Jaipur Ring Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Blank.png
-
Begin Jaipur
Einde Jaipur
Lengte 150 km
Route

Centrum.svg Jaipur

De Jaipur Ring Road is een expressway in India, gelegen rond de stad Jaipur in de staat Rajasthan. De ringweg heeft een geplande lengte van 150 kilometer.

Routebeschrijving

De Jaipur Ring Road verloopt momenteel rond de zuidkant van de stad, tussen de NH8 aan de westzijde en NH11 aan de oostzijde van Jaipur. De snelweg telt 2x3 rijstroken en is in beton uitgevoerd. Langs de snelweg verlopen parallelwegen voor lokale toegang, de snelweg heeft daardoor geen grote aansluitingen of knooppunten, maar alleen korte verbindingswegen tussen de frontage road en de hoofdrijbanen. De hoofdrijbanen zijn volledig ongelijkvloers.

Geschiedenis

Op 8 maart 2019 werd voor de verkiezingen de zuidelijke helft van de Jaipur Ring Road geïnaugureerd over een lengte van 47 kilometer, alhoewel 27 kilometer daarvan daadwerkelijk te berijden was.[1]

Toekomst

De bouw van de Jaipur Ring Road is opgedeeld in twee 'packages', Package I en II omvat de zuidring over een lengte van 47 kilometer, 'Package III' omvat de noordring over een lengte van 103 kilometer. Dit moet medio 2021 worden geopend.

Referenties