Interstate 76 in Pennsylvania

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
I-76.svg
I-76 PA map.png
I-76
Begin Enon Valley
Einde Philadelphia
Lengte 350 mi
Lengte 563 km
Route

Ohio I-76.svg

Knooppuntsymbool.svg10 I-376.svg → Pittsburgh Airport / New Castle

Afslagsymbool.svg13 Beaver Falls

Knooppuntsymbool.svg28 I-79.svg → Pittsburgh / Erie

Afslagsymbool.svg39 Hampton / Bakerstown

Afslagsymbool.svg48 Springdale

Knooppuntsymbool.svg57 I-376.svg → Pittsburgh

Afslagsymbool.svg67 Irwin US 30.svg

Knooppuntsymbool.svg75 I-70.svgUS 119.svgPA-66.svg → Wheeling / Greensburg

Afslagsymbool.svg91 Donegal

Afslagsymbool.svg110 Somerset

Afslagsymbool.svg146 Bedford US 220.svg

Knooppuntsymbool.svg161 I-70.svgUS 30.svg → Washington / Baltimore

Afslagsymbool.svg180 Fort Littleton US 522.svg

Afslagsymbool.svg189 Fannettsburg

Afslagsymbool.svg201 Newburg

Afslagsymbool.svg226 Carlisle US 11.svg

Knooppuntsymbool.svg236 US 15.svg → Harrisburg / Gettysburg

Knooppuntsymbool.svg242 I-83.svg → Harrisburg / Baltimore

Knooppuntsymbool.svg247 I-283.svg → Harrisburg / Scranton

Afslagsymbool.svg266 Manheim

Afslagsymbool.svg286 Reamstown / Swartzville

Knooppuntsymbool.svg298 I-176.svg → Reading

Afslagsymbool.svg312 Exton

Afslagsymbool.svg320 Malvern

Knooppuntsymbool.svg326 I-276.svg → New Jersey

Afslagsymbool.svg327 King of Prussia

Knooppuntsymbool.svg328 US 202.svg → West Chester / King of Prussia

Afslagsymbool.svg329 Consohocken Station

Knooppuntsymbool.svg331 I-476.svg → Wilmington / Scranton

Afslagsymbool.svg332 West Consohocken

Afslagsymbool.svg337 Ardmore

Afslagsymbool.svg338 Manayunk

Afslagsymbool.svg339 Wynnewood US 1.svg

Knooppuntsymbool.svg340 US 1.svg → North Philadelphia

Afslagsymbool.svg341 Montgomery Drive

Afslagsymbool.svg342 Girard Avenue

Afslagsymbool.svg343 Spring Garden Street

Knooppuntsymbool.svg344 I-676.svg → Downtown Philadelphia

Afslagsymbool.svg345 Market Street

Afslagsymbool.svg346A South Street

Afslagsymbool.svg346B University Avenue

Afslagsymbool.svg346C Snyder Avenue

Afslagsymbool.svg347 Passyunk Avenue

Afslagsymbool.svg348 Penrose Avenue

Afslagsymbool.svg349 Broad Street

Afslagsymbool.svg350 7th Street

Knooppuntsymbool.svg351 I-95.svg → Wilmington / Trenton

Brug.svg Walt Whitman Bridge

New Jersey I-76.svg

De Interstate 76 of I-76 is een Interstate Highway in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De snelweg verbindt de stad Youngstown in Ohio via Pittsburgh en Harrisburg met Philadelphia. Het grootste gedeelte van de snelweg is een tolweg, de Pennsylvania Turnpike. Het tolvrije gedeelte ligt in Philadelphia, en een gedeelte ten noorden van Pittsburgh. De route in Pennsylvania is 563 kilometer lang.

Routebeschrijving

Regio Pittsburgh

I-76 ter hoogte van Monroeville bij Pittsburgh.

Ten noordwesten van Enon Valley komt de Interstate 76 in Ohio vanuit de regio Youngstown de staat Pennsylvania binnen. De snelweg telt dan 2x2 rijstroken, en men passeert door licht glooiend gebied. Ter hoogte van Big Beaver volgt al snel het eerste knooppunt, met de State Route 60, een snelweg van Pittsburgh naar New Castle. Het gebied wordt dan wat heuvelachtiger, en men bereikt al snel de verste suburbs van Pittsburgh. Bij Warrendale kruist men de Interstate 79, die vanaf Pittsburgh naar Erie loopt. Als men richting het centrum van Pittsburgh wil, kan men het beste deze snelweg nemen, aangezien de I-76 alleen door de meest noordelijke en oostelijke suburbs gaat. Men passeert dan door heuvelachtig gebied die bezaaid liggen met kleine voorstadjes van meestal slechts een paar duizend inwoners. Dit gedeelte is een tolweg, en daardoor zijn er weinig afslagen.

De snelweg gaat vrij ruim om de dichter bebouwde delen van de agglomeratie heen. Het gebied is ook behoorlijk dicht bebost en heuvelachtig, en er is dan ook geen gridpatroon aanwezig. Men kruist dan de State Route 28, de snelweg van Pittsburgh naar Kittaning, maar er zijn geen directe uitwisselingsmogelijkheden toe. Vlak daarna steekt de snelweg de Allegheny River over, een zijrivier van de Ohio River. De snelweg telt hier gewoon 2x2 rijstroken. Aan de oostkant van de agglomeratie kruist men de Interstate 376, de oostelijke uitvalsweg van de stad Pittsburgh. Daarna worden de voorsteden snel dunner, en liggen ze verder uit elkaar. Bij Greensburg kruist men nog de US 30, een wat grotere uitvalsweg naar het zuidoosten. Daarna verlaat men echt de grote dunne agglomeratie, en niet veel verder voegt de Interstate 70 in, die vanuit Columbus komt in Ohio. Beide wegen zijn dan over een grote afstand dubbelgenummerd.

Central Pennsylvania

I-76 ter hoogte van de Blue Mountain Tunnel.

De dubbelnummering van de I-70 met de I-76 is één van de langste van de Verenigde Staten en is 197 kilometer lang. De Turnpike slingert daarna door de bergen, het centrale deel van Pennsylvania is vrij bergachtig, door de vele bergruggen van de Appalachian Mountains. De afslagen liggen meestal 20 tot 30 kilometer uit elkaar. Het gebied is ook dunbevolkt. Bij Somerset kruist men de US 219, maar daar zijn geen uitwisselingsmogelijkheden toe. De US 219 verbindt het noorden van Maryland met Johnstown, en is een regionale snelweg zonder doorgaand belang. Even ten oosten van Somerset volgt de eerste tunnel, de Allegheny Mountain Tunnel. Deze tunnel stamt uit 1939 en is bijna 2 kilometer lang. Tunnels zijn een uitzondering in het Amerikaanse snelwegennet in berggebieden. Na de tunnel daalt de snelweg snel een paar honderd meter. Bij Bedford volgt het knooppunt met de Interstate 99, de snelweg naar Altoona en State College, twee steden in centraal Pennsylvania.

De Turnpike vervolgt daarna zijn slingerende weg door de Appalachian Mountains. Men komt dan langs Breezewood, de laatste missende schakel waarbij het doorgaand verkeer via een stadsweg moet. De Interstate 70 slaat hier af naar het zuiden, richting Baltimore en Washington. Verkeer richting Philadelphia en New York kan de Interstate 76 volgen, die geen onderbreking kent. Breezewood is derhalve een belangrijk knooppunt voor oost-westverkeer. Tussen Breezewood en Hustontown heeft de I-76 een andere route dan vroeger. De oude Turnpike ging via twee tunnels, die al voor de jaren 60 veel files kenden. Destijds werd het goedkoper geacht om een nieuwe snelweg aan te leggen dan een tweede tunnelbuis te bouwen.

Een eindje verderop komt men bij de tweede tunnel, de 1,6 kilometer lange Tuscacora tunnel, die onder een steile heuvelrug door gaat. Niet veel verderop volgen een derde en vierde tunnel, die 200 meter uit elkaar liggen. Als eerste komt men door de Kittatinny Tunnel die 1,5 kilometer lang is, en de Blue Mountain Tunnel, die 1,4 kilometer lang is. Men kruist hier twee parallelle steile heuvelruggen. Daarna loopt de snelweg kilometers lang kaarsrecht naar het oosten, wat destijds nog vrij ongebruikelijk was om zo aan te leggen.

Harrisburg

Men bereikt dan Carlisle, een voorstad van Harrisburg, de hoofdstad van Pennsylvania. Hier kruist men de Interstate 81, de snelweg van Hagerstown in Maryland naar Scranton in het noorden van Pennsylvania. Om naar deze snelweg te gaan moet men een kilometer via het onderliggend wegennet. Harrisburg telt zo'n 50.000 inwoners, maar de agglomeratie is met 652.000 inwoners een stuk groter. De Interstate 76 gaat ten zuiden van de stad langs, met 2x2 rijstroken en is nog steeds een tolweg. Hier kruist men de US 15, een regionale snelweg naar het bekende stadje Gettysburg. Aan de zuidkant van de stad kruist men de Interstate 83, de snelweg vanuit Baltimore in het zuiden. Niet ver daarna steekt men via de 1300 meter lange Susquehanna River Bridge de grote rivier de Susquehanna over. Meteen daarna kruist men de Interstate 283, de oostelijke randweg van Harrisburg. Ook gaat hier de State Route 283 naar Lancaster, een grotere stad in het zuidoosten, waar de Interstate 76 op enige afstand van passeert.

Eastern Pennsylvania

De TOTSO van I-76 bij King of Prussia, net buiten Philadelphia.

Na Harrisburg wordt het gebied steeds vlakker, en het bestaat voornamelijk uit landbouwgebieden. In deze regio liggen de steden Lancaster en Reading, maar de Interstate 76 loopt op enige afstand tussen beide plaatsen door. De snelweg telt ook hier 2x2 rijstroken. De US 322 loopt min of meer parallel aan de snelweg. Bij Reamston kruist men de US 222, de snelweg van Lancaster naar Reading. Directe uitwisselingemogelijkheden zijn er niet toe, met moet via een Spur Road. Bij Morgantown eindigt de Interstate 176, die naar Reading loopt. Daarna komt men in het invloedsgebied van Philadelphia, dat echter nog zo'n 80 kilometer naar het zuidoosten ligt. Desondanks zijn hier al wel enkele dunbebouwde voorsteden te vinden, gelegen in bebost gebied. De Interstate 76 telt echter nog steeds 2x2 rijstroken. Bij King of Prussia komt men echt in de agglomeratie, en slaat de Interstate 76 af, terwijl de Pennsylvania Turnpike via de Interstate 276 verder gaat langs de noordkant van Pennsylvania. Verkeer richting New York moet deze snelweg volgen.

Philadelphia

zie Schuylkill Expressway voor het hoofdartikel.

Ter hoogte van King of Prussia kruist men ook direct de US 202, een oost-westsnelweg die naar West Chester loopt. De Interstate 76 heet hier de Schuylkill Expressway, en telt nog steeds 2x2 rijstroken. Bij Conshohocken kruist men de Interstate 476, de snelweg vanaf Chester naar Allentown en Scranton. De snelweg loopt dan parallel aan de rivier de waarna hij vernoemd is, de Schuylkill. De snelweg telt echter nog steeds 2x2 rijstroken, en kan flinke files veroorzaken, daar men steeds dieper in het stedelijk gebied komt. Men bereikt dan de stad Philadelphia zelf, die 1,4 miljoen inwoners telt. Hier slaat de US 1 af, de Roosevelt Expressway, die naar de noordoostelijke wijken van Philadelphia loopt. Hierna telt de snelweg 2x4 rijstroken. De snelweg versmalt daarna snel weer naar 2x3 rijstroken, terwijl men dichter bij het centrum komt. De skyline is dan al zichtbaar vanaf de snelweg. Ter hoogte van het centrum slaat de Interstate 676 af, die langs de noordkant van het centrum naar Camden loopt.

De snelweg loopt dan een stukje ondergronds, waar een aantal bruggen over de rivier de Schuylkill gaan. Hier telt de snelweg nog slechts 2x2 rijstroken. De snelweg steekt daarna de rivier over, en men komt langs de westkant van het centrum. In dit gebied liggen veelal dichte woonwijken, die langzaam leeglopen. Men passeert dan langs een groot industrieterrein, en de I-76 draait dan richting het oosten. Ook hier telt de snelweg slechts 2x2 rijstroken. Voor het knooppunt met de Interstate 95 volgt een tolplein, voor de tolbrug Walt Whitman Bridge over de rivier de Delaware. Deze brug telt 4+3 rijstroken, en stamt uit 1957. De brug is 3,6 kilometer lang en vormt tevens de grens met New Jersey. De Interstate 76 in New Jersey gaat dan nog een paar kilometer verder tot de Interstate 295.

Geschiedenis

In de jaren '30 werden plannen gemaakt voor een oost-west autosnelweg door de staat Pennsylvania. De snelweg was gemodelleerd naar de Duitse Autobahn en maakte gebruik van spoortunnels van de South Pennsylvania Railraod door de Appalachian Mountains die in de jaren 1880 geboord waren. In 1937 werden obligaties uitgegeven om de bouw van de snelweg te financieren, met tolheffing zouden deze obligaties terugbetaald worden. Op 27 oktober 1938 begon de bouw van de Pennsylvania Turnpike. De bouw van de eerste 257 kilometer duurde nog geen twee jaar, op 1 oktober 1940 opende de snelweg tussen Irwin (nabij Pittsburgh) en Carlisle (nabij Harrisburg).

De Pennsylvania Turnpike wordt vaak genoemd als de eerste autosnelweg in de Verenigde Staten, maar dat is niet correct. Gedurende de jaren '30 was al een behoorlijk netwerk van parkways rond New York City ontwikkeld, die vanaf de tweede helft van de jaren '30 de kenmerken van een autosnelweg hadden. De Pennsylvania Turnpike was wel de eerste lange autosnelweg van de Verenigde Staten, aanzienlijk langer dan de in 1938 opengestelde Merritt Parkway in Connecticut, die vaak beschouwd wordt als de eerste snelweg buiten een stedelijke regio.

De Tweede Wereldoorlog vertraagde de plannen om de Pennsylvania Turnpike snel te verlengen tot in Philadelphia en tot aan de grens met Ohio. De bouw van de autosnelweg had na de oorlog echter wel de hoogste prioriteit, op 1 februari 1950 opende een 16 kilometer lange verlenging oostwaarts tot de US 15 bij Harrisburg en op 20 november 1950 opende een traject van 145 kilometer tussen Harrisburg en King of Prussia. King of Prussia is een belangrijk kruispunt van wegen ten noordwesten van Philadelphia. Op 7 augustus 1951 opende een 18 kilometer lang deel van Monroeville tot Irwin, aan de oostkant van Pittsburgh, gevolgd door het resterende deel van de grens met Ohio tot Monroeville op 26 december 1951. Hiermee was I-76 voltooid als onderdeel van de Pennsylvania Turnpike.

Het stedelijke deel in de regio Philadelphia is ontwikkeld als de Schuylkill Expressway. In 1949 begon de aanleg van de snelweg op de grens van Philadelphia op de oever van de Schuylkill River. Het eerste gedeelte opende op 1 september 1954 door Montgomery County. De aanleg ging vervolgens zuidelijker verder, door de stad Philadelphia. In 1957 opende de Walt Whitman Bridge over de Delaware River, tot in New Jersey. In eerste instantie waren er problemen met het verkrijgen van de benodigde financiën, maar nadat het Interstate Highway systeem werd uitgerold vanaf 1956 ging de aanleg makkelijker en op 30 juni 1959 opende het laatste gedeelte van de snelweg.

I-76 werd gekenmerkt door een substandaard ontwerp, met veel krappe bruggen zonder vluchtstroken en een gebrek aan capaciteit, met name op de Schuylkill Expressway in Philadelphia. Vanaf 2000 werden steeds meer delen van I-76 gemoderniseerd, in sommige gevallen lag er nog het oorspronkelijke beton uit de jaren '30. Ook zijn veel bruggen vervangen vanwege hun leeftijd.

Openstellingsgeschiedenis

Pennsylvania Turnpike

Van Naar Lengte Datum
Irwin Carlisle 257 km 01-10-1940
Carlisle Harrisburg (US 15) 16 km 01-02-1950
Harrisburg King of Prussia 145 km 20-11-1950
Monroeville Irwin 18 km 07-08-1951
Ohio state line Monroeville 90 km 26-12-1951

Schuylkill Expressway

Van Naar Lengte Datum
King of Prussia King of Prussia (US 202) 1 km 00-00-1951
King of Prussia (US 202) Consohocken 8 km 00-00-1952
Consohocken Philadelphia City Avenue 12 km 01-09-1954
34th Street? Walt Whitman Bridge 10 km 16-05-1957
Philadelphia City Avenue I-676 8 km 00-00-1959
I-676 34th Street? 3 km 30-06-1959

Verkeersintensiteiten

Zo'n 22.000 voertuigen komen dagelijks vanaf Ohio de staat Pennsylvania binnen, wat oploopt van 35.000 naar 47.000 voertuigen langs Pittsburgh. Ten oosten van de stad daalt dit naar 36.000 voertuigen per etmaal. Na Breezewood slaat de I-70 af en daalt de intensiteit naar zo'n 23.000 voertuigen per etmaal. Langs Harrisburg zijn de intensiteiten met 28.000 niet veel hoger. Richting Philadelphia loopt dit op naar 49.000 voertuigen, maar in Philadelphia is de weg tolvrij, en bij King of Prussia rijden dan 116.000 voertuigen per etmaal. Richting Philadelphia loopt dit op naar 131.000 voertuigen, aan de noordkant van de stad 192.000 voertuigen, en is hier zwaar overbelast. Ten zuiden van het centrum rijden 118.000 voertuigen per etmaal.

Referenties


Expressways in Philadelphia

I-76.svgInterstate 95 (DE) (DE) • Interstate 95 (PA) (PA) • Interstate 95 (NJ) (NJ) • Interstate 195Interstate 276Interstate 295Interstate 495I-676.svg

US 1.svg (PA) • Trenton Freeway (NJ) • US 13US 30US 202US 422.svgSR-1SR-29SR-42SR-55SR-63SR-90SR-100SR-141SR-309New Jersey Turnpike Shield.svgAtlantic City Expressway.svg

Expressways in Harrisburg

Interstate 76Interstate 81Interstate 83Interstate 283

US 15US 22SR-283SR-581

Expressways in Pittsburgh

Interstate 76Interstate 79Interstate 279Interstate 376Interstate 579

US 22.svgPA-28.svgPA-43.svgTurnpike-576.svg

Interstates en US Highways in de staat Pennsylvania

Interstate 70Interstate 76Interstate 78Interstate 79Interstate 80Interstate 81Interstate 83Interstate 84Interstate 86Interstate 90Interstate 95Interstate 99Interstate 176Interstate 180Interstate 276Interstate 279Interstate 283I-295.svgInterstate 376Interstate 380Interstate 476Interstate 676

US 1US 6US 11US 13US 15US 19US 20US 22US 30US 40US 62US 119US 202US 209US 219US 220US 222US 224US 322US 422US 522

PhiladelphiaPittsburghHarrisburgScranton

I-76.svg Interstate 76

ColoradoNebraskaOhioPennsylvaniaNew Jersey