Motorway 6 (Thailand)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Highway 6 (Thailand))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Thailand 6 toll.png
Thailand Route 6 map.png
Motorway 6
Begin Ayutthaya
Einde Nakhon Ratchasima
Lengte 196 km
Route

De Motorway 6 (Thai: ทางหลวงพิเศษหมายเลข 6), ook bekend als de Northeast Motorway (Thai: ทางหลวงพิเศษสายตะวันออกเฉียงเหนือ) is een in aanleg zijnde motorway in Thailand. De snelweg zal in eerste instantie van Ayutthaya naar Nakhon Ratchasima verlopen over een lengte van 196 kilometer, maar moet uiteindelijk naar de grens met Laos bij Mueang Nong Khai over een afstand van 535 kilometer.

Routebeschrijving

De Motorway 6 zal voornamelijk parallel aan de bestaande Highway 2 verlopen. De snelweg voert overwegend door vlak terrein, maar deels ook door heuvelachtig gebied, bijzonder is het viaduct langs het meer Lam Takhong. De snelweg begint ten noorden van Bangkok op een knooppunt met de Motorway 9 en eindigt op de westelijke ringweg van Nakhon Ratchasima.

Geschiedenis

De voorganger van de Route 6 is de Route 2, een moderne autoweg met grotendeels 2x2 rijstroken die in de jaren '50 met steun van de Verenigde Staten is aangelegd. Dit is een moderne weg die 2x3 rijstroken telt, deels met frontage roads en ongelijkvloerse kruisingen.

Toekomst

De bouw van de Motorway 6 begon op 3 augustus 2016.[1] Dit deel bestaat uit twee deeltrajecten, een 103 kilometer lang deel vanaf Ayutthaya naar Pak Chong, en een 93 kilometer lang traject verder van Pak Chong naar Nakhon Ratchasima. De snelweg moet eind 2020 worden opengesteld.[2]

Tol

De snelweg wordt een tolweg.

Referenties

Flag of Thailand.svg Expressways en motorways in Thailand Flag of Thailand.svg

Highway 1Highway 3Motorway 6Motorway 7Motorway 9 - Ring BangkokHighway 31Highway 35Motorway 81Motorway 82Highway 338Bang Na ExpresswayBang Sue - Taling Chan ExpresswayChalong Rat ExpresswayNakhon ExpresswaySirat Expressway