Jižní spojka

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Praha Jizni spojka.svg
MO
Begin Praha
Einde Praha
Lengte 11 km
Route
MO CZ.svg

Knooppuntsymbool.svg Chuchelská radiála

Brug.svg Barrandovský (Vltava)

Afslagsymbool.svg Modřanská

Afslagsymbool.svg Modřanská

Afslagsymbool.svg Sulická

Afslagsymbool.svg Videňská

Knooppuntsymbool.svg Chodovská radiála

Afslagsymbool.svg Chodovská

Afslagsymbool.svg V Korytech

Afslagsymbool.svg Švehlova

Štěrboholská radiála

De Jižní spojka (zuidelijke verbinding) is een expressweg in Praha, Tsjechië, feitelijk onderdeel van de MO, de centrumring van de stad. De Jižní spojka vormt het zuidelijke deel, en loopt vanaf de Chuchelská radiála in het westen naar de Štěrboholská radiála in het oosten en is 11 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Jižní spojka begint op het knooppunt met de Chuchelská radiála op de westoever van de rivier de Vltava, een indrukwekkend stedelijk knooppunt dat erg compact is met veel fly-overs. Men steekt dan via de Most Barrandový de rivier de Vltava met 8 rijstroken over, waarna 2x3 rijstroken verder gaan door het zuiden van Praha. De afritdichtheid op de Jižní spojka is vrij hoog, wat ook verwacht mag worden van een stedelijke ringweg. Bij Spořilov kruist men de Chodovská radiála, die naar de D1 leidt, de dálnice naar Brno. De Jižní spojka loopt dan verder oostwaarts met enkele scherpe bochten, en telt 2x3 rijstroken langs het spoorterrein, dat de Jižní spojka met een tuibrug over steekt. Hierna wordt de Jižní spojka smaller, met 2x2 rijstroken, en gaat hier over in de Štěrboholská radiála.

Geschiedenis

Reeds in 1939 waren er plannen voor de Jižní spojka, als onderdeel van de nooit gerealiseerde snelweg van Nürnberg naar Wrocław. Begin jaren 80 begon de daadwerkelijke aanleg van de Jižní spojka, en in 1985 werd het westelijke deel tussen de Barrandovský Most en de Chodovská radiála opengesteld. Hiermee was de transitroute door Praha een feit. Eind jaren 80 werd de Jižní spojka om de wijk Spořilov over het slingertracé opengesteld, en in 1997 opende het laatste deel, de tuibrug over de sporen in het oosten van Praha. Op 29 augustus 2011 werd een nieuw 1,2 kilometer lang tracé ter hoogte van Hostivař in gebruik genomen, waarmee het allersmalste deel met 2x2 rijstroken zonder vluchtstroken en een maximumsnelheid van 60 km/h verleden tijd is. Dit oude tracé was oorspronkelijk bedoeld als één rijbaan met 3 rijstroken, die later omgebouwd is naar 2x2 smalle rijstroken.

Toekomst

De Jižní spojka is een onderdeel van de MO geworden, de centrumring van Praha. De Jižní spojka is het oudste deel van de MO. De westelijke en noordelijke delen zijn inmiddels ook voltooid en lopen grotendeels ondergronds. De aanleg van het oostelijk deel zal echter pas later plaatsvinden. Wel is tussen 2009 en 2013 reeds het knooppunt met het oostelijk deel gebouwd, daar waar de Jižní spojka overgaat in de Štěrboholská radiála. Het extreem smalle en bochtige substandaard deel is daarmee verleden tijd.

Verkeersintensiteiten

De Jižní spojka is de drukste weg van Tsjechië. Er rijden dagelijks 140.000 voertuigen over de Barrandovský Most en 105.000 voertuigen ten oosten daarvan. Dit stijgt naar 118.000 voertuigen ten westen van de D1 en maximaal 147.000 voertuigen ter hoogte van het beginpunt van de D1, het drukste punt van Tsjechië. Oostelijk daarvan reden 120.000 voertuigen per etmaal.

Met de opening van de D0 ten zuiden van Praha is het transitverkeer van de Jižní spojka afgegaan, maar dit is weer aangevuld met verkeer dat voorheen over het onderliggend wegennet reed om de files op de Jižní spojka te vermijden. Desondanks is de doorstroming aanzienlijk verbeterd omdat er amper nog vrachtverkeer over de Jižní spojka rijdt.

Referenties


Snelwegen & Expresswegen in Praha

D0 CZ.svg D1 CZ.svg D3 CZ.svg D4 CZ.svg D5 CZ.svg D6 CZ.svg D7 CZ.svg D8 CZ.svg D10 CZ.svg D11 CZ.svg

MO - Městský okruhVysočanská radiálaŠtěrboholská radiálaChodovská radiálaChuchelská radiálaRadlická radiálaBřevnovská radiálaProsecká radiálaJižní spojka