewaardeerd. In de jaren '60 opende een nieuw tracé tussen Baie Verte en Port Elgin als onderdeel van de Trans-Canada Highway. In 1997 opende een nieuw tracé na Port Elgin, als onderdeel van de toegangsweg naar de Confederation Bridge, die ook in 1997 is opengesteld. Bij openstelling was dit de langste brug van Canada.

Tol

De Confederation Bridge is een tolweg.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden tussen 2.800 en 3.600 voertuigen over Highway 16, met 3.800 voertuigen over de Confederation Bridge naar Prince Edward Island.

Referenties


Highways & freeways in New Brunswick

123478101115161795