Ingraham Trail

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Highway 4
Begin Yellowknife
Einde Tibbitt Lake
Lengte 127 km
Route

Yellowknife

Tibbitt Lake

De Ingraham Trail of Highway 4 is een highway in de Northwest Territories van Canada. De weg verbindt de hoofdstad Yellowknife met het oostelijker gelegen Tibbitt Lake en is 127 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Ingraham Trail begint in de hoofdstad Yellowknife. In de stad eindigt de Yellowknife Highway, de Ingraham Trail is eigenlijk een voortzetting daarvan. De weg loopt eerst een stukje noordwaarts langs de Giant Mine en buigt dan naar het oosten af. De weg doet verder geen plaatsen aan, en voert door een rotsachtig terrein met talloze grote en kleine meren. De weg voert ten noorden van het Great Slave Lake langs, een zeer groot meer. Het landschap bestaat uit rotsachtige toendra met alleen struikgewas en lage begroeiing. De weg is grotendeels geasfalteerd. In het verlengde ligt de Tibbitt to Contwoyto Winter Road, de enige weg naar Nunavut in de winter.

Geschiedenis

De weg is in het midden van de jaren '60 aangelegd en was oorspronkelijk gepland als een veel langere route naar het Arctische noorden van Canada, waar veel mijnen zijn die niet over de weg te bereiken zijn. Sinds 1982 is de Tibbitt to Contwoyto Winter Road in gebruik, die in het verlengde van de Ingraham Trail ligt. In 2009 is een groot deel van de Ingraham Trail geasfalteerd. Op 31 januari 2014 opende een nieuw tracé bij Yellowknife.[1]

Toekomst

Een gepland project is een 413 kilometer lange gravelweg vanaf het einde van de Ingraham Trail tot aan de mijnen in het grensgebied met Nunavut. Dit heet het Slave Geological Province Corridor Project.[2] Het moet de Tibbitt to Contwoyto Winter Road vervangen.

Verkeersintensiteiten

Dicht bij Yellowknife rijden 1.000 tot 1.200 voertuigen per dag. Verder van de stad daalt dit naar circa 150 voertuigen per dag.[3]

Zie ook

Referenties

Territorial highways in de Northwest Territories

12345678910