Highway 70 (Israël)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
כביש 70
Begin Zihron Ya'akov
Einde Shlomi
Lengte 76 km
Route

Zihron Ya'akov

Yokne'am Ilit

Sha'ar HaAmakim

Rekashim

Kiryat Ata

Ahihud

Abu Snan

Kabri

Shlomi

De Route 70 of Kvish 70 (Hebreeuws: כביש 70) is een hoofdweg in Israël, gelegen in het noordwesten van het land. De weg vormt een boog vanaf Zihron Ya'akov aan de kust tot aan Shlomi nabij de grens met Libanon. De weg is 76 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint nabij Zihron Ya'akov met een aansluiting op de Route 2, de snelweg van Tel Aviv naar Haifa. De Route 70 is een 2x2 dual carriageway en verloopt oostwaarts, eerst door de kuststrook, daarna door de heuvels. De Route 6 eindigt op de Route 70, waarna verkeer verder gaat en afdaalt naar de vallei rond Yokne'am Ilit. De Route 70 draait hierbij naar het noorden en kent een korte dubbelnummering met de Route 75. Daarna verloopt de weg noordwaarts, op enige afstand van de kust. De weg telt nog 2x2 rijstroken tot Ahihud. Het noordelijkste deel van de Route 70 is meer secundair in karakter, de weg eindigt in het plaatsje Shlomi nabij de grens met Libanon.

Geschiedenis

Eind jaren '90 is de weg verdubbeld naar 2x2 rijstroken op een groot deel van de route. In 2007 opende het knooppunt met de Route 6 voor het verkeer. In 2002 is het deel van I'billin naar Kabul naar 2x2 rijstroken verdubbeld.

Referenties


Hoofdwegen en snelwegen in Israël

Freeways:

Highways: