Jefferson Barracks Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jefferson Barracks Bridge
I-255.svg
Jefferson Barracks Bridge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 1.219 meter
Hoofdoverspanning 277 meter
Hoogte brugdek 27 meter
Openstelling 30-09-1983
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Jefferson Barracks Bridge is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Missouri en Illinois. De brug overspant de Mississippi River ten zuiden van St. Louis. Over de brug loopt de Interstate 255, het oostelijk deel van de ringweg van St. Louis.

Kenmerken

De brug bestaat feitelijk uit twee parallelle bruggen. De totale lengte is 1.219 meter, met een stalen boogbrug als hoofdbrug met een overspanning van 277 meter. Het brugdek ligt 27 meter boven de rivier. De brug heeft twee identieke boogoverspanningen naast elkaar. Over de brug loopt de Interstate 255 met 2x3 rijstroken. De brug ligt enigszins excentrisch ten opzichte van St. Louis, het is de zuidelijkste brug in de regio, maar aan de zijde van Illinois zijn weinig voorsteden. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

Jefferson Barracks Bridge-2.jpg

Oorspronkelijk was op deze plek een stalen vakwerkbrug uit 1941, waarover de US 50 liep.

De brug was het sluitstuk van de ringweg van St. Louis. Dit deel is relatief laat aangelegd omdat dit het minst drukke deel van de regio St. Louis is. Alleen aan de zijde van Missouri groeiden de suburbs aan deze zijde van de Mississippi River, de kant van Illinois is relatief onontwikkeld gebleven. De brug is in twee fases geopend, op 30 september 1983 opende de eerste (noordelijke) brug, in 1992 opende de tweede brug ten zuiden daarvan.

De brug is vernoemd naar de Jefferson Barracks Military Post, een landmachtbasis tussen 1826 en 1946. Het is de oudste militaire basis westelijk van de Mississippi River. Deze basis staat net ten noorden van de brug in Missouri.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 47.000 voertuigen over de brug. De Jefferson Barracks Bridge is daarmee de rustigste snelwegbrug in de regio St. Louis.

Zie ook

Referenties


Bruggen in St. Louis

Mississippi: Jefferson Barracks Bridge (I-255) • Poplar Street Bridge (I-55/64) • Eads BridgeMartin Luther King BridgeStan Musial Veterans Memorial Bridge (I-70) • McKinley BridgeNew Chain of Rocks Bridge (I-270) • Clark Bridge (US 67)

Missouri: Lewis Bridge (US 67) • Discovery Bridge (SR-370) • Blanchette Bridge (I-70) • Veterans Memorial Bridge (SR-364) • Daniel Boone Bridge (I-64)