I-35W Saint Anthony Falls Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
St. Anthony Falls Bridge
I-35W.svg
I-35W St Anthony Falls Bridge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x5
Totale lengte 371 meter
Hoofdoverspanning 154 meter
Hoogte brugdek 21 meter
Openstelling 18-09-2008
Verkeersintensiteit 154.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De St. Anthony Falls Bridge is een kokerliggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Minnesota. De brug overspant de Mississippi River bij het centrum van Minneapolis en is onderdeel van de Interstate 35W.

Kenmerken

De brug bestaat uit twee parallelle overspanningen met een totale lengte van 371 meter en een hoofdoverspanning van 154 meter. De brug is een betonnen kokerliggerbrug die aangelegd is met de vrije uitbouwmethode. Het brugdek ligt maximaal 21 meter boven de rivier. De bruggen liggen tegen elkaar aan en zijn samen 55 meter breed. Over de brug loopt de Interstate 35W met 2x5 rijstroken en linker- en rechter vluchtstroken. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

I-35W Mississippi River Bridge

De oorspronkelijke brug op deze locatie was de I-35W Mississippi River Bridge, ook wel bekend als Bridge 9340. Dit was een stalen vakwerkbrug met een hooggelegen dek met 2x4 rijstroken. Deze brug was 581,3 meter lang, 34,5 meter breed en had een doorvaarthoogte van 19,5 meter. Deze brug is tussen 1964 en 1967 aangelegd en opende in november 1967 voor het verkeer.

Reeds in 1990 werd de brug als "structurally deficient" betiteld, wat betekent dat een vervanging of uitgebreide renovatie noodzakelijk is. In 2005 werd dit opnieuw vastgesteld, en werd gesproken over een vervangende nieuwbouw. Het was destijds gepland om de brug rond 2020 te vervangen, ruim 50 jaar na openstelling.

Instorting 2007

Op woensdag 1 augustus 2007 om 6:05 uur CDT stortte de hoofdoverspanning in, gevolgd door de zijoverspanningen. Bijna de hele brug stortte in de Mississippi River. 100 voertuigen waren bij de instorting betrokken. De brug stortte in de rivier, op een spoorlijn en op een wachtende goederentrein. 13 personen kwamen bij de ramp om het leven.

Tijdens de instorting waren er wegwerkzaamheden op de brug, met materieel op de hoofdoverspanning. Daarnaast is door het aanbrengen van extra verharding het gewicht van de brug met 20% toegenomen. Dit in combinatie met een ontwerpfout in de draagkracht van de schetsplaten die de dragers van de vakwerkconstructie bij elkaar houdt leidde tot de instorting van de brug. In de Verenigde Staten zijn meer dan 700 bruggen met dit ontwerp gebouwd, die in korte tijd allemaal geïnspecteerd werden.

De instorting joeg de discussie over het onderhoudsniveau en transportfinanciering in de Verenigde Staten aan. De term "structurally deficient" werd onder het publiek veel bekender. Duizenden bruggen in de Verenigde Staten zijn structurally deficient, en in de jaren na de instorting zijn tal van bruggen uit veiligheidshalve afgesloten om instorting te voorkomen.

Vervanging

De oorspronkelijke brug was een cruciale verbinding in het snelwegennet van Minneapolis en is één van de drukste verbindingen in het stedelijk gebied. Minneapolis heeft een dicht netwerk van snelwegen, maar de capaciteit daarvan is vaak maar 2x2 of 2x3 rijstroken, zodat er weinig restcapaciteit is om het verkeer van de I-35W op te vangen. Tijdens de vervanging is de parallel verlopende State Route 280 tijdelijk omgebouwd tot freeway door kruispunten af te sluiten. Deze verbinding heeft echter maar 2x2 rijstroken, waardoor deze oplossing niet voldoende was, als tijdelijke maatregel zijn een aantal vluchtstroken omgevormd tot rijstroken op alternatieve snelwegen.

In minder dan een jaar tijd is een permanente vervangende brug gebouwd, de I-35W Saint Anthony Falls Bridge. Deze is tussen oktober 2007 en september 2008 aangelegd en opende op 18 september 2008 voor het verkeer. De nieuwe brug is een stuk breder, met 2x5 rijstroken en linker vluchtstroken. Bovendien is de nieuwe brug van een ander type en ander materiaal dan de oude brug. De brug kostte $ 234 miljoen en was voor op schema en onder budget klaar.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 154.000 voertuigen over de brug.

Zie ook

Referenties