Horace Wilkinson Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Horace Wilkinson Bridge
I-10.svg
Horace Wilkinson Bridge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 1.387 meter
Hoofdoverspanning 376 meter
Hoogte brugdek 53 meter
Openstelling 10-04-1968
Verkeersintensiteit 85.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Horace Wilkinson Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen in Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana.

Kenmerken

De Horace Wilkinson Bridge overspant de Mississippi River bij Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana. Over de brug loopt de Interstate 10 in Louisiana met 2x3 rijstroken zonder vluchtstroken. De brug heeft een totale overspanning van 1.387 meter en een hoofdoverspanning van 376 meter. Het brugdek ligt 53 meter boven de rivier. Het is één van twee bruggen over de Mississippi in Baton Rouge, iets noordelijker staat de Huey P. Long Bridge. De Horace Wilkinson Bridge staat nabij het centrum van Baton Rouge en sluit aan op het halve stackknooppunt met de Interstate 110 op de oostoever en de voorstad Port Allen op de westoever.

Geschiedenis

De Horace Wilkinson Bridge is midden jaren '60 aangelegd en is de tweede brug die bij Baton Rouge over de Mississippi River werd aangelegd. De brug opende op 10 april 1968 voor het verkeer als onderdeel van de Interstate 10 in Louisiana. De brug is vernoemd naar drie Horace Wilkinsons, allen familie die in de politiek van Louisiana betrokken waren.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 85.600 voertuigen over de brug, lager dan de 95.500 voertuigen in 2005. De brug is desondanks filegevoelig, met name door het substandaard alignement van de I-10 in Baton Rouge.

Referenties


Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge