Highway 2 in Prince Edward Island

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PEI Highway 2.svg
Prince Edward Island highway 2 map.png
Highway 2
Begin Tignish
Einde Souris
Lengte 216 km
Route

Centrum.svg Tignish

Centrum.svg Woodstock

Centrum.svg Summerside

Centrum.svg Kensington

Centrum.svg Charlottetown PEI Highway 1.svg

Centrum.svg Mount Stewart

Centrum.svg Saint Peters Bay

Centrum.svg Souris

De Highway 2 is een provincial highway in de Canadese provincie Prince Edward Island. De weg vormt de langste weg van het eiland, vanaf Tignish in het noorden via de hoofdstad Charlottetown naar Souris in het oosten. De Highway 2 is 216 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Highway 2 begint in het dorp Tignish in het noorden van Prince Edward Island. Meteen begint een 23 kilometer lang kaarsrecht stuk over het binnenland van Prince Edward Island. De weg voert zuidwaarts door een afwisseling van weilanden en bossen. Er liggen weinig grotere plaatsen op de route, de meeste plaatsen zijn kleine dorpjes. Men passeert langs Summerside, waar de Highway 1A aansluit, waarna de weg door Kensington loopt. Vanaf hier voert de enkelbaans zuidoostwaarts naar de hoofdstad Charlottetown, waar een korte dubbelnummering met de Highway 1 is. Vanaf Charlottetown volgt de weg de Hillsborough River naar het noordoosten, feitelijk vooral een getijderivier. De weg komt dan dicht langs de noordkust van Prince Edward Island, om vervolgens over een schiereiland te gaan, waarna de weg in het dorp Souris eindigt.

Geschiedenis

De Highway 2 is de hoofdweg voor verkeer binnen Prince Edward Island en was de eerste doorgaande weg op het eiland en staat daarom wel bekend als de All Weather Highway. Het deel tussen Charlottetown en Summerside werd in 1890 in gebruik genomen. De weg werd in de jaren '50 geasfalteerd. In de jaren '90 werd de rondweg van de hoofdstad Charlottetown aangelegd met federale financiering.

Toekomst

Er zijn wensen om de Highway 2 deels te verdubbelen ("twinnen") naar 2x2 rijstroken, tussen Summerside en Charlottetown.

Referenties


Highways op Prince Edward Island

11A234