Highway 1 (Australië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Australian national highway 1.svg
Highway 1 Australia map.png
M1/A1/B1
Begin Sydney
Einde Sydney
Lengte 14.500 km
Route

De Highway 1 is een netwerk van highways in Australië, die het Australische continent omcirkelt. Het omvat een serie wegen die veelal langs de kust lopen van Australië. Er is geen gedefinieerd begin- of eindpunt, en de weg volgt ook lang niet overal de kortste route tussen de grotere steden. Het is daarom meer een symbolische dan functionele route. Highway 1 is circa 14.500 kilometer lang.

Routebeschrijving

Highway 1 volgt diverse genaamde en genummerde highways door alle staten van Australië. Een aftakking van de weg loopt ook op Tasmania. Highway 1 gaat niet door het Australian Capital Territory (Canberra).

Vanaf Sydney volgt Highway 1 de Princes Highway langs de kust, via Melbourne naar Adelaide. Het is echter niet de kortste of snelste route tussen Sydney en Melbourne, dat is de Hume Highway die door het binnenland loopt. Vanaf Adelaide volgt Highway 1 de eenzame Eyre Highway westwaarts over de Nullarbor Plain naar Port Augusta. Vanaf hier volgt Highway 1 de Coolgardie-Esperance Highway zuidwaarts naar Esperance aan de zuidkust van Western Australia, en vervolgens westwaarts via de South Coast Highway naar Walpole, en daarna noordwaarts via de South Western Highway naar Perth.

Vanaf Perth voert Highway 1 noordwaarts door het geïsoleerde noordwesten en westen van Western Australia, via de Brand Highway en North West Coastal Highway naar Port Hedland en vervolgens via het noordelijk deel van de Great Northern Highway naar het Northern Territory. In het Northern Territory loopt Highway 1 via de Victoria Highway oostwaarts tot Katherine, en volgt dan de Stuart Highway een stukje zuidwaarts. Een zijtak voert naar het noordelijker gelegen Darwin.

Oostelijk van de Stuart Highway volgt Highway 1 een onlogische route via de Carpentaria Highway, die veel meer van secundair belang is dan de zuidelijkere Barkly Highway. De weg voert ten zuiden van de Golf van Carpentaria langs, en gaat in Queensland over een serie developmental roads via Burketown en Normanton naar Cairns. Dit is een zeer secundaire route die maar door heel weinig verkeer gebruikt wordt, en voorzieningen liggen zeer ver uit elkaar. Vanaf Cairns volgt Highway 1 de hoofdwegen zuidwaarts, namelijk de Bruce Highway via tal van kuststeden tot aan Brisbane, en vervolgens de Pacific Highway tot Sydney.

Geschiedenis

Highway 1 werd in 1955 gecreëerd als onderdeel van het systeem van 'National Routes' in Australië. Het was destijds de enige National Route die door alle staten ging. Veel van de andere National Routes uit die tijd sloten op enig punt aan op Highway 1. In 1997 is een alfanumerieke wegnummering ingevoerd in Australië, maar de daadwerkelijke invoering ervan verliep gefaseerd en verschilt per staat, waardoor de weg afwisselend als de Route 1, Highway 1, M1, A1 of B1 genummerd is.

Nut

Alhoewel lange-afstandsverkeer op diverse highways de route zal volgen, volgt Highway 1 ook routes die onpraktisch zijn voor doorgaand verkeer. Bijvoorbeeld tussen Sydney en Melbourne is de Hume Highway veel korter. Tussen Melbourne en Adelaide is de Western Highway korter, en van Norseman tot Perth maakt Highway 1 een omweg via de zuidkust, terwijl de Great Eastern Highway een stuk korter is. Ook tussen Perth en Port Hedland is de Great Northern Highway korter dan de kustroute.

Het minstgebruikte deel ligt echter tussen Katherine in het Northern Territory en Cairns in Queensland. Highway 1 volgt hier een zeer secundaire route langs de Gulf of Carpentaria, terwijl de wat zuidelijker gelegen Barkly Highway gebruikelijker is voor oost-westverkeer tussen beide gebieden. In Queensland volgt de weg diverse developmental roads. Dit traject staat ook bekend als de 'Savannah Way'. Tussen Normanton en Cairns volgt Highway 1 de Gulf Developmental Road, die geasfalteerd is. De alternatieve route, de Burke Developmental Road, is echter niet geasfalteerd.

Wegcondities

Highway 1 varieert van brede freeways in de grote steden tot eindeloze enkelbaans wegen met zeer weinig verkeer. Met name het deel door het noorden van Queensland voert door zeer eenzaam gebied, voorzieningen voor bestuurders liggen hier op grote afstand van elkaar. De weg is wel overal geasfalteerd. Het grootste gevaar op de weg is echter vermoeidheid. De afstanden zijn gigantisch en het landschap is vaak monotoon.

Referenties