Indian Creek Summit

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 191.svg
Blank.png
US 191
Hoogte (ft) 9,114 ft
Hoogte (m) 2.778 m
Gebergte Wasatch Range
Verkeersintensiteit 550 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Indian Creek Summit of Indian Summit is een bergpas in de Amerikaanse staat Utah. De bergpas is onderdeel van de US 191 in Utah en is 2.778 meter hoog.

Kenmerken

De bergpas is noord-zuid georiënteerd en gelegen in het zuidwesten van Duchesne County. De US 191 verbindt Price in het zuiden met Duchesne in het noorden. Beide plaatsen liggen 80 kilometer uit elkaar. Aan de zuidzijde begint de pasroute in Helper en slingert door canyons naar de pashoogte, waar een onverharde zijweg is door het gebergte. Aan de noordzijde voert de pasweg door een langgerekte canyon waarna men vlakker gebied rond Duchesne bereikt. De omgeving van de pashoogte is bebost, daarbuiten is het gebied droger en kaler.

De bergpas is van belang voor doorgaand noord-zuidverkeer in het oosten van Utah. De US 191 is de meest oostelijke doorgaande noord-zuidverbinding, alhoewel de afstand tot de grens met Colorado vanaf de pashoogte nog circa 150 kilometer bedraagt. De bergpas wordt in de winter vermoedelijk open gehouden.

Geschiedenis

De weg is begin 20e eeuw aangelegd en sinds 1981 onderdeel van de US 191. Tussen 1927 en 1981 was de weg als de State Route 33 genummerd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 550 voertuigen over de pas. Dit is voornamelijk lange-afstandsverkeer aangezien de dichtstbijzijnde plaatsen meer dan 60 kilometer uit elkaar liggen en rond de pashoogte geen toeristische faciliteiten zijn anders dan een parkeerplaats.

Referenties