Islamabad

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Islamabad Expressway.

Islamabad (Urdu: اسلام آباد, Islām-ābād) is de hoofdstad van Pakistan. Het is slechts de op 8 na grootste stad van het land met circa 1,2 miljoen inwoners. Het is een federaal bestuurde stad als onderdeel van het Islamabad Capital Territory. Islamabad is een geplande stad.

Inleiding

Nadat Pakistan in 1947 onafhankelijk werd, is besloten om een nieuwe hoofdstad te bouwen. De tijdelijke hoofdstad was Karachi, wat indertijd het belangrijkste zakencentrum van het land was. Gezien de ligging aan de Arabische Zee zou het gevoelig zijn voor invasies, daardoor werd in 1959 tot een locatie nabij de stad Rawalpindi besloten. Islamabad is vervolgens in de jaren '60 aangelegd. Het masterplan werd ontworpen door de Griekse architect Constantinos Apostolou Doxiadis (1913-1975). Bij de bouw van Islamabad werd een grid ontworpen met daarin verschillende sectoren. De hoofdstad van Pakistan werd in eerste instantie naar Rawalpindi verplaatst en in 1966 naar Islamabad, dat toen voldoende gereed was gekomen. In 1981 werd het afgescheiden van de provincie Punjab om een eigen federaal territorium te vormen.

Islamabad is opgericht in een grid dat parallel aan de Margalla Hills is gelegen. Dit is een gebergte met toppen tot 1.600 meter, dat circa 1.000 meter boven Islamabad uitstijgt en daardoor de skyline van de stad bepaalt. Islamabad is ruimtelijk opgezet en is veel groener en schoner dan andere Pakistaanse steden. De stad is opgedeeld in acht zones, met elk een eigen bestemming, zoals de overheidszone, de diplomatieke enclave, woongebieden, onderwijs en industrie.

Islamabad is sterk verweven met de nabijgelegen stad Rawalpindi, die veel groter is en ook een groter zakencentrum heeft dan Islamabad. Rawalpindi telt circa 2,1 miljoen inwoners. De stad heeft een vochtig subtropisch klimaat met vijf seizoenen. De gemiddelde maximumtemperatuur varieert van 18 °C in januari tot 39 °C in juni. Er valt ruim 1.100 mm regen per jaar. Alle maanden ontvangen neerslag, maar het regenseizoen is vooral in juli en augustus, dan valt overvloedige neerslag. In de bergen rond Islamabad valt in de winter sneeuw, vooral de nabijgelegen bergstad Murree staat hier bekend om.

Wegennet

De zones en sectoren van Islamabad. Grotendeels is alleen zone 2 ontwikkeld.

Islamabad is opgedeeld in een grid, waarbij de primaire grote blokken 2 x 2 kilometer meten. Niet alle delen van Islamabad zijn daadwerkelijk ontwikkeld. De stad is vooralsnog vooral in de oost-westrichting parallel aan de Margalla Hills gegroeid. De primaire oost-west gelegen wegen zijn de Main Margalla Road, Jinnah Avenue en de Srinagar Highway. Noord-zuid gelegen wegen zijn genaamde of genummerde wegen, vaak avenues. De belangrijkste hiervan zijn 7th Avenue, 8th Avenue en 9th Avenue.

Er lopen geen motorways in Islamabad zelf, maar de M1 uit Lahore gaat ten westen van de stad over in de M2 naar Peshawar. Diverse national highways voeren door en langs Islamabad en Rawalpindi, de belangrijkste voor stadsverkeer is de N-5. De belangrijkste oost-westroute van de stad is de Srinagar Highway, die ten oosten van de stad overgaat in de Murree Expressway. De Islamabad Expressway is de belangrijkste noord-zuidverbinding van Islamabad. 7th, 8th en 9th Avenue zijn (gedeeltelijk) ongelijkvloerse stadsautowegen.

Sinds 2015 heeft Islamabad een Bus Rapid Transit systeem dat geïntegreerd is met dat van Rawalpindi. Deze busbanen liggen deels naast de belangrijke stadsautowegen van Islamabad.

Belangrijke wegen in Islamabad

M1M2N-5N-75N-80

Islamabad ExpresswaySrinagar HighwayMurree Expressway7th Avenue8th Avenue9th Avenue


Sectoren van Islamabad

Bewegwijzerde sectoren van Islamabad.

Islamabad is opgedeeld in vijf zones, die weer onderverdeeld zijn in sectoren. Deze sectoren zijn genummerd en worden ook bewegwijzerd.

  • A-17 en A-18
  • B-17 en B-18
  • C-13 t/m C-18
  • D-10 t/m D-18
  • E-7 t/m E-18
  • F-5 t/m F-18
  • G-5 t/m G-18
  • H-8 t/m H-18
  • I-8 t/m I-18

Geschiedenis

In 1960 werd ter ondersteuning van de ontwikkeling van Islamabad de Capital Development Authority (CDA) opgericht. In de periode 1960-1970 is een groot deel van het grid van Islamabad aangelegd, alhoewel sommige wegen nog gepland waren en alleen als ruimtereservering waren opgenomen. De eerste hoogwaardige wegen waren de Kashmir Highway (huidige Srinagar Highway) en de Islamabad Highway, dat wegen met 2x2 rijstroken waren die Islamabad vanaf het westen en zuiden met de belangrijke N-5 verbonden. De N-5 verliep wel door Rawalpindi, maar niet door Islamabad.

Islamabad had lange tijd geen autosnelwegen of ongelijkvloerse kruisingen. Omstreeks 1995-1996 opende het Faizabad Interchange van de Islamabad Expressway als eerste ongelijkvloerse knooppunt van de stad. Kort daarna in 1997 opende de verlengde Srinagar Highway naar de toen nieuw aangelegde M2 uit Lahore, waarmee Islamabad met het nationale snelwegennet van Pakistan verbonden werd. Het omvatte ook een ongelijkvloerse kruising met de N-5. In de periode 2010-2020 en daarna is het stadswegennet van Islamabad verbeterd door grootschalige wegverbredingen en de bouw van ongelijkvloerse kruisingen, met name op de twee kruisende wegen Islamabad Expressway en Srinagar Expressway, die beiden deels naar 2x5 rijstroken verbreed werden. In die periode werd ook een Bus Rapid Transit systeem aangelegd als primair openbaar vervoer.

Referenties