Ismailia - Port Said Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Egypt 4.svg
Ismailia - Port Said Road map.png
Route 4
Begin Ismailia
Einde Port Said
Lengte 71 km
Route
Cairo - Ismailia Desert Road

Centrum.svg Ismailia

Centrum.svg Port Said

De Ismailia - Port Said Road is een hoofdweg in Egypte, onderdeel van de Highway 4. De weg is een dual carriageway maar ontbeert alle andere kenmerken van een autosnelweg, en is te substandaard om als zodoende aangemerkt te kunnen worden. De weg verloopt langs het Suezkanaal tussen Ismailia en Port Said en is 71 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg is een voortzetting van de Cairo - Ismailia Desert Road en is een weg met 2x3 tot 2x4 rijstroken en gescheiden rijbanen, maar er is geen enkele ongelijkvloerse aansluiting. Alle zijwegen eindigen met een T-aansluiting op de weg, alhoewel er geen verkeerslichten of kruispunten zijn. De weg verloopt grotendeels pal langs het Suezkanaal, en het meest bijzondere stuk is waarschijnlijk de enorme brug over het Suezkanaal, waar de weg onderdoor loopt. Deze brug is 4 kilometer lang en het brugdek ligt meer dan 60 meter boven het verder vlakke landschap. De regio is vrij groen, met geïrrigeerde landbouw. De weg eindigt in Port Said aan het noordelijk einde van het Suezkanaal aan de Middellandse Zee.

Wegnummer

Alhoewel wegnummers in Egypte niet tot nauwelijks worden aangegeven is wel het nummer Route 4 toegekend aan deze weg, evenals aan de Cairo - Ismailia Desert Road.

Geschiedenis

Er is weinig bekend van de aanleggeschiedenis van de weg. Het is aannemelijk dat de weg in de jaren 70 of 80 is aangelegd als dubbelbaans weg. In 2015-2016 is de weg naar 2x3 rijstroken verbreed tussen Ismailia en Al Qantarah El Sharqiyya, en naar 2x4 rijstroken tussen Al Qantarah El Sharqiyya en Port Said. Het is daarbij geen echte snelweg geworden, maar veel U-turns en oversteken zijn verwijderd. 10 kilometer ten zuiden van Port Said is een tolstation aangelegd.

In 2019 is een nieuwe, modernere autosnelweg genaamd de 30th of June Motorway parallel aan deze weg aangelegd tussen Ismailia en Port Said.

Referenties


Flag of Egypt.svg Autosnelwegen in Egypte Flag of Egypt.svg

Ring CairoMiddle Ring RoadRegional Ring RoadCairo - Banha MotorwayCairo - Marsa Matruh MotorwayCairo - Tanta RoadCairo - Suez RoadCairo - Alexandria Desert RoadCairo - Ismailia Desert RoadCairo - Red Sea RoadIsmailia - Port Said RoadSadat City - El Alamein RoadTanta - Alexandria RoadTanta - Dumiat RoadCairo - Asyut ExpresswayZafarana - Beni Suef Motorway30th of June MotorwayEl Sahel Road

26th of July Corridor6th October Bridge