Houkesloot aquaduct

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Houkesloot Aquaduct)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Houkesloot aquaduct
Waterweg Houkesloot
Lengte 45 meter
Openstelling 17-05-2003
Intensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Houkesloot aquaduct is een aquaduct in Nederland, gelegen in de provincie Friesland, onderdeel van de N354 en de ring van Sneek. De N354 kruist hier de Houkesloot.

Kenmerken

Het Houkesloot Aquaduct ligt aan de oostzijde van de stad Sneek, onderdeel van de ringweg. Men kruist hier de Houkesloot, een waterverbinding tussen Sneek en het Snekermeer. De N354 is een tweestrooks gebiedsontsluitingsweg die buiten de bebouwde kom ligt. Ten zuiden van het aquaduct ligt een krappe rotonde die uitwisseling naar het bedrijventerrein mogelijk maakt. Over de zuidzijde van het aquaduct loopt tevens de Oude Oppenhuizerweg, die met een aparte brugconstructie los van het aquaduct zelf staat.

Geschiedenis

Het Houkesloot aquaduct was onderdeel van een programma om kruisingen tussen drukke vaarwegen en verkeerswegen ongelijkvloers te maken. Het was één van de oudere projecten van dit programma, en de bouw ervan viel samen met de bouw van de oostelijke rondweg van Sneek. Op 17 mei 2003 is het aquaduct opengesteld voor het verkeer.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen verkeersintensiteiten van de N354 ter plekke bekend.

Referenties


Aquaducten, tunnels, bruggen en dammen in Friesland

Akwadukt Mid-Fryslân (A32)Hendrik Bulthuis Akwadukt (N356)Aquaduct Langdeel (N31)Aquaduct Lemmer (N359)Richard Hageman Akwadukt (N31)Aquaduct Scharsterrijn (A6)Aquaduct Van Harinxmakanaal (N31)Galamadammen akwadukt (N359)Geauakwadukt (N7)Houkesloot aquaduct (N354)Ie-Akwadukt (N928)Jeltesleat Akwadukt (N354)Leppa Akwadukt (A32)Margaretha Zelle AkwaduktM.C. Escheraquaduct

Prinses MargriettunnelFônejachtbrugScharsterrijnbrugAfsluitdijk

Aquaducten in Nederland

Alphen-aquaductAmstel AquaductBoxemtunnelCortlandt-aquaductDampoort AquaductGaag-aquaductGalamadammen akwaduktGeauakwaduktGouwe-aquaductHendrik BulthuisaquaductHoukesloot aquaductIe-AkwaduktJeltesleat AkwaduktNaviduct KrabbersgatAquaduct LangdeelAquaduct LemmerLeppa AkwaduktLimesaquaductMargaretha Zelle AkwaduktM.C. EscheraquaductAkwadukt Mid-FryslânPrinses MargriettunnelRichard Hageman AkwaduktRingvaartaquaductAquaduct ScharsterrijnAquaduct Steenbergen aan ZeeAquaduct Van HarinxmakanaalAquaduct VechtzichtAquaduct VeluwemeerEco-aquaduct Zweth en Slinksloot