Highway 7 in New Brunswick

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NB 7.svg
Highway 7
Begin Fredericton
Einde Saint John
Lengte 97 km
Route

Knooppuntsymbool.svg NB 8.svg

Afslagsymbool.svg Kimble Drive

Afslagsymbool.svg Alison Boulevard

Knooppuntsymbool.svg NB 2.svg


Afslagsymbool.svg NB 2.svg

Centrum.svg Welsford

Centrum.svg Grand Bay-Westfield

Afslagsymbool.svg Westfield Road

Afslagsymbool.svg Colpitts

Knooppuntsymbool.svg NB 1.svg

De Highway 7 is een provincial highway en gedeeltelijke freeway in New Brunswick, Canada. De weg vormt een verbinding tussen de hoofdstad Fredericton en de havenstad Saint John. De weg is 97 kilometer lang, waarvan 15 kilometer een snelweg.

Routebeschrijving

De Highway 7 begint in het zuiden van Fredericton op een knooppunt met de Highway 8, de primaire ontsluitingssnelweg van Fredericton. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert zuidoostwaarts de stad uit, en voegt na 9 kilometer op de Highway 2 in, de snelweg vanaf Québec naar Moncton. Deze dubbelnummering duurt een kilometer of 10 tot aan Oromocto, waarna de Highway 7 zuidwaarts afslaat. De weg voert door het beboste binnenland, en is redelijk goed uitgebouwd. Het grootste deel is enkelbaans, maar er zijn enkele ongelijkvloerse kruisingen en nauwelijks bebouwde kommen op de route. Het laatste deel tot Saint John is weer een 2x2 snelweg, die op de Highway 1 in het westen van de havenstad eindigt.

Geschiedenis

De huidige route werd in 1965 voor het eerst als de Highway 7 genummerd. Tussen 1965 en 1978 is het snelwegdeel tussen Fredericton en Oromocto aangelegd, deels dubbelgenummerd met de Highway 2. In 1986 opende de bypass van Westfield, vlakbij Saint John, en in 1991 sloot de snelweg aan op de Highway 1 in Saint John.

Bij Welsford is een nieuw enkelbaans tracé aangelegd, die in oktober 2009 in aanleg ging, in het voorjaar van 2012 stilgelegd is, een jaar later weer hervat is en op 1 november 2013 opengesteld is.[1]

Toekomst

Verdere delen van de Highway 7 tussen Fredericton en Saint John worden op termijn naar snelweg omgebouwd.

Referenties

Highways & freeways in New Brunswick

123478101115161795