Interstate 90 Floating Bridges

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lacey V. Murrow Memorial Bridge

Homer M. Hadley Memorial Bridge

I-90.svg
Interstate 90 Floating Bridge.jpg
Overspant Lake Washington
Rijstroken 3+2+3
Totale lengte 2.020 meter
Hoofdoverspanning 64 meter
Hoogte brugdek 9 meter
Openstelling 02-07-1940
Verkeersintensiteit 145.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Interstate 90 Floating Bridges, bestaand uit de Lacey V. Murrow Memorial Bridge en de Homer M. Hadley Memorial Bridge is een pontonbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de stad Seattle. De bruggen overspannen het Lake Washington.

Kenmerken

De oeververbinding bestaat uit twee aparte bruggen, met 3 rijbanen. De brug verbindt de stad Seattle in het westen met Mercer Island in het oosten. De brug telt 2x3 rijstroken plus een tweestrooks wisselbaan. Het is een relatief moderne brug met vluchtstroken op alle rijbanen. De wisselbanen zijn alleen voor HOV-gebruikers, behalve voor verkeer van en naar Mercer Island. De wisselbanen worden daardoor slecht benut.

Lacey V. Murrow Memorial Bridge

De Lacey V. Murrow Memorial Bridge is de zuidelijke brug voor verkeer richting oosten. De brug is 2.020 meter lang en is maximaal 8,8 meter hoog boven het water. De brug heeft 3 rijstroken en linker- en rechter vluchtstroken. Aan beide uiteinden is een kleine boogbrug met een overspanning van circa 64 meter.

Homer M. Hadley Memorial Bridge

De Homer M. Hadley Memorial Bridge is de noordelijke brug voor verkeer richting westen. De brug is 1.771 meter lang en heeft 3 rijstroken en een wisselbaan met 2 rijstroken. Tevens is er een fiets/voetpad aan de noordzijde. De Homer M. Hadley Memorial Bridge is daarmee een stuk breder dan de zuidelijke brug. Aan de westkant is de brug deels dubbeldeks, omdat de wisselbanen onder elkaar door een tunnel gaan.

Geschiedenis

De eerste plannen voor een vaste verbinding over het Lake Washington kwamen begin jaren '20 van de 20e eeuw op tafel. De brug is vervolgens in 1,5 jaar tijd aangelegd tussen januari 1939 en juli 1940, en opende op 2 juli 1940 voor het verkeer. Dit is de eerste Lacey V. Murrow Memorial Bridge. De aanleg kostte destijds $ 9 miljoen, inclusief aansluitende infrastructuur. Het was enkele jaren een tolweg, de tolheffing werd in 1949 geschrapt.

Om de capaciteit van de verbinding te vergroten is eind jaren '80 de Homer M. Hadley Memorial Bridge aangelegd. Deze opende op 4 juni 1989 voor het verkeer. Deze is korter en breder, bij openstelling was het de breedste pontonbrug ter wereld.

De Lacey V. Murrow Memorial Bridge zonk in 1990 tijdens onderhoudswerkzaamheden. De pontons werden gevuld met vervuild water dat gebruikt werd om materiaal onder hoge druk van de brug te spuiten. Tijdens een storm vulden de pontons ook met regenwater en zonk de brug langzaam. De schade bedroeg $ 69 miljoen. In 1993 werd de tweede Lacey V. Murrow Memorial Bridge opengesteld.

De brug is vernoemd naar Lacey V. Murrow, een Amerikaans luchtmachtofficier uit de tweede wereldoorlog en tweede directeur van het Washington State Highway Department. De andere brug is vernoemd naar Homer M. Hadley, de ingenieur die de verbinding voor het eerst in 1921 voorstelde.

Toekomst

De wisselbaan met de HOV lanes wordt omgebouwd tot een spoorlijn van de East Link die van Seattle naar Redmond loopt. Daarvoor worden de HOV lanes verplaatst naar de vluchtstroken van de overige rijbanen, zodat de configuratie wordt gewijzigd van 3+2+3 naar 2x4. Dit wordt de eerste lightrail op een pontonbrug. De ombouw moet in 2020 gereed zijn.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 132.000 voertuigen op de general purpose lanes en 13.000 voertuigen op de wisselbaan. De wisselbaan heeft twee rijstroken en wordt daarmee vrij slecht benut.

Referenties


Bruggen en tunnels in Seattle

Alaskan Way ViaductEvergreen Point Floating BridgeHood Canal BridgeInterstate 90 Floating BridgesShip Canal BridgeSpokane Street ViaductTacoma Narrows BridgeWest Seattle Bridge

Alaskan Way Viaduct replacement tunnelBattery Street TunnelMount Baker Tunnel