Holot Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף חולות

Holot Interchange

Holot Interchange.png
Kruisende wegen IL-4.svg IL-20.svg
Type splitsing
Opengesteld 1995

Het Holot Interchange (Hebreeuws: מחלף חולות) is een knooppunt in Israël, gelegen bij Tel Aviv. Hier kruist de Route 4 de Route 20 (Ayalon Freeway). Het knooppunt is vormgegeven als een splitsing.

Naamgeving

Holot is de Hebreeuwse naam voor een duin. Het knooppunt is in de duinen ten zuiden van Tel Aviv gelegen.

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een splitsing, waarbij de Route 4 van Ashdod naar de oostelijke voorsteden van Tel Aviv de doorgaande verbinding vormt. De Route 20 (Ayalon Freeway) splitst er vanaf en loopt naar het centrum van Tel Aviv. Binnen het knooppunt verloopt ook een spoorlijn. Het knooppunt ligt op 20 meter hoogte in de duinen ten zuiden van het bebouwde gebied van Tel Aviv.

Geschiedenis

De Route 4 is net na de Yom Kippur-oorlog opengesteld, vermoedelijk in 1974. Het knooppunt is in 1995 aangelegd, als eerste deel van de Ayalon Freeway ten zuiden van Tel Aviv. De spoorlijn in de middenberm van de Route 20 is in de periode 2009-2010 aangelegd. Ten zuiden van het knooppunt loopt deze ten oosten parallel aan de Route 4 naar Ashdod.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin