Interstate 70 Summit

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
I-70.svg
Blank.png
I-70
Hoogte (ft) 7,923 ft
Hoogte (m) 2.415 m
Gebergte Wasatch Plateau
Verkeersintensiteit 4.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Interstate 70 Summit is een ongenaamde bergpas in de Amerikaanse staat Utah. De Interstate 70 in Utah loopt er overheen. Met 2.415 meter is het de hoogstgelegen freeway van Utah.

Kenmerken

De Interstate 70 Summit is een oost-west georiënteerde bergpas en is relatief vlak, zonder steile hellingen en is ook niet erg bochtig. De Interstate 70 verbindt Salina in het westen met Emery en Green River in het oosten. De Interstate 70 loopt tussen Salina en Green River 170 kilometer door onbewoond gebied. Vanaf Salina verloopt de Interstate 70 door de Salina Canyon, een ondiepe canyon in woestijnsetting. Geleidelijk stijgt de I-70 naar het hoogste punt, ongeveer 5 kilometer ten westen van Exit 86. Daarna verloopt de I-70 over het Wasatch Plateau, een onbewoond woestijngebied.

Geschiedenis

De snelweg over de pashoogte is in de jaren '70 aangelegd, maar een exacte openingsdatum is niet bekend. De snelweg is aangelegd in een gebied waar voor de aanleg van de snelweg helemaal geen wegen waren. Historisch gezien is het geen belangrijke bergpas. De naam Emigrant Pass wordt soms gebruikt voor de bergpas, maar lijkt niet officieel of wijdverbreid te zijn.

Verkeersintensiteiten

De Interstate 70 wordt bijzonder licht bereden voor een snelweg, met gemiddeld 4.500 voertuigen per etmaal over de pashoogte. Dit komt vanwege de grote afstand van 170 kilometer tussen de dichtstbijzijnde plaatsen.

Referenties