Jeff Fuqua Boulevard

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Jeff Fuqua Boulevard map.png
-
Begin Meadow Woods
Einde Conway
Lengte 5 mi
Lengte 9 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Toll Florida 417.svg

Afslagsymbool.svg J. Lawson Boulevard

Afslagsymbool.svg Boggy Creek Road

Afslagsymbool.svg Heintzelman Road

Junction.svg South Park & Cell Lot

Afslagsymbool.svg Terminal B

Afslagsymbool.svg Terminal A

Afslagsymbool.svg economy parking

Knooppuntsymbool.svg Toll Florida 528.svg

Jeff Fuqua Boulevard is een stadsweg en semi-ongelijkvloerse weg in Orlando, Florida. De weg verloopt door het Orlando International Airport en is 9 kilometer lang.

Routebeschrijving

Jeff Fuqua Boulevard begint aan de zuidkant van het Orlando International Airport op een knooppunt met lange flyovers met de State Route 417, die de ringweg van Orlando vormt. De weg voert dan noordwaarts en slingert met gescheiden rijbanen en 2 tot 4 rijstroken per richting door de luchthaven. Afgezien van één verkeerslicht is de weg volledig ongelijkvloers. De weg geeft direct toegang naar parkeergarages en de hoofdterminal van de luchthaven. Ook gaat de weg onder drie taxibanen door. Aan de noordkant van het Orlando International Airport eindigt de weg op de State Route 528. Semoran Boulevard gaat dan verder richting Orlando als urban arterial met verkeerslichten.

Geschiedenis

Het Orlando International Airport heeft zijn oorsprong in McCoy Air Force Base, een militaire luchthaven die in 1942 ten zuiden van Orlando is gebouwd. Begin jaren '60 werd het een civiele luchthaven, en de huidige terminal is tussen 1978 en 1981 aan de oostzijde van de oorspronkelijke luchthaven gebouwd, waarmee ook het noordelijk deel van Jeff Fuqua Boulevard is aangelegd als toegangsweg naar de terminal. Gedurende de jaren '80 en '90 is de luchthaven geleidelijk verder uitgebreid met extra terminals, waardoor de centrale terminal en Jeff Fuqua Boulevard midden in de luchthaven kwamen te liggen, in plaats van alleen aan de oostkant. Vermoedelijk is de zuidwaartse verlenging tegelijkertijd met de State Route 417 in 1993 opengesteld. Destijds waren er al twee ongelijkvloerse kruisingen, die echter enkelbaans waren. In 2002 is de enkelbaans aansluiting ter hoogte van Heintzelman Boulevard verbreed naar 2x2 rijstroken. De aansluiting op de State Route 417 was oorspronkelijk gelijkvloers met verkeerslichten, waarbij alleen de SR-417 ongelijkvloers was. Tussen 2014 en 2016 is hier een knooppunt met lange flyovers gebouwd, toen is ook het zuidelijke deel van Jeff Fuqua Boulevard naar 2x2 rijstroken verbreed, waardoor dit het karakter van een freeway kreeg.

Naamgeving

De weg is vernoemd naar Jeff Fuqua, een voorzitter van de Greater Orlando Aviation Authority Board.

Wegnummer

Jeff Fuqua Boulevard heeft geen bewegwijzerd wegnummer en is in het beheer van de luchthaven.

Referenties