Indiana Toll Road

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Indiana Turnpike)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
I-80.svg
I-90 IN map.svg
I-80/90
Begin East Chicago
Einde Metz
Lengte 156 mi
Lengte 252 km
Route

Illinois Chicago Skyway I-90.svg

Afslagsymbool.svg0 Hammond US 12.svgUS 20.svgUS 41.svg

Afslagsymbool.svg3 Cline Avenue

Afslagsymbool.svg5 Hammond US 41.svg

Afslagsymbool.svg10 Gary US 12.svg

Afslagsymbool.svg14 Broadway

Knooppuntsymbool.svg17 I-65.svg → Indianapolis

Knooppuntsymbool.svg21 I-80.svgI-94.svg → Des Moines / Detroit

Afslagsymbool.svg23 Portage

Afslagsymbool.svg31 Chesterton

Afslagsymbool.svg39 Michigan City US 421.svg

Afslagsymbool.svg49 La Porte

Knooppuntsymbool.svg72 US 31.svg → South Bend

Afslagsymbool.svg77 South Bend

Afslagsymbool.svg83 Mishawaka

Afslagsymbool.svg92 Elkhart

Afslagsymbool.svg96 Elkhart

Afslagsymbool.svg101 Bristol / Goshen

Afslagsymbool.svg107 Middlebury US 131.svg

Afslagsymbool.svg121 Howe

Knooppuntsymbool.svg144 I-69.svg → Fort Wayne / Lansing

Ohio Ohio Turnpike I-80.svgI-90.svg

De Indiana Toll Road is een tolweg in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Indiana. De tolweg omvat grotendeels de dubbelnummering van de Interstate 80 met de Interstate 90 en vormt een oost-westroute door het noorden van de staat, de agglomeratie Chicago met de staat Ohio en de Ohio Turnpike verbindend. De Indiana Toll Road is 252 kilometer lang.

Routenummers

Routebeschrijving

De Indiana Toll Road in de buurt van South Bend.

De Indiana Toll Road begint op de grens met de staat Illinois als voortzetting van de Chicago Skyway. De snelweg loopt met 2x2 rijstroken door de zuidoostelijke voorsteden van Chicago, voornamelijk de industriële steden als Gary, Hammond en East Chicago. Men kruist de State Route 912 twee maal. Aan de oostzijde van Gary eindigt de Interstate 65 op de tolweg. Kort daarna is er de uitwisseling met de Interstate 94, ten oosten van dit punt lopen zowel I-80 als I-90 over de Indiana Toll Road.

De Indiana Toll Road buigt dan iets naar het noordoosten af om dicht langs de grens met Michigan te lopen. De tolweg telt 2x2 rijstroken en verloopt langs de steden South Bend en Elkhart. Een belangrijk knooppunt is met de US 31 bij South Bend. De Indiana Toll Road voert door een glooiend platteland met veel prairies en her en der wat verspreide bebossing. In het noordoosten van Indiana loopt de tolweg op slechts 0,3 kilometer afstand van de grens met Michigan. Ten noorden van Angola volgt een knooppunt met de Interstate 69. Hierna buigt de Indiana Toll Road iets naar het zuidoosten af en volgt de grens met de staat Ohio, vanwaar de Ohio Turnpike verder gaat richting Toledo en Cleveland.

Tol

De tolkosten voor de Indiana Toll Road bedragen $ 10.20 cash voor de gehele route. Gebruikers van E-ZPass betalen een gereduceerd tarief van $ 4.65 in 2016. Hiermee is de Indiana Toll Road één van de goedkoopste tolwegen in de Verenigde Staten.

Geschiedenis

De snelweg werd zoals veel tolwegen in die regio in die tijd over grote stukken in een kort tijdsbestek opgeleverd. Hij opende in fases van augustus tot november 1956. Er waren destijds 4 varianten, waarbij de huidige route de noordelijkste variant was. De snelweg loopt erg dicht langs de grens met Michigan, nooit verder dan 15 kilometer, maar op sommige plekken slechts 200 meter. Origineel was het de bedoeling de weg gedeeltelijk I-94 te laten nummeren, in de agglomeratie Chicago. Om verwarring te voorkomen met overige snelwegen is de I-94 daarna dubbelgenummerd met de I-80, waardoor hij zuidelijker loopt dan de I-90, wat een afwijking in het nummeringssysteem is.

Latere aanpassingen

In 2006 is de Indiana Toll Road geprivatiseerd, en is een lease van 75 jaar verkocht voor $ 3,8 miljard aan de Indiana Toll Road Concession Company. De tolinkomsten bleven vanwege de recessie achter en het bedrijf kon niet aan zijn verplichtingen voldoen en heeft op 22 september 2014 faillissement aangevraagd.[1][2] Het voornaamste probleem van achterblijvende tolinkomsten was dat oorspronkelijk voorzien was dat alleen gebruikers van de transponder i-zoom korting zouden krijgen. I-zoom is de transponder van de Indiana Toll Road. In 2009 werd het echter compatibel met het veel grotere E-ZPass, waardoor een veel groter aandeel gebruikers met gereduceerd tarief over de tolweg reisde. De tolinkomsten waren hierdoor tientallen procenten lager dan verwacht, aangezien het toltarief met een E-ZPass op minder dan de helft van het cash toltarief ligt.

De Indiana Toll Road heeft een betrekkelijk laag onderhoudsniveau vergeleken met tolwegen in Europa. In 2016-2017 is voor $ 200 miljoen een volledige reconstructie van het wegdek doorgevoerd van Portage tot Elkhart over 110 kilometer.[3][4]

Referenties