Jaipur - Kishangarh Expressway

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Jaipur-Kishangarh Expressway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Jaipur - Kishangarh Expressway map.png
NH8
Begin Jaipur
Einde Kishangarh
Lengte 90 km
Route

Afslagsymbool.svg Jaipur

Tol.svg Toll Plaza

Afslagsymbool.svg Dudu

Tol.svg Toll Plaza

Afslagsymbool.svg Kishangarh

De Jaipur-Kishangarh Expressway is een expressway in India. De snelweg verbindt de stad Jaipur met Kishangarh in het westen van het land, gelegen in de staat Rajasthan. De snelweg is minder modern dan veel andere expressways in India en is een zesstrooks verbreding van de bestaande National Highway 8. De snelweg is 90 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het westen van Jaipur, en voert in west-zuidwestelijke richting, met 2x3 rijstroken en een middenberm. De snelweg is een tolweg met een tolstation aan het begin en einde van de route. Tussen Jaipur en Kishangarh komt men amper door plaatsen van enige omvang, alleen Dudu is van enig belang. De snelweg is niet zo modern als andere expressways, en heeft een aantal gelijkvloerse aansluitingen. Er zijn slechts drie volledig ongelijkvloerse aansluitingen. De eerste helft van de route vanaf Jaipur verloopt door droog agrarisch gebied, het tweede deel is een woestijn. Het gebied is relatief dunbevolkt en men kruist ook weinig andere grote wegen anders dan aan het begin- en eindpunt. Het landschap is overwegend vlak en vrij monotoon.

Geschiedenis

De Jaipur-Kishangarh Expressway is een relatief goedkope upgrade van de bestaande National Highway 8 tussen Jaipur en Kishangarh. Jaipur is een behoorlijk grote stad, maar Kishangarh heeft niet veel meer dan een regionale functie. Hier splitst de National Highway 79 af naar Indore, terwijl de NH8 verder naar Udaipur loopt. De snelweg is gefaseerd verbreed van 2 en 4 rijstroken als hoofdweg naar een zesstrooks snelweg. Het alignement van de snelweg is verder wel vrij modern met lange rechte stukken en een middenafscheiding.

Referenties


Expressways in India

Cross-country routes:

Agra - Lucknow ExpresswayAhmedabad-Vadodara ExpresswayBundelkhand ExpresswayDelhi - Jaipur ExpresswayDelhi - Meerut ExpresswayDurgapur ExpresswayGanga ExpresswayHungund-Hospet ExpresswayJaipur-Kishangarh ExpresswayNagpur - Mumbai ExpresswayPathankot-Ajmer ExpresswayPurvanchal ExpresswayShimla-Chandigarh ExpresswayUpper Ganga Canal ExpresswayYamuna Expressway


Metropolitan routes:

Airport Expressway (Mumbai)Allahabad Bypass ExpresswayAmbala - Chandigarh ExpresswayBamroli - Althan ExpresswayBangalore Airport ExpresswayBangalore Elevated TollwayBangalore - Mysore ExpresswayBangalore Ring RoadChennai Bypass ExpresswayChennai Outer Ring RoadChennai Port-Maduravoyal ExpresswayDelhi-Gurgaon ExpresswayDelhi-Noida Direct FlywayDwarka ExpresswayEastern ExpresswayEastern Freeway MumbaiEastern Peripheral Expressway (Delhi) • Hyderabad Elevated ExpresswayHyderabad Outer Ring RoadKona ExpresswayMumbai-Nashik ExpresswayMumbai-Pune ExpresswayNoida-Greater Noida ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway MumbaiWestern Peripheral Expressway (Delhi)