Islip Saddle

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 2.svg
Blank.png
SR-2
Hoogte (ft) 6,670 ft
Hoogte (m) 2.030 m
Gebergte San Gabriel Mountains
Verkeersintensiteit 220 mvt/etmaal
Locatie kaart

Islip Saddle is een bergpas in de Amerikaanse staat California, gelegen nabij Los Angeles. De bergpas is 2.030 meter hoog.

Kenmerken

Islip Saddle is een oost-west georiënteerde bergpas en onderdeel van State Route 2 in California. De bergpas is onderdeel van een achterafroute van Glendale naar Wrightwood, een afgelegen weg van 100 kilometer die extreem bochtig is. Ondanks de nabijheid van het stedelijk gebied van Los Angeles en het feit dat State Route 2 in Glendale een freeway is, wordt de route door de San Gabriel Mountains slechts incidenteel bereden. Ter hoogte van Islip Saddle is een kruispunt met de State Route 39 naar Azusa. State Route 39 is ten zuiden van Islip Saddle echter niet doorgaand te berijden, waardoor de weg vanaf het zuiden gezien een paar kilometer ten zuiden van Islip Saddle doodloopt. Islip Saddle is de hoogste bergpas in de directe nabijheid van Los Angeles en de op één na hoogste van Southern California, na Onyx Summit. Islip Saddle is echter niet het hoogste punt van State Route 2, het hoogste punt ligt op 2.409 meter hoogte bij Dawson Saddle. De State Route 2 is in de winter doorgaans gesloten ten oosten van Islip Saddle. Vrachtwagens zijn niet toegestaan op de route.

Geschiedenis

De weg over de Islip Saddle is de Angeles Crest Highway, die in 1929 in aanleg ging om bosbranden in de San Gabriel Mountains beter te kunnen bestrijden. De aanleg duurde erg lang en werd onderbroken door de Tweede Wereldoorlog. Pas in 1956 was de gehele route doorgaand te berijden. De weg is vaak beschadigd vanwege aardverschuivingen. Tussen 2004 en 2009 is de weg langdurig afgesloten geweest.

Verkeersintensiteiten

Ondanks de nabijheid van de enorme agglomeratie Los Angeles wordt de Angeles Crest Highway nauwelijks bereden. Dagelijks rijden slechts 220 voertuigen over Islip Saddle.

Referenties