Ir. Hamersbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ir. Hamersbrug
NLA059.svg
Blank.png
Overspant Wilhelminakanaal
Rijstroken 2x2
Totale lengte ~130 meter
Hoofdoverspanning ~17 meter
Hoogte brugdek ~8 meter
Openstelling 1969
Verkeersintensiteit 68.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Ir. Hamersbrug is een liggerbrug en voormalige basculebrug in de A59 ten noorden van Oosterhout in de provincie Noord-Brabant.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Ingenieur L.A.L. Hamers, in de jaren 60 hoofdingenieur-directeur van de Provinciale Waterstaat in Noord-Brabant.

Kenmerken

De brug is uitgevoerd als liggerbrug en overspant het Wilhelminakanaal dat ten noorden van de brug overgaat in de Amertak. Over de brug loopt de A59 met 2x2 doorgaande rijstroken. Direct ten oosten van de brug ligt de aansluiting Oosterhout waarvan de in- en uitvoeger aan de westzijde van de aansluiting over de brug lopen. Er zijn geen vluchtstroken op de brug aanwezig. De brug overspant tevens de Statendamweg die met gescheiden rijbanen op de oostoever van het kanaal onder de A59 doorgaat. Aan de westzijde loopt een industriespoorlijn parallel aan het Wilhelminakanaal. De totale overspanning bedraagt circa 130 meter en de hoofdoverspanning, het voormalige beweegbare gedeelte, bedraagt circa 17 meter.

Geschiedenis

De huidige rijksweg 59 is in 1969 opengesteld als provinciale weg, aangelegd door de provincie Noord-Brabant. Destijds voor het grootste deel nog met één rijbaan. De brug en het wegvak ter hoogte van de brug werden direct met 2x2 rijstroken opgeleverd. In 1985 is de gehele route tussen Terheijden en Empel overgedragen aan Rijkswaterstaat. In 1989 opende de tweede rijbaan tussen Terheijden en Waalwijk waarmee de A59 als snelweg een feit was.[1].

De Ir. Hamersbrug was van oorsprong een basculebrug en dus beweegbaar. In 1992[2] is het beweegbare deel vastgezet en zijn de slagbomen verwijderd. Alleen de kasten waar de slagbomen aan zaten zijn nog aanwezig. Het beweegbare deel is waarschijnlijk vastgezet vanwege het geringe gebruik door de scheepvaart en de kosten voor onderhoud en bediening daar niet tegen opwogen.

In 2007 is de brug opgehoogd voor de scheepvaart. Hierbij is het oorspronkelijke stalen brugdek vervangen door een slanker betonnen dek waarmee de doorvaarthoogte werd vergroot. Tevens is het ongebruikte brughuis verwijderd.

Verkeersintensiteiten

In 2014 reden dagelijks 61.800 voertuigen over de brug. In 2019 lag dat op 68.000 voertuigen per dag.

Referenties