Highway 4 in New Brunswick

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Highway 4
Begin St. Croix
Einde Thomaston Corner
Lengte 28 km
Route

ME-6

St. Croix

McAdam

Thomaston Corner

De Highway 4 is een provincial highway in de Canadese provincie New Brunswick. De weg vormt een korte oost-westroute in het westen van de provincie, vanaf de grens met de Verenigde Staten bij St. Croix tot aan Thomaston Corner. De Highway 4 is 28 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Highway 4 begint op de grens met de Amerikaanse staat Maine, vanwaar de State Route 6 door Vanceboro naar Lincoln loopt. De grensovergang is van secundair karakter. De weg verloopt oostwaarts door bebost gebied en passeert door het dorp McAdam, de grootste plaats op de route. Bij het gehucht Thomaston Corner mondt de Highway 4 op de Highway 3 uit.

Geschiedenis

De Highway 4 werd in de jaren '20 gecreëerd om het noorden van Maine indirect met Fredericton te verbinden, via de Highway 3. De weg verloopt tussen St. Croix en McAdams over het tracé van een oude spoorlijn, die één van de eerste spoorlijnen van New Brunswick was, maar later overbodig werd door de aanleg van een andere spoorlijn.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks steken 250 voertuigen de grens met de Verenigde Staten over, waarna de intensiteiten elders op 700 tot 900 voertuigen per dag liggen.

Referenties


Highways & freeways in New Brunswick

123478101115161795