Highway 8 in New Brunswick

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NB 8.svg
Highway 8
Begin Fredericton
Einde Bathurst
Lengte 255 km
Route

Knooppuntsymbool.svg NB 2.svg

Afslagsymbool.svg Hanwell Road

Afslagsymbool.svg Regent Street

Knooppuntsymbool.svg NB 7.svg

Afslagsymbool.svg Forest Hill Road

Brug.svg Princess Margaret Bridge

Afslagsymbool.svg Barkers Point

Junction.svg Greenwood Drive

Junction.svg Bridge Street

Afslagsymbool.svg Penniac

Afslagsymbool.svg Durham Bridge

Afslagsymbool.svg Nashwaak Bridge

Afslagsymbool.svg South Portage

Centrum.svg Newcastle

Centrum.svg Bathurst

De Highway 8 is een provincial highway en gedeeltelijke freeway in New Brunswick, Canada. De weg loopt vanaf de hoofdstad Fredericton via Newcastle naar Bathurst aan de noordkust en is 255 kilometer lang, waarvan 9 kilometer een snelweg is.

Routebeschrijving

De Highway 8 begint ten westen van Fredericton op een knooppunt met de Highway 2, de snelweg vanaf Québec. De Highway 8 vormt dan de 2x2 bypass van Fredericton, en kent een knooppunt met de Highway 7, die verkeer naar Moncton en Saint John verwerkt. Vlak voor de brug over de Saint John versmalt de weg naar 1x2 rijstroken, waarna de weg noordwaarts de stad Fredericton uitloopt. Men komt direct in dunbevolkt platteland, en de weg loopt parallel aan een kleine rivier naar het noorden. Dit deel is een ongelijkvloerse super two. Het landschap is overwegend bebost en licht heuvelachtig. De weg buigt geleidelijk naar het noordoosten af, en passeert dan door Newcastle. In dit gebied zijn wat ongelijkvloerse kruisingen, maar de weg is hier geen snelweg. Daarna voert de weg verder noordwaarts, en eindigt bij Bathurst aan de noordkust van New Brunswick.

Geschiedenis

De Highway 8 werd voor het eerst in de jaren 20 genummerd als zodanig binnen het wegennet van New Brunswick. De Princess Margaret Bridge opende in 1959 voor het verkeer, en het snelwegsegment rond Fredericton opende eind jaren 80 voor het verkeer. Begin jaren 90 opende de bypass van Newcastle. In augustus 2014 opende een 36 kilometer lang nieuw super two-tracé vanaf Fredericton tot South Portage.[1]

Referenties

Highways & freeways in New Brunswick

123478101115161795