Indian Nation Turnpike

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Indian Nation Turnpike map.png
Indian Nation Turnpike
Begin Hugo
Einde Henryetta
Lengte 105 mi
Lengte 169 km
Route

Afslagsymbool.svg1 US 70.svg Hugo

Afslagsymbool.svg16 Antlers

Afslagsymbool.svg38 Atoka

Afslagsymbool.svg63 US 69.svg McAlester

Afslagsymbool.svg70 US 270.svg McAlester

Afslagsymbool.svg82 Ulan

Afslagsymbool.svg92 Dustin

Knooppuntsymbool.svg104 I-40.svg → Oklahoma City / Little Rock

De Indian Nation Turnpike is een turnpike of tolweg in de Amerikaanse staat Oklahoma. De snelweg verbindt de zuidoostelijke stad Hugo met de Interstate 40, even ten zuiden van Tulsa. De snelweg is 169 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in Hugo, een regiostadje van 5.500 inwoners, even ten noorden van de grens met Texas. Vanaf hier gaat de US 271 naar het zuiden, naar Paris in Texas. Men kruist hier ook de US 70, die van Durant naar DeQueen in Arkansas loopt. De snelweg telt 2x2 rijstroken over de gehele lengte. Men passeert door de uitlopers van Ouachita Mountains, en de weg kent een aantal hellingen. Dit gebied is redelijk bebost, in tegenstelling tot de rest van Oklahoma, wat vrij kaal is, zeker in het westen van de staat. Afslagen zijn spaarzaam. Ter hoogte van McAlester kruist men de US 69, die vanaf Durant naar Muskogee loopt. McAlester telt 18.000 inwoners, en is de grootste plaats op de route van de Indian Nation Turnpike. Een eind verderop kruist men de rivier de Canadian, één van de drie grotere rivieren in Oklahoma. De snelweg eindigt op de Interstate 40, die van Oklahoma City naar Little Rock in Arkansas loopt. De US 62 gaat hier rechtdoor als vierstrooks hoofdweg naar Tulsa.

Geschiedenis

De Indian Nation Turnpike is met parkway-karakteristieken in gedachte aangelegd, en heeft een middenberm van gras. Op 1 januari 1966 opende het noordelijke deel over 66 kilometer tussen de I-40 en de US 69 ten zuiden van McAlester. Op 21 augustus 1970 werd het zuidelijke deel over 101 kilometer verder naar Hugo opengesteld.[1]

Tol

De Indian Nation Turnpike is een tolweg, in het beheer van de Oklahoma Turnpike Authority. Zoals overal in Oklahoma liggen de toltarieven zeer laag. De tol kan ook met de Pikepass betaald worden.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 7.800 tot 8.500 voertuigen tussen Henryetta en McAlester en 4.000 tot 5.000 voertuigen op het zuidelijk deel tussen McAlester en Hugo.[2] De Indian Nation Turnpike is daarmee één van de rustigste snelwegen van Oklahoma.

Referenties

Turnpikes in Oklahoma

Cherokee TurnpikeChickasaw TurnpikeCimarron TurnpikeCreek TurnpikeH.E. Bailey TurnpikeIndian Nation TurnpikeJohn Kilpatrick TurnpikeKickapoo TurnpikeMuskogee TurnpikeTurner TurnpikeWill Rogers Turnpike