Interstate 87

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Interstate 87 in New York)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
I-87.svg
I-87 map.png
I-87
Begin New York, NY
Einde Champlain, NY
Lengte 334 mi
Lengte 537 km
Route
Afslagsymbool.svg1-13: New York

Knooppuntsymbool.svg1 I-278.svg → New York

Afslagsymbool.svg2 Willis Avenue

Afslagsymbool.svg3 Grand Concourse

Afslagsymbool.svg4 149th Street

Afslagsymbool.svg5 161st Street

Afslagsymbool.svg6 Jerome Avenue

Knooppuntsymbool.svg7 I-95.svg → Newark / Bridgeport

Afslagsymbool.svg8 Sedgwick Avenue

Afslagsymbool.svg9 Fordham Road

Afslagsymbool.svg10 230th Street

Afslagsymbool.svg11 Van Cortland Park

Knooppuntsymbool.svg12 Mosholu Parkway

Afslagsymbool.svg13 233rd Street

Afslagsymbool.svg1-6: Yonkers

Afslagsymbool.svg1 McLean Avenue

Afslagsymbool.svg2 Yonkers Avenue

Afslagsymbool.svg3 Central Park Avenue

Knooppuntsymbool.svg4 Cross County Parkway

Afslagsymbool.svg5 Central Park Avenue

Afslagsymbool.svg6 Tuckahoe Road

Afslagsymbool.svg6A Ridge Hill Boulevard

Afslagsymbool.svg7 Saw Mill River Road

Knooppuntsymbool.svg7A Saw Mill River Parkway

Knooppuntsymbool.svg8 I-287.svg → White Plains

Afslagsymbool.svg9 Broadway US 9.svg

Brug.svg Tappan Zee Bridge

Afslagsymbool.svg10 South Nyack US 9.svg

Afslagsymbool.svg11 Nyack

Afslagsymbool.svg12 Central Nyack

Knooppuntsymbool.svg13 Palisades Interstate Parkway

Afslagsymbool.svg14 Nanuet

Knooppuntsymbool.svg14A Garden State Parkway

Afslagsymbool.svg15 Airmont

Knooppuntsymbool.svg15 I-287.svg → New Jersey

Afslagsymbool.svg16 Ramapo

Knooppuntsymbool.svg I-86.svg → Binghamton

Knooppuntsymbool.svg17 I-84.svg → Scranton / Hartford

Afslagsymbool.svg18 New Paltz

Afslagsymbool.svg19 Kingston

Afslagsymbool.svg20 Saugerties

Afslagsymbool.svg21 Catskill

Afslagsymbool.svg22 Coxsackie

Knooppuntsymbool.svg Berkshire Connector

Afslagsymbool.svg21A Selkirk

Knooppuntsymbool.svg I-787.svg → Albany

Knooppuntsymbool.svg1 I-90.svg → Syracuse

Afslagsymbool.svg2 Roessleville

Afslagsymbool.svg4 Albany International Airport

Afslagsymbool.svg5 Watervliet

Afslagsymbool.svg6 Latham

Knooppuntsymbool.svg7 NY-7.svg → Troy

Afslagsymbool.svg8 Waterford

Afslagsymbool.svg9 Mechanicsville

Afslagsymbool.svg10 Country Knolls

Afslagsymbool.svg11 Round Lake

Afslagsymbool.svg12 Malta

Afslagsymbool.svg13 US 9.svg

Afslagsymbool.svg14 Saratoga Springs

Afslagsymbool.svg15 Saratoga Springs

Afslagsymbool.svg16 Wilton

Afslagsymbool.svg17 US 9.svg

Afslagsymbool.svg18 Glens Falls

Afslagsymbool.svg19 Glens Falls

Afslagsymbool.svg20 US 9.svg

Afslagsymbool.svg21 Lake George

Afslagsymbool.svg22 Lake George

Afslagsymbool.svg23 Warrensburg

Afslagsymbool.svg24 Bolton Landing

Afslagsymbool.svg25 Chestertown

Afslagsymbool.svg26 Pottersville

Afslagsymbool.svg27 US 9.svg

Afslagsymbool.svg28 Ticonderoga

Afslagsymbool.svg29 North Hudson

Afslagsymbool.svg30 US 9.svg

Afslagsymbool.svg31 Elizabethtown

Afslagsymbool.svg32 Lewis

Afslagsymbool.svg33 Willsboro

Afslagsymbool.svg34 Keeseville

Afslagsymbool.svg35 Peru

Afslagsymbool.svg36 Plattsburgh

Afslagsymbool.svg37 Plattsburgh

Afslagsymbool.svg38 Plattsburgh

Afslagsymbool.svg39 North Plattsburgh

Afslagsymbool.svg40 Beekmantown

Afslagsymbool.svg41 Chazy

Afslagsymbool.svg42 Champlain US 11.svg

Afslagsymbool.svg43 Champlain US 9.svg

Flag of Canada.svg A15 Quebec.svg

De Interstate 87 of I-87 is een Interstate Highway in de Verenigde Staten, geheel gelegen in de staat New York. De autosnelweg vormt een noord-zuidroute tussen New York City en Montréal in Canada. De snelweg is één van de weinige waar aan de Canadese grens ook een snelweg verder gaat. Het zuidelijk deel is onderdeel van de New York State Thruway, en is een tolweg tussen New York City en Albany. De route is 537 kilometer lang.

Routebeschrijving

New York City

zie ook Major Deegan Expressway.

I-87 / New York Thruway.

De snelweg begint in de New Yorkse borough Bronx, op het knooppunt met de Interstate 278, de Bruckner Expressway. De snelweg telt vanaf hier 2x3 rijstroken en heet Major Deegan Expressway. De snelweg volgt de loop van de Harlem River en loopt tegenover Manhattan. Via een ingewikkeld knooppunt kruist men de Interstate 95, die naar Newark en Philadelphia loopt in het zuiden, en richting Bridgeport, New Haven en Boston in het noorden. Nadat men voorbij Manhattan is gereden loopt de snelweg dwars door de Bronx. Verderop slaat de Mosholu Parkway af, een parkway richting de Saw Mill River Parkway, die parallel aan I-87 loopt. Na een stadspark komt men in Yonkers, met 200.000 inwoners één van de grotere voorsteden van New York. Men kruist de Cross County Parkway, die tussen Yonkers en New Rochelle loopt. Het stedelijk gebied van New York is behoorlijk groot, en strekt zich nog wel even uit langs de snelweg.

Even ten noorden van Yonkers komt men over het eerste tolstation. Hierna volgen een aantal in de bossen verscholen voorsteden, voordat I-87 naar het westen afbuigt, bij het knooppunt met de Interstate 287, die naar Port Chester loopt, en een ringweg van New York vormt. I-87 is hierna dubbelgenummerd met I-287, en steekt de 4,5 kilometer brede Hudson River over via de Tappan Zee Bridge. Aan de overkant gaan de voorsteden verder. Even verderop kruist men de Palisades Interstate Parkway, die parallel aan de oever van de Hudson River loopt. Ter hoogte van Spring Valley eindigt de Garden State Parkway op I-87, een belangrijke route in New Jersey. Verderop loopt I-87 zeer dicht langs de grens met New Jersey en het knooppunt met de Interstate 287 ligt al gedeeltelijk in New Jersey. Hierna verlaat men het stedelijk gebied en loopt de snelweg door heuvelachtig landschap.

Upstate New York

I-87 in Albany.
I-87 in de Adirondacks.

Ter hoogte van Harriman kruist men de Interstate 86 naar Binghamton. De snelweg versmalt naar 2x2 rijstroken en passeert Newburgh, een regionaal stadje 130 kilometer ten noorden van New York. Hier eindigt het invloedsgebied van de stad. Men kruist de Interstate 84, die tussen Scranton en Hartford loopt. Hierna loopt de snelweg parallel op enige afstand aan de Hudson River, die steeds smaller wordt. Bij Clintondale kruist men de US 44, die naar Poughkeepsie loopt, op de oostoever van de Hudson River. Bij Kingston kruist men de State Route 199, een korte snelweg die ook over de Hudson River leidt. Ter hoogte van Castleton kruist men de Berkshire Spur, een verbindingsweg naar de Interstate 90 richting Springfield en Boston in Massachusetts. Hierna komt men bij de stad Albany, de hoofdstad van de staat New York. De snelweg loopt ten westen van deze stad langs en de Interstate 787 slaat af naar het centrum van Albany. Aan de westkant van de stad kruist men de Interstate 90, de New York State Thruway slaat hier af richting Syracuse en Buffalo, terwijl I-87 verder naar het noorden gaat als de Adirondack Northway. Naar het oosten gaat I-90 richting Albany en Boston. Aan de noordkant van Albany voegt de State Route 7 in, die samen met de I-787 de rondweg vormt van Albany.

Via een brug steekt men de Mohawk River over en begint de lange reis door dunner bevolkte gebieden richting Canada. Men passeert het stadje Saratoga Springs, en naar het westen ligt het immense natuurgebied van de Adirondacks, wat bijna geheel noordelijk New York beslaat. Bij Glen Falls kruist men nogmaals de Hudson River, die zijn oorsprong vindt in Adirondack Park. Men komt nu langs Lake George, onderdeel van een aantal grote meren die tot in Canada lopen en tevens de grens vormen met de staat Vermont. De snelweg loopt nu in het Adirondack Park en loopt parallel aan de US 9. Af en toe slaan er wat wegen af dieper het park in. Men passeert vlak langs de 1629 meter hoge Mount Marcy, het hoogste punt van de staat New York. Het gebied is dichtbebost en kent veel hoogteverschillen. De hele route door het park is 200 kilometer lang. Naar het oosten ligt het immense Lake Champlain, tevens de grens met Vermont en is 15 kilometer breed en meer dan 140 kilometer lang. Men verlaat het park weer even voor Plattsburgh, tevens de laatste grotere plaats voor de Canadese grens. Ter hoogte van Champlain volgt de Canadese grens, waar de A15 verder gaat naar Montréal, wat amper 50 kilometer naar het noorden ligt.

Geschiedenis

Voordat I-87 werd aangelegd vormde de US 9 de voornaamste noord-zuidroute in het oosten van de staat New York, maar verliep tussen New York City en Albany op de oostoever van de Hudson River, terwijl I-87 op de westoever is aangelegd, parallel aan de US 9W.

Aanleg

I-87 / Major Deegan Expressway in Bronx, New York City.

I-87 is in drie periodes aangelegd. In 1939 opende de Major Deegan Expressway, die door Robert Moses werd aangelegd in New York City. Snel na de Tweede Wereldoorlog werd gestart met de aanleg van de New York State Thruway, de tolweg van New York via Albany en Buffalo naar de grens met Pennsylvania. I-87 maakt hier onderdeel van uit tussen New York en de hoofdstad Albany. Dit deel is in hoog tempo tussen 1954 en 1956 opengesteld. Daarna werd het Interstate Highway systeem van 1956 gecreëerd en kon de snelweg verder noordwaarts worden aangelegd tot de grens met Canada. Dit werd tussen 1960 en 1968 opengesteld, waarmee I-87 relatief vroeg voltooid was.

Oorspronkelijk was het gepland om I-87 parallel aan de New York State Thruway tussen New York en Albany aan te leggen, ten oosten van de Hudson River. Dit is niet doorgegaan en sinds de jaren '70 wordt I-87 over de Thruway geleid. De Taconic State Parkway vormt een relatief lange noord-zuidverbinding ten oosten van de Hudson River.

Verbreding

Tussen 2010 en 2013 is de I-87 langs de zuidwestkant van Albany van 2x2 naar 2x3 rijstroken verbreed. Dit project kostte $ 100 miljoen en was in november 2013 gereed. Dit sloot aan op de 2x3 rijstroken verder noordelijk.

Vervanging Tappan Zee Bridge

Tussen 2013 en 2018 is de Tappan Zee Bridge over de Hudson River ten noorden van New York City vervangen. De oude stalen cantilever vakwerkbrug is voor $ 4 miljard vervangen door een dubbele tuibrug. Op 25 augustus 2017 opende de eerste nieuwe overspanning voor het verkeer, op 12 september 2018 volgde de tweede overspanning.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Opening
Exit 0 (MDE) Exit 3 (MDE) 2 km 00-04-1939
Exit 17 (NYST) Exit 24 (NYST) 142 km 26-10-1954
Exit 16 (NYST) Exit 17 (NYST) 24 km 22-12-1954
Exit 15A (NYST) Exit 16 (NYST) 23 km 27-05-1955
Exit 15 (NYST) Exit 15A (NYST) 2 km 01-07-1955
Exit 6 (NYST) Exit 15 (NYST) 43 km 15-12-1955
Exit 1 (NYST) Exit 6 (NYST) 5 km 31-08-1956
Exit 3 (MDE) Exit 1 (NYST) 10 km 31-08-1956
Exit 0 Exit 6 10 km 00-00-1960
Exit 6 Exit 9 13 km 26-05-1961
Exit 9 Exit 12 13 km 00-00-1962
Exit 17 Exit 20 16 km 00-00-1962
Exit 12 Exit 17 32 km 00-00-1964
Exit 20 Exit 22 8 km 00-00-1964
Exit 34 Exit 43 61 km 00-00-1966
Exit 30 Exit 34 56 km 00-00-1968

Toekomst

North Carolina & Virginia

Zie ook Interstate 87 in North Carolina & Interstate 87 in Virginia.

De route van Raleigh, North Carolina tot Chesapeake, Virginia is een toekomstige Interstate Highway. Deze route ligt voor het overgrote deel in de staat North Carolina. In 2016 vroeg de staat North Carolina, met goedkeuring van Virginia, het nummer I-89 aan voor deze route. Op 24 mei 2016 ging de AASHTO akkoord met de toekenning van de Future I-87 op deze corridor.[1] Een vrij groot deel van deze route is al een freeway.

Tol

Het zuidelijk deel van I-87 vanaf New York tot Albany is onderdeel van de New York State Thruway, een tolweg.[2]

In de periode 2018-2020 is de New York State Thruway overgegaan op volledig elektronische tolheffing.[3] Sinds 13 november 2020 is de Thruway volledig over op elektronische tolheffing.[4]

Verkeersintensiteiten

In New York is de snelweg behoorlijk druk met zo'n 105.000 tot 120.000 voertuigen per etmaal. Ten noorden van de stad is het wat rustiger doordat er meer parallelle snelwegen zijn en rijden er tot een dieptepunt van 50.000 voetuigen, om bij de Tappan Zee Bridge op te lopen tot 138.000 voertuigen. De weg blijft druk in het voorstedelijk gebied op de westoever van de Hudson met maximaal 140.000 voertuigen. Na de SR-17 wordt het snel rustiger met zo'n 35.000 voertuigen per etmaal. Bij Albany is de weg weer tolvrij en rijden er maximaal 126.000 voertuigen in het stedelijk gebied van de hoofdstad. Verder naar het noorden daalt dit langzaam, naar amper 10.000 en soms nog minder voertuigen. 6.700 voertuigen steken dagelijks de Canadese grens over.

Rijstrookconfiguratie

De afritten zijn langs deze snelweg sequentiëel genummerd, en de afritnummering begint bij Albany weer bij 1.

Van Naar Rijstroken
Exit 0 (I-287) Exit 16 (SR-17) 2x3
Exit 16 (SR-17) Exit 1 (I-90) 2x2
Exit 1 (I-90) Exit 24 2x3
Exit 24 Exit 43 2x2

Referenties

Interstate Highways in de Verenigde Staten

2458101214151617192022242526272930353739404143444549555759646566686970717273747576777879808182838485868788899091939495969799


H-1H-2H-3


Auxiliary routes: Lijst van hulproutes van Interstate HighwaysBusiness routesDubbelnummeringenFederal Aid Highway ActLangste Interstate Highways

Autosnelwegen in de metropool New York City

Interstate 78Interstate 80Interstate 87Interstate 95 (NJ) (NJ) • Interstate 95 (NY) (NY) • Interstate 95 (CT) (CT) • Interstate 195Interstate 278Interstate 280Interstate 287 (NJ) (NJ) • Interstate 287 (NY) (NY) • Interstate 295Interstate 478Interstate 495Interstate 678Interstate 684Interstate 695Interstate 895


Belt ParkwayBronx River ParkwayFranklin D. Roosevelt DriveGrand Central ParkwayHenry Hudson ParkwayHutchinson River ParkwayJackie Robinson ParkwayKorean War Veterans ParkwayMosholu ParkwayNassau Expressway

Briarcliff-Peekskill ParkwayCross County ParkwayMerritt ParkwayPalisades Interstate ParkwaySaw Mill River ParkwaySprain Brook ParkwayTaconic State Parkway

Babylon-Northport ExpresswayHeckscher State ParkwayLoop ParkwayMeadowbrook State ParkwayNorthern State ParkwayRobert Moses CausewaySagtikos State ParkwaySeaford-Oyster Bay ParkwaySouthern State ParkwaySunken Meadow State ParkwaySunrise HighwayWantagh State Parkway


Bayonne BridgeBronx-Whitestone BridgeBrooklyn BridgeBrooklyn-Battery TunnelGeorge Washington BridgeGoethals BridgeHenry Hudson BridgeHolland TunnelLincoln TunnelManhattan BridgeOuterbridge CrossingRobert F. Kennedy BridgeQueensboro BridgeQueens-Midtown TunnelThrogs Neck BridgeVerrazano-Narrows BridgeWilliamsburg Bridge

Expressways in Albany

I-87.svgInterstate 88Interstate 90Interstate 787Interstate 890SR-7SR-85

Interstates en US Highways in de staat New York

Interstate 81Interstate 84Interstate 86I-87.svgInterstate 88Interstate 90Interstate 95I-99.svgInterstate 190Interstate 278Interstate 287Interstate 290Interstate 295Interstate 390Interstate 478Interstate 481Interstate 490Interstate 495Interstate 587Interstate 590Interstate 678Interstate 684Interstate 690Interstate 695I-781.svgInterstate 787Interstate 790Interstate 890Interstate 895Interstate 990

US 1US 2US 4US 6US 9US 11US 15US 20US 44US 62US 202US 209US 219

New York CityBuffaloRochesterSyracuse