Interstate 278 in New York

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf I-278)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
I-278.svg
I-278 NY map.png
I-278
Begin Elizabeth, NJ
Einde New York
Lengte 57 km
Route

Afslagsymbool.svg US 1.svgUS 9.svg Linden

Afslagsymbool.svg Elizabeth

Knooppuntsymbool.svg I-95.svg → Philadelphia / Newark

Brug.svg Goethals Bridge

Staten Island: Afslagsymbool.svg3-15

Afslagsymbool.svg3 Western Avenue

Afslagsymbool.svg4 Forest Avenue

Knooppuntsymbool.svg5 NY-440.svg → West Shore Expressway

Afslagsymbool.svg6 South Avenue

Afslagsymbool.svg7 Richmond Avenue

Afslagsymbool.svg8 Victory Boulevard

Knooppuntsymbool.svg9 NY-440.svg → Bayonne

Afslagsymbool.svg10 Victory Boulevard

Afslagsymbool.svg11 Bradley Avenue

Afslagsymbool.svg12 Todt Hill Road

Afslagsymbool.svg13 Clove Road

Afslagsymbool.svg14 Narrows Road West

Afslagsymbool.svg15 Fingerboard Road

Brug.svg Verrazzano-Narrows Bridge

Brooklyn: Afslagsymbool.svg16-34

Knooppuntsymbool.svg16 Belt Parkway

Afslagsymbool.svg17 92nd Street

Afslagsymbool.svg18 Fort Hamilton Parkway

Afslagsymbool.svg19 86th Street

Afslagsymbool.svg20 7th Avenue

Afslagsymbool.svg21 Third Avenue

Knooppuntsymbool.svg22 Belt Parkway

Afslagsymbool.svg23 38th Street

Afslagsymbool.svg24 Prospect Expressway

Knooppuntsymbool.svg25 I-478.svg → Manhattan

Afslagsymbool.svg26 Hamilton Avenue

Afslagsymbool.svg27 Atlantic Avenue

Afslagsymbool.svg28A Cadman Plaza West

Afslagsymbool.svg28B Brooklyn Bridge

Afslagsymbool.svg29A Manhattan Bridge

Afslagsymbool.svg29B Tillary Street

Afslagsymbool.svg30 Flushing Avenue

Afslagsymbool.svg31 Wythe Avenue

Afslagsymbool.svg32A Williamsburg Bridge

Afslagsymbool.svg32B Metropolitan Avenue

Afslagsymbool.svg33 Humboldt Street

Afslagsymbool.svg34 Meeker Avenue

Brug.svg Kosciuszko Bridge

Queens: Afslagsymbool.svg35-46

Knooppuntsymbool.svg35 I-495.svg → Long Island Expressway

Afslagsymbool.svg39 Queens Boulevard

Afslagsymbool.svg40 Broadway

Afslagsymbool.svg41 Northern Boulevard

Knooppuntsymbool.svg42 Grand Central Parkway

Afslagsymbool.svg43 30th Avenue

Afslagsymbool.svg44 Astoria Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Grand Central Parkway

Afslagsymbool.svg45 31st Street

Brug.svg Robert F. Kennedy Bridge

Afslagsymbool.svg46A Randall's Island

Knooppuntsymbool.svg46 FDR Drive

Brug.svg Robert F. Kennedy Bridge

The Bronx: Afslagsymbool.svg47-54

Knooppuntsymbool.svg47 I-87.svg → Albany

Afslagsymbool.svg48 138th Street

Knooppuntsymbool.svg49 NY-895.svg → Sheridan Expressway

Afslagsymbool.svg50 Hunts Point Avenue

Afslagsymbool.svg51 Bronx River Avenue

Knooppuntsymbool.svg52 Bronx River Parkway

Afslagsymbool.svg53 White Plains Road

Knooppuntsymbool.svg54 I-295.svgI-678.svg → New Jersey / Connecticut / Long Island

De Interstate 278 of I-278 is een Interstate Highway in de Amerikaanse staat New York. De autosnelweg vormt een partiële ring door de stad New York City. De snelweg ligt een klein gedeelte in de staat New Jersey, maar grotendeels in de staat New York. De snelweg vormt een doorgaande weg voor verschillende boroughs van New York, waaronder Staten Island, Brooklyn, Queens en Bronx. Tevens passeert de snelweg op korte afstand van Manhattan. Er zijn een drietal grote bruggen, waarvan de Verrazzano-Narrows Bridge de grootste is. De route is 57 kilometer lang en heeft verschillende namen.

Routebeschrijving

Het knooppunt tussen de New Jersey Turnpike en I-278 in New Jersey.

New Jersey

De snelweg begint aan de US 1 in Elizabeth, met 126.000 inwoners één van de grotere steden in de agglomeratie New York. Langs de snelweg liggen enkele raffinaderijen. Men kruist hier bijna direct de Interstate 95, de New Jersey Turnpike, die hier 4x3 rijstroken telt. I-278 telt hier 2x3 rijstroken. Via de twee kilometer lange Goethals Bridge kruist men de Arthur Kill, een korte zeestraat tussen Staten Island en het vasteland van New Jersey. Dit is een grote tuibrug met twee overspanningen naast elkaar.

Staten Island

zie Staten Island Expressway voor een uitgebreider artikel.

Staten Island is één van de boroughs van New York City, en tevens veruit de dunst bevolkte, met 477.000 inwoners. Dit eiland bestaat voornamelijk uit upper-class woonwijken en parken. De snelweg heet hier de Staten Island Expressway. Men kruist al snel de SR-440, ofwel de Westshore Expressway, de enige noord-zuidverbinding op het eiland. De I-278 telt hierna 2x3 rijstroken. Via een gedeeltelijk onvoltooid knooppunt slaat de SR-440 af naar het noorden, naar de stad Bayonne in New Jersey. Halverwege het eiland ligt een ongebruikt knooppunt, met vier verbindingsbogen die nergens naartoe lopen. Dit had waarschijnlijk onderdeel moeten uitmaken van de Korean Veterans Parkway, een tweede noord-zuidverbinding op het eiland.

Verrazzano Narrows Bridge

zie Verrazzano-Narrows Bridge voor een uitgebreider artikel.

I-278 steekt de zeestraat The Narrows over via de majesteuze Verrazzano-Narrows Bridge, een dubbeldeks hangbrug met 12 rijstroken. De brug is in totaal ruim 4 kilometer lang, met een hoofdoverspanning van 1.298 meter lengte. De brug is ook het punt waar I-278 naar het noordoosten afbuigt. Het tolstation bevindt zich op Staten Island, waarbij tol alleen richting westen wordt geheven. De brugpylonen zijn markant en in de hele regio waarneembaar. Aan de kant van Brooklyn bevindt zich een incompleet knooppunt met de Belt Parkway.

Brooklyn

zie ook Gowanus Expressway en Brooklyn-Queens Expressway

In Brooklyn heet de snelweg de Gowanus Expressway, en gedeeltelijk de Brooklyn-Queens Expressway (BQE). Men kruist direct na de Verrazano Bridge de Belt Parkway, en uitwisseling is alleen mogelijk via linkse afslagen. De snelweg telt hierna 2x3 rijstroken, en men komt door Brooklyn, een borough van New York welke 2,5 miljoen inwoners telt. Er zijn hier continu afslagen, en wat verderop komen de Belt Parkway en de I-278 samen. De Belt Parkway vormt een gedeeltelijke ring om Brooklyn en Queens. Dit gedeelte van de snelweg is erg ouderwets, zoals zoveel snelwegen in New York, en vrij slecht onderhouden. Er zijn slechts 2x3 rijstroken beschikbaar, wat vaak tot files leidt. Men komt langs de havens van Brooklyn, die gelegen zijn aan de Gowanus Bay. Een paar kilometer verderop voegt de Prospect Expressway in, een korte aftakking dieper Brooklyn in. Hierna zijn 2x4 rijstroken beschikbaar, maar zonder vluchtstroken. Vanaf de snelweg is de skyline van Manhattan goed zichtbaar.

Na anderhalve kilometer slaat de Interstate 478 af, die via de Brooklyn-Battery Tunnel naar het zuidelijke centrum van Manhattan loopt. Hierna zijn weer 2x3 rijstroken beschikbaar. De snelweg ligt verdiept onder maaiveld, met talloze bruggen over de snelweg heen. Men komt hierna direct langs de East River, met vrij uitzicht op de skyline rond downtown, en het vrijheidsbeeld. Hier kruist men ook de Brooklyn Bridge, en direct daarna de Manhattan Bridge, welke beiden naar Manhattan lopen. Hierna zijn zelfs slechts 2x2 rijstroken voor het verkeer beschikbaar, over een kort stukje, waarna er weer 2x3 stroken zijn. Hier draait de snelweg wat richting het oosten, om daarna weer naar het noordoosten te draaien. Hierna kruist men de Williamsburg Bridge, een vierde verbinding tussen Brooklyn en Manhattan. Hierna komt men in Queens

Queens

zie ook Brooklyn-Queens Expressway

Via de Kosciuszko Bridge komt men over de Newtoon Creek, die de grens vormt tussen Brooklyn en Queens. Ook dit gedeelte van de snelweg heet nog Brooklyn-Queens Expressway (BQE). Men kruist hierna snel de Interstate 495, de Long Island Expressway (LIE). De snelweg loopt met 2x3 rijstroken dwars over een enorme begraafplaats. Men kruist hierna de Queens Boulevard, een hoofdweg met 12 rijstroken dwars door Queens. In Queens wonen 2,2 miljoen inwoners. Het is de grootste borough van New York. Aan de noordkant van Queens kruist men de Grand Central Parkway, een belangrijke snelweg door Queens. De weg draait kortstondig naar het westen, om via de Triborough Bridge de Hell Gate, een zeestraat, over te steken. Deze brug telt 2x4 rijstroken. Men komt hierna op Wards Island, een klein eilandje onderdeel van Queens. Men kan hier afslaan naar Harlem, in het noorden van Manhattan, via een tweede overspanning van de Triborough Bridge. De I-278 gaat rechtdoor, om via een derde overspanning naar Bronx te gaan.

Bronx

zie ook Bruckner Expressway

De snelweg heet hier de Bruckner Expressway. Bronx is een grote borough met 1,3 miljoen inwoners, en de enige borough van New York die op het vasteland ligt. In Bronx kruist men direct de Interstate 87, de Major Deegan Expressway, die door The Bronx via Yonkers naar Montréal in Canada loopt. De snelweg is hierna verhoogd. Wat verder in Bronx kruist men de Interstate 895, een zeer korte verbindingsweg richting de Interstate 95. Vlak daarna kruist men de Bronx River Parkway, één van de vele Parkways in New York. De snelweg kruist het Bruckner Interchange, een groot en complex knooppunt met de I-95, I-295 en I-678. Een kilometer verderop eindigt de snelweg op de Interstate 695.

Geschiedenis

I-278 is onder leiding van Robert Moses aangelegd. Het oudste onderdeel van I-278 is de Goethals Bridge die op 29 juni 1928 werd opengesteld voor het verkeer en in 2017 is vervangen door een nieuwe tuibrug. In 1969 werd I-278 in New Jersey opengesteld tussen Linden en de Goethals Bridge. Er waren oorspronkelijk plannen om I-278 verder New Jersey in te laten lopen en aan te laten sluiten op de Interstate 78, maar deze plannen zijn in 1969 gestaakt.

Het tweede en derde deel waren de brugverbindingen tussen Brooklyn, Queens en The Bronx. Tussen 1929 en 1936 werd de Triborough Bridge tussen Queens, Manhattan en The Bronx aangelegd, die op 11 juli 1936 werd opengesteld. In 2008 is de brug hernoemd naar de Robert F. Kennedy Bridge. In 1939 opende de Kosciuszko Bridge over de Newtown Creek tussen Brooklyn en Queens. Om deze bruggen onderdeel te laten worden van een snelweg stelde Robert Moses de Brooklyn-Queens Expressway voor, die in fases tussen 1954 en 1964 werd opengesteld.

Het volgende plan was de bouw van de Gowanus Expressway in Brooklyn, in eerste instantie als 'elevated highway' met viaducten over Third Avenue. De bouw hiervan begon in 1939 en het 3,5 kilometer lange stuk snelweg opende op 1 oktober 1941 voor het verkeer, het was indertijd onderdeel van de Belt Parkway die rondom Brooklyn en Queens liep.

De resterende delen van I-278 zijn gepland en gebouwd als onderdeel van Interstate 278. In 1956 werd het Interstate Highway programma gelanceerd en in 1958 werd het nummer I-278 aan de toen nog incomplete snelweg toegekend. De snelwegenplannen waren al voor 1956 ontwikkeld. Begin jaren '60 werden de ontbrekende delen van I-278 opengesteld, zoals de Bruckner Expressway in The Bronx in 1962 en de majesteuze Verrazzano-Narrows Bridge tussen Staten Island en Brooklyn in 1964. Ook is dat jaar de Staten Island Expressway opengesteld, waarmee I-278 min of meer voltooid was, met uitzondering van het grote Bruckner Interchange aan het einde van I-278 in The Bronx. Dit knooppunt tussen I-95, I-278, I-678 en de Hutchinson River Parkway verving een verkeersplein en werd in 1972 voltooid.

Tussen 2014 en 2019 is de Kosciuszko Bridge op de grens van Brooklyn en Queens vervangen door twee nieuwe tuibruggen.

Verkeersintensiteiten

De snelweg is druk, en kent veel congestie, doordat er over het algemeen maar 2x3 rijstroken zijn. Op Staten Island rijden tussen de 113.000 en 160.000 voertuigen. In Brooklyn rijden tussen de 99.000 en 167.000 voertuigen per etmaal. In Queens rijden tussen de 103.000 en 163.000 voertuigen per etmaal. In Bronx rijden tussen de 83.000 en 118.000 voertuigen per etmaal. Gesteld kan worden dat de snelweg bijna overal aan zijn maximale capaciteit zit.

Rijstrookconfiguratie

Van Naar Rijstroken
Exit 1 Exit 2 (I-95) 2x3
Exit 2 (I-95) Exit 9 2x2
Exit 9 Exit 10 4+3
Exit 10 Exit 14 2x4
Exit 14 Exit 15 4x3*
Exit 15 Exit 24 2x3
Exit 24 Exit 25 (I-478) 2x4
Exit 25 (I-478) Exit 28 2x3
Exit 28 Exit 29 2x2
Exit 29 Exit 41 2x3
Exit 41 Exit 44 (I-87) 2x4
Exit 44 (I-87) Exit 48 (I-95) 2x3

* dubbeldeks brug

Referenties


Autosnelwegen in de metropool New York City

Interstate 78Interstate 80Interstate 87Interstate 95 (NJ) (NJ) • Interstate 95 (NY) (NY) • Interstate 95 (CT) (CT) • Interstate 195Interstate 278Interstate 280Interstate 287 (NJ) (NJ) • Interstate 287 (NY) (NY) • Interstate 295Interstate 478Interstate 495Interstate 678Interstate 684Interstate 695Interstate 895


Belt ParkwayBronx River ParkwayFranklin D. Roosevelt DriveGrand Central ParkwayHenry Hudson ParkwayHutchinson River ParkwayJackie Robinson ParkwayKorean War Veterans ParkwayMosholu ParkwayNassau Expressway

Briarcliff-Peekskill ParkwayCross County ParkwayMerritt ParkwayPalisades Interstate ParkwaySaw Mill River ParkwaySprain Brook ParkwayTaconic State Parkway

Babylon-Northport ExpresswayHeckscher State ParkwayLoop ParkwayMeadowbrook State ParkwayNorthern State ParkwayRobert Moses CausewaySagtikos State ParkwaySeaford-Oyster Bay ParkwaySouthern State ParkwaySunken Meadow State ParkwaySunrise HighwayWantagh State Parkway


Bayonne BridgeBronx-Whitestone BridgeBrooklyn BridgeBrooklyn-Battery TunnelGeorge Washington BridgeGoethals BridgeHenry Hudson BridgeHolland TunnelLincoln TunnelManhattan BridgeOuterbridge CrossingRobert F. Kennedy BridgeQueensboro BridgeQueens-Midtown TunnelThrogs Neck BridgeVerrazano-Narrows BridgeWilliamsburg Bridge

Interstates en US Highways in de staat New York

Interstate 81Interstate 84Interstate 86I-87.svgInterstate 88Interstate 90Interstate 95I-99.svgInterstate 190Interstate 278Interstate 287Interstate 290Interstate 295Interstate 390Interstate 478Interstate 481Interstate 490Interstate 495Interstate 587Interstate 590Interstate 678Interstate 684Interstate 690Interstate 695I-781.svgInterstate 787Interstate 790Interstate 890Interstate 895Interstate 990

US 1US 2US 4US 6US 9US 11US 15US 20US 44US 62US 202US 209US 219

New York CityBuffaloRochesterSyracuse

Interstates en US Highways in de staat New Jersey

Interstate 76Interstate 78Interstate 80Interstate 95Interstate 195Interstate 276Interstate 278Interstate 280Interstate 287Interstate 295Interstate 676

US 1US 9US 22US 30US 40US 46US 130US 202US 206US 322

Garden State Parkway.svgNew Jersey Turnpike Shield.svgAtlantic City Expressway.svgPIP.svgState Route 3State Route 4State Route 17State Route 18State Route 19State Route 21State ROute 24Circle sign 42.svgCircle sign 55.svgState Route 81Circle sign 133.svgState Route 208State Route 440State Route 495

New York CityPhiladelphia

The BronxBrooklynLong IslandManhattanQueensStaten IslandWestchester County