Interstate 535 in Minnesota

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf I-535)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
I-535
Begin Duluth
Einde Superior
Lengte 3 mi
Lengte 5 km
Route

→ Minneapolis

Garfield Avenue

Blatnik Bridge

Superior

De Interstate 535 of I-535 is een Interstate Highway in de Amerikaanse staten Minnesota en Wisconsin. De autosnelweg verbindt Superior in Wisconsin met Duluth in Minnesota. De snelweg is niet meer dan een brug over het westelijk einde van Lake Superior en is 5 kilometer lang.

Routebeschrijving

De John A. Blatnik Bridge.

I-535 begint op een knooppunt met I-35 in het zuiden van Duluth, hier sluit ook de US 53 aan. De snelweg telt dan 2x2 rijstroken, voert langs een rangeerterrein en steekt dan de St. Louis River over via de John A. Blatnik Bridge, een grote boogbrug. Deze brug is gelegen op de grens tussen Minnesota en Wisconsin. Aan de kant van Wisconsin eindigt I-535 op het stratennet van de stad Superior. De US 53 in Wisconsin verwerkt dan het doorgaande verkeer naar het zuiden.

Geschiedenis

De snelweg is in 1957 goedgekeurd en in het Interstate Highway-systeem opgenomen. Op 2 december 1961 opende de John A. Blatnik Bridge over de Saint Louis Bay voor het verkeer, op de grens tussen Minnesota en Wisconsin. Het knooppunt met de I-35 opende in 1971 voor het verkeer.

In Duluth ligt een knooppunt met de Interstate 35. Dit wordt wel het 'can of worms interchange' genoemd vanwege de complexe configuratie. Het knooppunt is tussen 2021 en 2024 gereconstrueerd, wat wel het Twin Ports Interchange Project heette en $ 343 miljoen kostte.[1]

Referenties

Interstates en US Highways in Minnesota

Minneapolis-St. Paul

Interstates en US Highways in Wisconsin

Milwaukee