Huey P. Long Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Huey P. Long Bridge
US 90.svg
Huey P Long Bridge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 2.462 meter
Hoofdoverspanning 240 meter
Hoogte brugdek 47 meter
Openstelling 00-12-1935
Verkeersintensiteit 43.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

Niet te verwarren met de Huey P. Long Bridge (Baton Rouge).

De Huey P. Long Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen in Metairie in Louisiana.

Kenmerken

De Huey P. Long Bridge overspant de Mississippi River in Metairie, een westelijke voorstad van New Orleans. De brug is een gecombineerde weg/spoorbrug met de spoorlijn in de middenberm en 2x3 rijstroken van de US 90 in Louisiana aan de buitenzijde. Het is een grote cantileverbrug. De wegbrug is 2.462 meter lang, de spoorbrug heeft veel langere aanbruggen en is 7.009 meter lang. De hoofdoverspanning is 240 meter lang. Het brugdek ligt 47 meter boven de rivier. De brug is geen freeway, maar de US 90 heeft wel een ongelijkvloerse kruising aan beide zijden. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De Huey P. Long Bridge is in de eerste helft van de jaren '30 aangelegd onder leiding van Ralph Modjeski en opende in december 1935 voor het verkeer. Het was de eerste brug over de Mississippi River in Louisiana. De brug verving een veerdienst en was van groot belang voor de ontwikkeling van de zuidelijke oever van de Mississippi in de agglomeratie New Orleans. De brug is vernoemd naar gouverneur Huey P. Long die even voor openstelling werd vermoord.

Tussen 2006 en 2013 is de brug verbreed naar 2x3 rijstroken. Het project kostte $ 1,2 miljard en was het duurste project uitgevoerd in Louisiana tot dan toe. Tevens zijn toen ongelijkvloerse kruisingen gerealiseerd aan beide zijden van de brug. Dit reduceerde ook de zeer steile hellingen voor het wegverkeer aan beide zijden.

Verkeersintensiteiten

In 2008 reden dagelijks 43.300 voertuigen over de brug. In 2005 reden nog 52.400 voertuigen over de brug. De intensiteiten waren iets gezakt door de langdurige werkzaamheden die veel overlast veroorzaakten.

Referenties


Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge