Inre Ringvägen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
E6 SE.svg
Blank.png
E6.01
Begin Malmö
Einde Malmö
Lengte 12 km
Route

Afslagsymbool.svg Hyllie

Knooppuntsymbool.svg E6 SE.svgE20 SE.svgE22 SE.svg → Trelleborg / København

Afslagsymbool.svg Söderkulla

Afslagsymbool.svg Fosieby

Knooppuntsymbool.svg E65 SE.svg → Ystad

Afslagsymbool.svg Rosengård

Afslagsymbool.svg Videdal

Knooppuntsymbool.svg RV11.svg → Steffanstorp

Afslagsymbool.svg Valdemarso

Knooppuntsymbool.svg E22 SE.svg → Lund / Kalmar

Afslagsymbool.svg Spillepengen

Inre Ringvägen is een motorväg in Zweden, gelegen in de stad Malmö. De snelweg vormt een 12 kilometer lange binnenring van Malmö.

Routebeschrijving

Inre Ringvägen begint in het zuiden van Malmö in de wijk Hyllie, waar enkele grote verkeersgenererende voorzieningen zitten, zoals Malmö Arena. De snelweg telt 2x2 rijstroken, waarna men via een semi-ongelijkvloers verkeersplein Trelleborgsvägen kruist, een motorväg in het verlengde van de E6 naar Trelleborg. Daarna verloopt Inre Ringvägen met 2x2 rijstroken door de zuidelijke en oostelijke wijken van Malmö. Er is een aansluiting op de E65 naar Ystad en de riksväg 11 naar Steffanstorp. Via een ovale rotonde kruist men de E22. Daarna eindigt Inre Ringvägen met een verkeersplein op Västkustvägen, een aftakking van de E6 richting Helsingborg.

Nummering

De Inre Ringvägen is administratief genummerd als de E6.01, maar is bewegwijzerd als de indirecte E6, E20 en E22. Derhalve heeft Inre Ringvägen zelf geen bewegwijzerd wegnummer.

Geschiedenis

Bijna de gehele Inre Ringvägen is in november 1974 opengesteld voor het verkeer, destijds als onderdeel van de E6. De snelweg verliep vanaf Trelleborgsvägen naar Västkustvägen. Het deel ten westen van Trelleborgsvägen was enkelbaans en werd meestal niet beschouwd als onderdeel van Inre Ringvägen. De snelweg verwerkte het doorgaande noord-zuidverkeer rond Malmö totdat de Yttre Ringvägen (nieuwe E6) rond Malmö opende op 1 juli 2000, tegelijkertijd met de Öresundbrug naar Denemarken.

In de periode 2006-2010 is Inre Ringvägen westelijker verlengd met de aanleg van een nieuw stadsdistrict met enkele attracties en publiekstrekkers in Hyllie. Het ongelijkvloerse deel werd toen 2 kilometer westwaarts verlengd met twee nieuwe aansluitingen, maar het knooppunt met Trelleborgsvägen is nog een verkeersplein. Alleen Trelleborgsvägen gaat hier ongelijkvloers onderdoor.

Verkeersintensiteiten

Inre Ringvägen is niet erg druk, met overwegend 30.000 tot 50.000 voertuigen per dag. Opstoppingen komen vooral voor bij de gelijkvloerse verkeerspleinen.

Referenties