I-69 Mississippi River Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
I-69 Mississippi River Bridge
I-69.svg
Blank.png
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte ? meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling ?
Verkeersintensiteit 4.400 / 20.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De I-69 Mississippi River Bridge is een geplande brug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Arkansas en Mississippi. De brug overspant de Mississippi River bij Arkansas City.

Kenmerken

De brug overspant de Mississippi River aan de noordkant van Arkansas City, ten oosten van McGehee, Arkansas. De brug zal de rivier in noordoostelijke richting loodrecht kruisen. De dimensies van de brug en het brugtype zijn nog onbekend, alhoewel een tuibrug voor de hand ligt. Ter plekke is de rivier ongeveer 1 kilometer breed, en is de totale rivierkruising, inclusief de uiterwaarden, 5 kilometer lang. Ter plekke zijn geen grote wetlands, in tegenstelling tot verder naar het noorden en zuiden, waardoor deze locatie het meest geschikt is voor een nieuwe brugverbinding. Over de brug zal de Interstate 69 gaan lopen.

Geschiedenis

Reeds eind jaren '80 werd een verkenning uitgevoerd naar een mogelijke brugverbinding bij Arkansas City, onder de naam Great River Bridge. Een haalbaarheidsstudie is in 1989 uitgevoerd, en een draft EIS werd in oktober 1996 gepubliceerd. In 1999 werd een supplemental draft EIS toegevoegd, en een final EIS in januari 2000. De Great River Bridge was destijds voorzien als een tweestrooks verbinding, met 2x2 rijstroken op de brug, en dus niet als freeway.

Vlak daarna werd de aanleg van de I-69 tussen de grens met Mexico en Indianapolis actueel, waarvoor ook een nieuwe brug noodzakelijk was over de Mississippi River. Daarbij is besloten om van de al geplande Great River Bridge gebruik te maken. Een draft EIS voor de I-69 werd in juli 2002 voltooid, gevolgd door een final EIS in maart 2004.

Toekomst

De aanleg van de brug en de I-69 door het zuidoosten van Arkansas en het noordwesten van Mississippi is een groot project dat veel geld kost, terwijl de baten laag lijken, mede omdat de geplande I-69 nauwelijks korter is tussen Shreveport en Memphis en maar twee plaatsen van rond 20.000 inwoners extra ontsluit ten opzichte van de bestaande snelwegroute via de I-49, I-30 en I-40 via Little Rock. Alleen de kleine plaatsen El Dorado en Clarksville worden door de I-69 beduidend beter ontsloten.

De haalbaarheid van de brug is vooral afhankelijk van de aanleg van de I-69 tussen Shreveport en Memphis. Zonder de I-69 zal de brug in 2030 slechts zo'n 4.400 voertuigen aantrekken. Als de I-69 dan voltooid is, zal dat liggen op 20.500 voertuigen. Vooralsnog is de aanleg van de brug niet op korte termijn gepland.

Zie ook

Referenties