Hochstraße Elbmarsch

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hochstraße Elbmarsch
Overspant Hamburg
Rijstroken 2x3
Totale lengte 3.840 meter
Hoofdoverspanning 35 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1974
Verkeersintensiteit 99.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Hochstraße Elbmarsch is een viaduct in Duitsland, onderdeel van de A7 in Hamburg. Het viaduct is een lange liggerbrug en is 3.840 meter lang. Het is daarmee de langste wegbrug van Duitsland.

Kenmerken

De Hochstraße Elbmarsch is een 3.840 meter lange liggerbrug met korte overspanningen van 35 meter. De brug bestaat feitelijk uit twee naast elkaar gelegen bruggen, één voor richting noorden en één voor richting zuiden. Beide viaducten zijn 17,75 meter breed, met 3 rijstroken en een vluchtstrook. In de brug is ook de aansluiting Hamburg-Waltershof gelegen. Aan de noordkant van de brug bevindt zich een 418 meter lange overgangsconstructie naar de toerit van de Elbtunnel, deze lengte wordt soms bij die van de Hochstraße Elbmarsch opgeteld. Vanaf de brug heeft men uitzicht op de Köhlbrandbrücke en de haven van Hamburg waar grote zeeschepen aanmeren. Op het zuidelijk deel wordt de brug aan weerszijden geflankeerd door rangeerterreinen. Direct ten zuiden van het viaduct ligt het Dreieck Süderelbe met de A26.

Geschiedenis

De brug is tussen 1971 en 1974 aangelegd als onderdeel van de bouw van de A7 door Hamburg. De bouw viel samen met de Elbtunnel, vermoedelijk zijn beide delen gelijktijdig op 10 januari 1975 geopend. Dit viaduct is met 2x3 rijstroken aangelegd, maar is ontworpen met een ruimtereservering voor 2x4 rijstroken.

Aan de zuidkant van de Elbtunnel bevindt zich een 418 meter lang kunstwerk op maaiveld, dat in de overgang van de Hochstraße Elbmarsch naar de Elbtunnel voorziet. Dit heet kunstwerk K30. Het is in 1974 aangelegd en in 2002 verbreed naar 8 rijstroken met de uitbreiding van de capaciteit van de Elbtunnel. In 2014 werd duidelijk dat dit kunstwerk in zeer slechte staat verkeert en volledig vervangen moest worden, wat een uitdaging was gezien de ligging in het havengebied van Hamburg met veel kabels en leidingen en de beperkte ruimte. Dit is uiteindelijk tussen 2019 en 2023 uitgevoerd.[1]

Toekomst

De Hochstraße Elbmarsch werd vastgesteld als zijnde in slechte conditie. Er werd gesproken over een volledige vervanging. Uiteindelijk is besloten dat de pijlers in goede staat verkeren maar dat de bovenbouw een grote renovatie nodig had om de verbreding naar 2x4 rijstroken mogelijk te maken. De bouw hiervan startte op 27 november 2020 en duurt tot medio 2026.[2]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 100.000 voertuigen van de Hochstraße Elbmarsch gebruik, waaronder ook een groot volume aan vrachtverkeer.

Referenties