Interstate 278 in New York

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
I-278.svg
I-278 NY map.png
I-278
Begin Elizabeth, NJ
Einde New York
Lengte 57 km
Route

Afslagsymbool.svg US 1.svgUS 9.svg Linden

Afslagsymbool.svg Elizabeth

Knooppuntsymbool.svg I-95.svg → Philadelphia / New York

New York state line

Afslagsymbool.svg Western Avenue

Afslagsymbool.svg Forest Avenue

Knooppuntsymbool.svg NY-440.svg → Perth Amboy

Afslagsymbool.svg South Avenue

Afslagsymbool.svg Richmond Avenue

Afslagsymbool.svg Victory Boulevard

Knooppuntsymbool.svg NY-440.svg → Bayonne

Afslagsymbool.svg Victory Boulevard

Afslagsymbool.svg Bradley Avenue

Afslagsymbool.svg Todt Hill Road

Afslagsymbool.svg Clove Road

Afslagsymbool.svg Narrows Road West

Afslagsymbool.svg Lily Pond Avenue

Brug.svg Verrazano Narrows Bridge

Knooppuntsymbool.svg Belt Parkway → JFK Airport

Afslagsymbool.svg 92nd Street

Afslagsymbool.svg Fort Hamilton Parkway

Afslagsymbool.svg 86th Street

Afslagsymbool.svg 7th Avenue

Afslagsymbool.svg 3rd Avenue

Knooppuntsymbool.svg Belt Parkway → JFK Airport

Afslagsymbool.svg 38th Street

Knooppuntsymbool.svg Prospect Expressway

Knooppuntsymbool.svg I-478.svg → Manhattan

Afslagsymbool.svg Hamilton Avenue

Afslagsymbool.svg Atlantic Avenue

Afslagsymbool.svg Cadman Plaza West

Afslagsymbool.svg Brooklyn Bridge → Manhattan

Afslagsymbool.svg Manhattan Bridge → Manhattan

Afslagsymbool.svg Tillary Street

Afslagsymbool.svg Flushing Avenue

Afslagsymbool.svg Wythe Avenue

Afslagsymbool.svg Williamsburg Bridge → Manhattan

Afslagsymbool.svg Metropolitan Avenue

Afslagsymbool.svg Humboldt Street

Afslagsymbool.svg Meeker Avenue

Knooppuntsymbool.svg I-495.svg → Manhattan / Long Island

Afslagsymbool.svg Queens Boulevard

Afslagsymbool.svg Roosevelt Avenue

Afslagsymbool.svg Northern Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Grand Central Parkway → LaGuardia Airport

Afslagsymbool.svg 30th Avenue

Afslagsymbool.svg Astoria Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Grand Central Parkway → LaGuardia Airport

Afslagsymbool.svg 31st Street

Brug.svg Triborough Bridge

Knooppuntsymbool.svg FDR Drive → Manhattan

Knooppuntsymbool.svg I-87.svg → Bronx / Albany

Afslagsymbool.svg 138th Street

Knooppuntsymbool.svg I-895.svg → Bronx

Afslagsymbool.svg Hunts Point Avenue

Afslagsymbool.svg Bronx River Avenue

Knooppuntsymbool.svg Bronx River Parkway → Bronx

Afslagsymbool.svg White Plains Road

Knooppuntsymbool.svg I-95.svg → New Jersey / Connecticut

De Interstate 278 of I-278 is een Interstate Highway in de Amerikaanse staat New York. De snelweg vormt een partiële ring door de stad New York City. De snelweg ligt een klein gedeelte in de staat New Jersey, maar grotendeels in de stad New York, in de gelijknamige staat. De snelweg vormt een doorgaande weg voor verschillende boroughs van New York, waaronder Staten Island, Brooklyn, Queens en Bronx. Tevens passeert de snelweg op korte afstand van Manhattan. Er zijn een drietal grote bruggen, waarvan de Verrazano Narrows Bridge de grootste is. De route is 35,62 mijl of 57,32 kilometer lang. De snelweg heeft verschillende namen.

Routebeschrijving

New Jersey

De snelweg begint aan de US 1 in Elizabeth, met 126.000 inwoners één van de grotere steden in de agglomeratie New York. Langs de snelweg liggen enkele raffinaderijen. Men kruist hier bijna direct de Interstate 95, de New Jersey Turnpike, die hier 4x3 rijstroken telt. De I-278 telt hier slechts 2x2 rijstroken. Via de twee kilometer lange Goethals Bridge kruist men de Arthur Kill, een korte zeestraat tussen Staten Island en het vasteland van New Jersey. Deze brug is ouderwets, 2x2 rijstroken en zonder vluchtstroken.

Staten Island

zie Staten Island Expressway voor een uitgebreider artikel.

Staten Island is één van de boroughs van New York City, en tevens veruit de dunst bevolkte, met 477.000 inwoners. Dit eiland bestaat voornamelijk uit upper-class woonwijken en parken. De snelweg heet hier de Staten Island Expressway. Men kruist al snel de SR-440, ofwel de Westshore Expressway, de enige noord-zuidverbinding op het eiland. De I-278 telt hierna 2x3 rijstroken. Via een gedeeltelijk onvoltooid knooppunt slaat de SR-440 af naar het noorden, naar de stad Bayonne in New Jersey. Halverwege het eiland ligt een ongebruikt knooppunt, met vier verbindingsbogen die nergens naartoe lopen. Dit had waarschijnlijk onderdeel moeten uitmaken van de Korean Veterans Parkway, een tweede noord-zuidverbinding op het eiland.

Verrazano Narrows Bridge

zie Verrazano Narrows Bridge voor een uitgebreider artikel.

Men komt hierna bij de Verrazano Narrows Bridge, een 1300 meter lange vrije overspanning, en was 17 jaar de langste brug van zijn soort in de wereld. De brug is een tolbrug, en de tol is behoorlijk hoog, met 10 dollar, alleen in westelijke richting. De tolkosten zijn zo hoog, omdat in oostelijke richting geen tol wordt geheven omdat inwoners van Staten Island geen zin hadden in de files voor de tolpoorten. Via E-ZPass kan men een korting krijgen. De brug telt 2x6 rijstroken, met twee dekken. De vrije onderdoorgang is 70 meter hoog. De pylonen zijn dermate hoog dat ze in bijna de hele stad New York te zien zijn. De brug overspant "The Narrows", een smalle zeestraat tussen de Upper Bay rond Manhattan, en de Lower Bay in de Atlantische Oceaan.

Brooklyn

zie ook Gowanus Expressway en Brooklyn-Queens Expressway

In Brooklyn heet de snelweg de Gowanus Expressway, en gedeeltelijk de Brooklyn-Queens Expressway (BQE). Men kruist direct na de Verrazano Bridge de Belt Parkway, en uitwisseling is alleen mogelijk via linkse afslagen. De snelweg telt hierna 2x3 rijstroken, en men komt door Brooklyn, een borough van New York welke 2,5 miljoen inwoners telt. Er zijn hier continu afslagen, en wat verderop komen de Belt Parkway en de I-278 samen. De Belt Parkway vormt een gedeeltelijke ring om Brooklyn en Queens. Dit gedeelte van de snelweg is erg ouderwets, zoals zoveel snelwegen in New York, en vrij slecht onderhouden. Er zijn slechts 2x3 rijstroken beschikbaar, wat vaak tot files leidt. Men komt langs de havens van Brooklyn, die gelegen zijn aan de Gowanus Bay. Een paar kilometer verderop voegt de Prospect Expressway in, een korte aftakking dieper Brooklyn in. Hierna zijn 2x4 rijstroken beschikbaar, maar zonder vluchtstroken. Vanaf de snelweg is de skyline van Manhattan goed zichtbaar.

Na anderhalve kilometer slaat de Interstate 478 af, die via de Brooklyn-Battery Tunnel naar het zuidelijke centrum van Manhattan loopt. Hierna zijn weer 2x3 rijstroken beschikbaar. De snelweg ligt verdiept onder maaiveld, met talloze bruggen over de snelweg heen. Men komt hierna direct langs de East River, met vrij uitzicht op de skyline rond downtown, en het vrijheidsbeeld. Hier kruist men ook de Brooklyn Bridge, en direct daarna de Manhattan Bridge, welke beiden naar Manhattan lopen. Hierna zijn zelfs slechts 2x2 rijstroken voor het verkeer beschikbaar, over een kort stukje, waarna er weer 2x3 stroken zijn. Hier draait de snelweg wat richting het oosten, om daarna weer naar het noordoosten te draaien. Hierna kruist men de Williamsburg Bridge, een vierde verbinding tussen Brooklyn en Manhattan. Hierna komt men in Queens

Queens

zie ook Brooklyn-Queens Expressway

Via de Kosciuszko Bridge komt men over de Newtoon Creek, die de grens vormt tussen Brooklyn en Queens. Ook dit gedeelte van de snelweg heet nog Brooklyn-Queens Expressway (BQE). Men kruist hierna snel de Interstate 495, de Long Island Expressway (LIE). De snelweg loopt met 2x3 rijstroken dwars over een enorme begraafplaats. Men kruist hierna de Queens Boulevard, een hoofdweg met 12 rijstroken dwars door Queens. In Queens wonen 2,2 miljoen inwoners, en is de grootste borough van New York. Aan de noordkant van Queens kruist men de Grand Central Parkway, een belangrijke snelweg door Queens. De weg draait kortstondig naar het westen, om via de Triborough Bridge de Hell Gate, een zeestraat, over te steken. Deze brug telt 2x4 rijstroken. Men komt hierna op Wards Island, een klein eilandje onderdeel van Queens. Men kan hier afslaan naar Harlem, in het noorden van Manhattan, via een tweede overspanning van de Triborough Bridge. De I-278 gaat rechtdoor, om via een derde overspanning naar Bronx te gaan.

Bronx

zie ook Bruckner Expressway

De snelweg heet hier de Bruckner Expressway. Bronx is een grote borough met 1,3 miljoen inwoners, en de enige borough van New York die op het vasteland ligt. In Bronx kruist men direct de Interstate 87, de Major Deegan Expressway, die door The Bronx via Yonkers naar Montréal in Canada loopt. De snelweg is hierna verhoogd. Wat verder in Bronx kruist men de Interstate 895, een zeer korte verbindingsweg richting de Interstate 95. Vlak daarna kruist men de Bronx River Parkway, één van de vele Parkways in New York. De snelweg kruist het Bruckner Interchange, een groot en complex knooppunt met de I-95, I-295 en I-678. Een kilometer verderop eindigt de snelweg op de Interstate 695.

Geschiedenis

Zie de afzonderlijke subartikelen.

Verkeersintensiteiten

De snelweg is druk, en kent veel congestie, doordat er over het algemeen maar 2x3 rijstroken zijn. Op Staten Island rijden tussen de 113.000 en 160.000 voertuigen. In Brooklyn rijden tussen de 99.000 en 167.000 voertuigen per etmaal. In Queens rijden tussen de 103.000 en 163.000 voertuigen per etmaal. In Bronx rijden tussen de 83.000 en 118.000 voertuigen per etmaal. Gesteld kan worden dat de snelweg bijna overal aan zijn maximale capaciteit zit.

Rijstrookconfiguratie

Van Naar Rijstroken
Exit 1 Exit 2 (I-95) 2x3
Exit 2 (I-95) Exit 9 2x2
Exit 9 Exit 10 4+3
Exit 10 Exit 14 2x4
Exit 14 Exit 15 4x3*
Exit 15 Exit 24 2x3
Exit 24 Exit 25 (I-478) 2x4
Exit 25 (I-478) Exit 28 2x3
Exit 28 Exit 29 2x2
Exit 29 Exit 41 2x3
Exit 41 Exit 44 (I-87) 2x4
Exit 44 (I-87) Exit 48 (I-95) 2x3

* dubbeldeks brug

Referenties


Snelwegen in de metropool New York City

Interstate 78Interstate 80Interstate 87Interstate 95 (NJ) (NJ) • Interstate 95 (NY) (NY) • Interstate 95 (CT) (CT) • Interstate 195Interstate 278Interstate 280Interstate 287 (NJ) (NJ) • Interstate 287 (NY) (NY) • Interstate 295Interstate 478Interstate 495Interstate 678Interstate 684Interstate 695Interstate 895


Belt ParkwayBronx River ParkwayFranklin D. Roosevelt DriveGrand Central ParkwayHenry Hudson ParkwayHutchinson River ParkwayJackie Robinson ParkwayKorean War Veterans ParkwayMosholu ParkwayNassau Expressway

Briarcliff-Peekskill ParkwayCross County ParkwayMerritt ParkwayPalisades Interstate ParkwaySaw Mill River ParkwaySprain Brook ParkwayTaconic State Parkway

Babylon-Northport ExpresswayHeckscher State ParkwayLoop ParkwayMeadowbrook State ParkwayNorthern State ParkwayRobert Moses CausewaySagtikos State ParkwaySeaford-Oyster Bay ParkwaySouthern State ParkwaySunken Meadow State ParkwaySunrise HighwayWantagh State Parkway


Bayonne BridgeBronx-Whitestone BridgeBrooklyn BridgeBrooklyn-Battery TunnelGeorge Washington BridgeGoethals BridgeHenry Hudson BridgeHolland TunnelLincoln TunnelManhattan BridgeOuterbridge CrossingRobert F. Kennedy BridgeQueensboro BridgeQueens-Midtown TunnelThrogs Neck BridgeVerrazano-Narrows BridgeWilliamsburg Bridge

Interstates en US Highways in de staat New York

Interstate 81Interstate 84Interstate 86I-87.svgInterstate 88Interstate 90Interstate 95I-99.svgInterstate 190Interstate 278Interstate 287Interstate 290Interstate 295Interstate 390Interstate 478Interstate 481Interstate 490Interstate 495Interstate 587Interstate 590Interstate 678Interstate 684Interstate 690Interstate 695I-781.svgInterstate 787Interstate 790Interstate 890Interstate 895Interstate 990

US 1US 2US 4US 6US 9US 11US 15US 20US 44US 62US 202US 209US 219

New York CityBuffaloRochesterSyracuse

Interstates en US Highways in de staat New Jersey

Interstate 76Interstate 78Interstate 80Interstate 95Interstate 195Interstate 276Interstate 278Interstate 280Interstate 287Interstate 295Interstate 676

US 1US 9US 22US 30US 40US 46US 130US 202US 206US 322

Garden State Parkway.svgNew Jersey Turnpike Shield.svgAtlantic City Expressway.svgPIP.svgState Route 3State Route 4State Route 18State Route 19State Route 21State ROute 24Circle sign 42.svgCircle sign 55.svgState Route 81Circle sign 133.svgState Route 208State Route 440State Route 495

New York CityPhiladelphia

The BronxBrooklynLong IslandManhattanQueensStaten IslandWestchester County