Ironworkers Memorial Second Narrows Crossing

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ironworkers Memorial

Second Narrows Crossing

Highway 1 BC.png
Ironworkers Memorial Second Narrows Crossing.jpg
Overspant Burrard Inlet
Rijstroken 2x3
Totale lengte 1.292 meter
Hoofdoverspanning 335 meter
Hoogte brugdek 30 meter
Openstelling 25-08-1960
Verkeersintensiteit 120.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Ironworkers Memorial Second Narrows Crossing, kortweg de Second Narrows Bridge is een cantilever vakwerkbrug in Canada, gelegen in Vancouver, British Columbia. De brug overspant het Burrard Inlet.

Kenmerken

Ironworkers Memorial Second Narrows Crossing-2.jpg
Ironworkers Memorial Second Narrows Crossing-3.jpg

De Ironworkers Memorial Second Narrows Crossing is een stalen cantilever vakwerkbrug zonder opbouw. De brug is in totaal 1.292 meter lang en heeft een hoofdoverspanning van 335 meter. De brug overspant het Burrard Inlet, specifiek de Second Narrows. De naam "second" slaat op de zeestraat, niet op de brug. De brug is gelegen in het oosten van Vancouver en over de brug loopt de Highway 1 in British Columbia als bypass van de stad. De brug telt 2x3 rijstroken en is gelegen in een industriële omgeving.

Geschiedenis

De brug is tussen 1957 en 1960 aangelegd en was vermoedelijk de eerste snelweg van Vancouver. De brug opende op 25 augustus 1960 voor het verkeer. De aanleg kostte destijds $ 15 miljoen. De brug heette oorspronkelijk simpelweg de Second Narrows Bridge, maar is in 1994 hernoemd naar de Ironworkers Memorial Second Narrows Crossing, naar 19 arbeiders die in 1958 omkwamen toen bij de bouw een deel van de brug instortte.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 120.000 voertuigen over de brug. Dat is relatief laag voor een grote stad als Vancouver, wat komt door de beperkte capaciteit, de aansluitende wegvakken tellen slechts 2x2 rijstroken.

Referenties


Bruggen in de regio Vancouver

Alex Fraser BridgeGeorge Massey TunnelGolden Ears BridgeIronworkers Memorial Second Narrows CrossingLions Gate BridgePattullo BridgePitt River BridgePort Mann Bridge