I10 (Zuid-Sudan)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
I10
Begin Pagak (ETH)
Einde Bentiu
Lengte 544 km
Route

Maiwut

Nasir

Abwong

Malakal

Bentiu

De I10 is een Interstate Road in Zuid-Sudan. De weg vormt een grotendeels theoretische oost-westverbinding vanaf de grens met Ethiopië bij Pagak via Malakal naar Bentiu. De route is 544 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint op de grens met Ethiopië nabij Pagak, maar er is geen daadwerkelijke route vanaf daar westwaarts tot meer dan 200 kilometer westelijker bij Bilaiwal. Wel is er een onverharde weg die vanaf de Ethiopische grens noordwaarts voert. De oost-westverbinding die ontbreekt zou door een moerassig gebied verlopen waar geen wegen of plaatsen zijn.

Vanaf Bilaiwal ligt een zandweg naar Malakal. Malakal is een regionaal centrum aan de Witte Nijl. De I10 steekt hier volgens officiële kaarten de rivier over, maar er is geen brug. De I10 zou daarna in theorie over de noordoever van de Witte Nijl naar Bentiu verlopen, maar op het grootste deel van de route is niet daadwerkelijk een wegverbinding. Pas dicht bij Bentiu begint weer een zandweg tot aan deze stad.

Geschiedenis

Na onafhankelijkheid in 2011 werd het nummer I10 geïntroduceerd op een oost-westroute die in de praktijk grotendeels niet bestaat. Geen enkel deel was in 2022 verhard.

Referenties


Interstate Roads in Zuid-Sudan

I1I2I3I4I5I6I7I8I9I10I11