Isis Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Australian State Route 3.svg
Isis Highway map.png
SR-3/SR-52
Begin Bundaberg
Einde Ban Ban Springs
Lengte 166 km
Route

Centrum.svg Bundaberg

Centrum.svg Childers (Bruce Highway)

Centrum.svg Biggenden

Centrum.svg Ban Ban Springs

De Isis Highway is een highway in Australië, gelegen in Queensland. De weg vormt een diagonale oost-westverbinding vanaf Bundaberg tot Ban Ban Springs en is 166 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Isis Highway begint in Bundaberg, de grootste plaats op de route en een regionaal centrum, gelegen aan de Burnett River, niet ver van de Pacifische Oceaan. De weg is enkelbaans en voert vanaf Bundaberg zuidwaarts. Tussen Bundaberg en de Bruce Highway bij Childers is de weg genummerd als de State Route 3. Vanaf Childers tot de Burnett Highway in Ban Ban Springs is de weg genummerd als de State Route 52. Het tweede deel voert meer in zuidwestelijke richting door een droger gebied. De omgeving kent wat heuvelgebieden, maar geen grote hoogteverschillen. De weg voert door enkele kleine dorpjes en eindigt dan in Ban Ban Springs.

Geschiedenis

De weg is vooral van belang voor de landbouw, het verbindt de grote landbouwgebieden landinwaarts met het regionale centrum Bundaberg. De weg is echter nergens hoogwaardig uitgebouwd. De Isis Highway is vernoemd naar de Isis River

Referenties