Humen Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
虎门大桥
China G9411.svg
Humen Bridge.jpg
Overspant Pearl River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 3.618 meter
Hoofdoverspanning 888 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 09-06-1997
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Humen Bridge of Humen Pearl River Bridge (Chinees: 虎门大桥) is een hangbrug in China, gelegen nabij Guangzhou in de provincie Guangdong.

Kenmerken

De Humen Bridge is onderdeel van de Guanfo Expressway (G9411) en is de zuidelijkste verbinding over de Pearl River die geheel in China is gelegen. De brug is in totaal 3.618 meter lang. De hoofdbrug is een hangbrug en overspant het oostelijk deel van de Pearl River, met een hoofdoverspanning van 888 meter. De brug gaat over een eilandje heen en de westelijke helft van de brug bestaat uit een serie hoger wordende aanbruggen. De brug telt 2x3 rijstroken en heeft geen vluchtstroken. De brug is een tolweg, ten westen van de brug is een groot tolstation.

Geschiedenis

De Humen Bridge was één van de eerste grote hangbruggen in China en is op 9 juni 1997 opengesteld voor het verkeer. De brug vereenvoudigde oost-westverkeer in de zuidelijke helft van de Pearl River Delta aanzienlijk, men was niet meer afhankelijk van veerdiensten of enorme omrij-afstanden via Guangzhou. De brug vergemakkelijkte ook noord-zuidverkeer van Dongguan naar Zhuhai en Macau. In 2019 opende iets noordelijker de Nansha Bridge, die tijdens de bouw ook wel bekend stond als de Humen Second Bridge, en die ten taak had om de Humen Bridge te ontlasten.

Referenties