Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
港珠澳大橋

Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge

China G94.svg
HKZMB.jpg
Overspant Pearl River Delta
Rijstroken 2x3
Totale lengte 49.968 meter
Hoofdoverspanning 450 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 24-10-2018
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge (HKZMB) is een brug-tunnel-combinatie in Hong Kong, Guangdong en Macau in China. De verbinding heeft een lengte van bijna 50 kilometer.

Kenmerken

Het project bestaat uit diverse bruggen en tunnels die Zhuhai, Macau, Hong Kong en Shenzhen met elkaar verbinden.

Main Bridge-Tunnel

De hoofdverbinding is 39,0 kilometer lang en bestaat uit een westelijke brug met tuibrug, een centrale tunnel en een oostelijk aansluitend viaduct langs de luchthaven van Hong Kong.

De hoofdbrug is 22,9 kilometer lang met 2x3 rijstroken en verloopt vanaf een kunstmatig eiland 7 kilometer ten westen van Lantau Island in Hong Kong tot een kunstmatig eiland direct ten oosten van het noorden van Macau, waar de grensovergang op gerealiseerd wordt. De hoofdbrug is een tuibrug met een hoofdoverspanning van circa 450 meter.

Ten oosten van de hoofdbrug ligt een 6,7 kilometer lange tunnel tot de grens tussen Guangdong en Hong Kong, die in zee ligt. Deze tunnel gaat onder de diepere Lingding Channel door. In totaal zijn er vier passages voor schepen vanaf open zee naar de havens van de Pearl River Delta. De tunnel is een afzinktunnel, de afgezonken elementen zijn in totaal 4.860 meter lang, maar met de delen op de kunstmatige eilanden erbij bedraagt de complete tunnellengte circa 6 kilometer.

De bruggen bestaan grotendeels uit geprefabriceerde elementen die ter plaatse zijn gemonteerd, inclusief complete pylonen en brugdekken.

Hong Kong Link Road

Ten oosten van de tunnel ligt een 9,4 kilometer brug langs Chep Lap Kok, waar de luchthaven van Hong Kong op gelegen is. Dit deel kruist de Route 8, maar er is geen directe aansluiting mee, omdat ten oosten van Chep Lap Kok een kunstmatig eiland komt met de grensfaciliteiten van Hong Kong.

Tuen Mun - Chek Lap Kok Link

Vanaf het kunstmatig eiland in Hong Kong gaat een tak naar de Route 8 richting Kowloon en een tak naar de New Territories in het noorden. Deze verbinding verloopt via een tunnel en is 9 kilometer lang en telt 2x2 rijstroken.

Tuen Mun Western Bypass

De Tuen Mun Western Bypass is een voortzetting van de brug vanaf Chek Lap Kok en sluit aan op de Route 10 naar Shenzhen. Dit deel is 9 kilometer lang en telt ook 2x2 rijstroken.

Grensfaciliteiten

Er zijn twee kunstmatige eilanden aangelegd waar de grensposten zijn gelegen. Voor de kust van Macau is een eiland van circa 2 km² opgespoten op Chinees grondgebied. Dit eiland is het startpunt van de hoofdbrug, en geeft toegang naar Zhuhai. Op het vasteland van Zhuhai gaat de snelweg met een tunnel onder de grenspost naar Macau door.

Aan de kant van Hong Kong is een kunstmatig eiland opgespoten aan de oostkant van Chek Lap Kok Airport, dat via een dijk verbonden is met het eiland Chek Lap Kok waarop de luchthaven is gelegen. Vanaf dit eiland kan men twee richtingen op, naar de Route 8 richting Kowloon en een tunnel naar de New Territories.

Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge map.png

Geschiedenis

De eerste plannen ontstonden in 1983 toen een brugverbinding werd voorgesteld tussen Hong Kong en Zhuhai. Deze brug zou noordelijker verlopen vanaf Tuen Mun in de New Territories tot de noordzijde van Zhuhai, en zou Macau links laten liggen. Na de openstelling van de Route 8 in 1997 werd voorgesteld deze route te gebruiken en dus een zuidelijker tracé te kiezen dat ook Macau zou verbinden.

De bouw van de hoofdbrug-tunnelcombinatie begon op 15 december 2009 met de aanleg van een kunstmatig eiland ten oosten van Macau, waar de Chinese grensovergang is aangelegd. Op 14 december 2011 begon de aanleg van het kunstmatig eiland in Hong Kong. Op 31 juli 2012 werd begonnen met de aanleg van de brug zelf. Op 27 september 2016 werden de westelijke brugdelen vanaf Macau tot de onderzeetunnel constructief met elkaar verbonden over een lengte van 22,9 kilometer. Op 2 mei 2017 werden de tunnelsegmenten aan elkaar gesloten.[1][2] De hoofdbrug is op 31 december 2017 officieel opgeleverd.[3][4] Op 24 februari 2018 werd de Gongbei Tunnel opgeleverd.[5] Op 23 oktober 2018 volgde de ceremoniële ingebruikname.[6][7] De verkeersopenstelling van de brug volgde op 24 oktober 2018 om 9 uur 's ochtends.[8][9][10]

Toekomst

De Tuen Mun - Chep Lap Kok Link is een tunnel naar de New Territories. Deze wordt eind 2019 opengesteld.[11]

Nut en noodzaak

Met de verbinding worden Hong Kong, Macau en Zhuhai direct verbonden, zodat verkeer niet meer via veerdiensten of een omweg via Shenzhen en Zhongshan hoeft te maken. De capaciteit van de brug zal echter maar beperkt benut worden, omdat Mainland China maar een beperkt aantal vergunningen geeft voor het gebruik van de brug. Eind 2017 werd aangekondigd dat het aantal vergunningen voor privé bestuurders verhoogd zou worden van 3.000 naar 10.000.[12] Dit is echter slechts een fractie van de capaciteit van de brug. Dit betekent dat de brug niet vrij toegankelijk is voor bestuurders.

Tol

De brug is een tolbrug. In aanvulling op de vergunning om toegang tot de brug te krijgen, moeten bestuurders ook tol betalen. De tol bedroeg bij openstelling 150 RMB (€ 19) voor personenauto's.

Externe links

Referenties