Huey P. Long Bridge (Baton Rouge)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Huey P. Long Bridge
US 190.svg
Huey P Long Bridge Baton Rouge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 1.792 meter
Hoofdoverspanning 228 meter
Hoogte brugdek 34 meter
Openstelling 08-1940
Verkeersintensiteit 29.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Zie ook de Huey P. Long Bridge in New Orleans.

De Huey P. Long Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen bij Baton Rouge in Louisiana. De brug overspant de Mississippi River.

Kenmerken

De brug is een stalen vakwerkbrug met cantileverconstructie en is een gecombineerde weg/spoorbrug. De brug is in totaal 1.792 meter lang (de aanbruggen van de spoorlijn zijn langer) met een hoofdoverspanning van 228 meter. De brug overspant de Mississippi aan de noordkant van de stad Baton Rouge. De brug telt 2 rijstroken aan beide kanten van de buitenzijde van de spoorbrug, de US 190 in Louisiana loopt er overheen. De brug is gelegen in een industriële omgeving.

Geschiedenis

De brug is eind jaren '30 aangelegd als eerste verbinding over de Mississippi bij de hoofdstad Baton Rouge. De brug opende in augustus 1940 voor het verkeer en was vanaf dat moment de primaire invalsweg van Baton Rouge. In 1968 opende de Horace Wilkinson Bridge als tweede verbinding bij Baton Rouge, waarover de Interstate 10 in Louisiana loopt. De Huey P. Long Bridge is sindsdien vooral voor regionaal verkeer en de industrie van belang. De brug was ooit gepland als onderdeel van de Interstate 410, die een noordelijke bypass van Baton Rouge moest vormen. De snelweg is nooit aangelegd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 29.000 voertuigen over de brug.

Referenties