Jiguang Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
China G35.svg
China G35 map.png
G35
Begin Jinan
Einde Guangzhou
Lengte 1.970 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Qingyin Expressway (G22)

Knooppuntsymbool.svg Jinghu Expressway (G2)

Afslagsymbool.svg Jinan-Northeast

Afslagsymbool.svg Jinan-Centre

Afslagsymbool.svg Jinan-Northwest

Knooppuntsymbool.svg Jingtai Expressway (G3)

Afslagsymbool.svg Jinan-West

Knooppuntsymbool.svg Jingtai Expressway (G3)

Afslagsymbool.svg Changqing

Afslagsymbool.svg Xiaoli

Afslagsymbool.svg Pingyin

Afslagsymbool.svg Xiaozhi

Afslagsymbool.svg Dongping

Afslagsymbool.svg Liangshan

Afslagsymbool.svg Liangbaosi

Knooppuntsymbool.svg Rilan Expressway (G1511)

Afslagsymbool.svg Juye

Afslagsymbool.svg Yunchenghutong

Knooppuntsymbool.svg Rilan Expressway (G1511)

Afslagsymbool.svg Heze

Afslagsymbool.svg Dingtao

Afslagsymbool.svg Chengwu

Afslagsymbool.svg Caoxian

Afslagsymbool.svg Shangqiu-North

Afslagsymbool.svg Shangqiu-East

Afslagsymbool.svg Shangqiu-South

Knooppuntsymbool.svg Lianhuo Expressway (G30)

Afslagsymbool.svg Yingkuo

Afslagsymbool.svg Qiaocheng

Afslagsymbool.svg Qiaocheng-South

Afslagsymbool.svg Zhangcun

Knooppuntsymbool.svg Ningluo Expressway (G36)

Afslagsymbool.svg Fuyang-North

Knooppuntsymbool.svg Chuxin Expressway (S12)

Afslagsymbool.svg Runhe

Afslagsymbool.svg Fengjing

Afslagsymbool.svg Longtan

Afslagsymbool.svg Zhongxing

Knooppuntsymbool.svg Hushan Expressway (G40)

Afslagsymbool.svg Luan

Afslagsymbool.svg Huoshan

Afslagsymbool.svg Yuexi

Afslagsymbool.svg Qianshan

Knooppuntsymbool.svg Huyu Expressway (G50)

Afslagsymbool.svg villages

Afslagsymbool.svg Shipaizhen

Afslagsymbool.svg Xiecicun

Afslagsymbool.svg Wangjiang

Brug.svg Yangtze

Afslagsymbool.svg Xianyuzhen

Knooppuntsymbool.svg Dongpeng Expressway (S38)

Knooppuntsymbool.svg Andong Expressway (S27)

Afslagsymbool.svg Dongliu

Afslagsymbool.svg Dongzhi

Afslagsymbool.svg Jinggong

Knooppuntsymbool.svg Hangrui Expressway (G56)

Afslagsymbool.svg Leping

Afslagsymbool.svg Luocun

Afslagsymbool.svg Qingyun

Afslagsymbool.svg Huangjin

Knooppuntsymbool.svg Hukun Expressway (G60)

Afslagsymbool.svg Yingtan

Afslagsymbool.svg Jinxi

Afslagsymbool.svg Nancheng

Knooppuntsymbool.svg Fuyin Expressway (G70)

Knooppuntsymbool.svg Fuyin Expressway (G70)

Afslagsymbool.svg Nanfeng

Afslagsymbool.svg Guangchang

Afslagsymbool.svg Shicheng

Knooppuntsymbool.svg Quannan Expressway (G72)

Afslagsymbool.svg Ruijin-North

Knooppuntsymbool.svg Xiarong Expressway (G76)

Afslagsymbool.svg Ruijin-South

Afslagsymbool.svg Huichang

Afslagsymbool.svg Junmenglin

Afslagsymbool.svg Xunwu

Afslagsymbool.svg S331

Afslagsymbool.svg G206

Afslagsymbool.svg Pingyuan

Afslagsymbool.svg G206

Afslagsymbool.svg villages

Afslagsymbool.svg S225

Afslagsymbool.svg villages

Afslagsymbool.svg S226

Afslagsymbool.svg Xingning-North

Afslagsymbool.svg Xingning-West

Knooppuntsymbool.svg Changshen Expressway (G25)


Xingning - Huizhou via G25


Afslagsymbool.svg Boluo

Afslagsymbool.svg Longxi

Afslagsymbool.svg Boluo-East

Afslagsymbool.svg Boluo-West

Knooppuntsymbool.svg Congguanshen Expressway (S29)

Afslagsymbool.svg Sanjiang

Knooppuntsymbool.svg Zhusanjiao Ring Expressway (G94)

Afslagsymbool.svg Lixin Highway

Afslagsymbool.svg Yonghe

Knooppuntsymbool.svg Jinggang'ao Expressway (G4)

De Jiguang Expressway (Chinees: 济广高速公路), voluit de Jinan - Guangzhou Expressway (Chinees: 济南-广州高速公路) is een expressway in China. De snelweg verloopt van Jinan tot Guangzhou, waar de naam vanaf geleid is. De snelweg verloopt door de provincies Shandong, Henan, Anhui, Jiangxi en Guangdong. De snelweg doet weinig andere grote steden aan dan begin- en eindpunt. De snelweg is 1.970 kilometer lang.

Naam

De naam Jiguang Expressway slaat op de steden die de G35 verbindt, namelijk Jinan en Guangzhou.

Routebeschrijving

Shandong

De snelweg begint aan de zuidwestkant van de stad Jinan, waar de Jinghu Expressway en de Jingtai Expressway splitsen. De snelweg voert dan zo'n 280 kilometer door de provincie Shandong, eerst in zuidwestelijke, later in zuidelijke richting. De snelweg voert door vlak en monotoon landbouwgebied zonder veel grotere steden op de route. In het zuidwesten van Shandong kruist men de Rilan Expressway. De snelweg telt overal 2x2 rijstroken, behalve tussen Juye en Heze, waar 2x4 rijstroken liggen.

Henan

De Jiguang Expressway voert slechts zo'n 60 kilometer door het uiterste oosten van de provincie Henan, maar heeft er wel een knooppunt met de Lianhuo Expressway. Ook dit deel voert door vlak landbouwgebied.

Anhui

De Jiguang Expressway legt zo'n 550 kilometer binnen de provincie Anhui af, en doorkruist het westen van de provincie van noord naar zuid. Er liggen geen grotere plaatsen op de route van de Jiguang Expressway, die verder door vlak plattelandsgebied voert. Het zuiden van Anhui is bergachtiger.

Bij de stad Bozhou komt de Jiguang Expressway de provincie Anhui binnen en voert zuidwaarts met 2x2 rijstroken. Ten noorden van de stad Fuyang kruist men de Ningluo Expressway (G36), waarna de snelweg net ten oosten van de grens met de provincie Henan loopt. Bij de stad Lu'an is een knooppunt met de Hushan Expressway (G40). Zuidelijk van Lu'an voert de Jiguang Expressway door een gebied met beboste bergen. Het gebied kent vrij hoge bergen, met toppen tot 1.700 meter. De snelweg kent hier tal van tunnels en bruggen. De grootste plaats in het berggebied is Yuexi.

Vanaf Qianshan komt men in de veel vlakkere vallei van de rivier de Yangtze. Bij Qianshan kruist men de Huyu Expressway (G50), waarna de snelweg een lang stuk door het stroomdal van de Yangtze verloopt en de rivier uiteindelijk bij Wangjiang oversteekt via de Wangdong Bridge. Vervolgens komt men in bergachtiger gebied ten zuiden van de Yangtze en kent de snelweg weer tunnels en bruggen. Bij Dongzhi is een knooppunt met de Andong Expressway (S27). In een tunnel volgt dan de grens met de provincie Jiangxi.

Jiangxi

De Jiguang Expressway legt daarna bijna 600 kilometer af door de provincie Jiangxi en doet dat door de oostkant van de provincie. Bij Jingdezhen volgt een knooppunt met de Hangrui Expressway (G56). Niet ver daarna is een knooppunt met de Hangzhang Expressway (G60N). De Jiguang Expressway doorkruist het grid van de provincie Jiangxi en kruist diverse oost-west verlopende expressways. De snelweg telt voortdurend 2x2 rijstroken en voert door een afwisseling van valleien en lage bergen. De Jiguang Expressway voert langs tal van kleine steden, maar doet geen belangrijke steden aan in Jiangxi.

Belangrijke knooppunten volgen bij Yingtan met de Hukun Expressway (G60), een korte dubbelnummering met de Fuyin Expressway (G70) bij Nancheng, de Quannan Expressway (G72) bij Ningdu en de Xiarong Expressway (G76) bij Ruijin. In het zuiden van de provincie Jiangxi voert de snelweg door een langgerekte vallei en kent hier betrekkelijk weinig hoogteverschillen. In het uiterste zuiden van de provincie volgt dan de grens met de provincie Guangdong.

Guangdong

De Jiguang Expressway bij Huizhou in de provincie Guangdong.

De Jiguang Expressway legt vervolgens bijna 400 kilometer in de zuidelijke provincie Guangdong af. De snelweg wisselt hier van windrichting, en verloopt meer oost-west. De snelweg verloopt met 2x2 rijstroken door het heuvelachtige noorden van Guangdong langs de steden Pingyuan en Xingning. Zuidelijk van Xingning volgt een knooppunt met de Changshen Expressway (G25) en Shankun Expressway (G78), waarna de snelweg westwaarts loopt en er een driedubbelnummering met de G25 en G78 is.

De Jiguang Expressway verloopt westwaarts door een gebied met veel bebossing en lage bergen, parallel aan één van de rivieren die uiteindelijk de Pearl River Delta vormen. De snelweg verloopt vanaf Heyuan weer een eindje zuidwaarts. Bij Heyuan is ook een knooppunt met de Longhe Expressway (G4511). Bij de grote stad Huizhou splitsen de G25 en G35. De Jiguang Expressway verloopt vanaf hier weer westwaarts en telt 2x3 rijstroken tussen Huizhou en Guangzhou. De Jiguang Expressway eindigt aan de oostkant van de metropool Guangzhou op de Jinggang'ao Expressway (G4).

Geschiedenis

De snelweg is tussen 2002 en 2016 opengesteld voor het verkeer. Het oudste deel is het traject dat met de Rilan Expressway in de provincie Shandong samenvalt, een 42 kilometer lang traject tussen Juye en Heze dat circa 2002 is opengesteld. Kort daarna opende in 2003 het zuidelijkste deel tussen Huizhou en Guangzhou in de provincie Guangdong. De snelweg is verder grotendeels tussen 2005 en 2010 opengesteld. Er waren daarna nog twee ontbrekende schakels, een ruim 100 kilometer lang traject vanaf Xunwu naar Xingning (grotendeels in Guangdong) dat in 2015 opende, en het deel in Anhui dat de rivier de Yangtze kruist, dat in 2016 is opengesteld.

Shandong

Oorspronkelijk begon de G35 aan de westkant van Jinan op de Jingtai Expressway (G3). Later is de Jinghu Expressway (G2) aan de noordkant van Jinan naar het noorden verlegd over een nieuw tracé, waarna de G35 langs de west- en noordkant van Jinan werd verlengd over de G3 en voormalige G2.

Het oudste deel van de snelweg in de provincie Shandong is het oost-west verlopende traject dat samenvalt met de Rilan Expressway (G1511) tussen Juye en Heze, dat circa 2002 in gebruik is genomen. Rond 2006-2007 opende het noordelijke deel tussen Jinan en Juye en rond 2008 opende het zuidelijke deel van Heze tot de grens met Henan. Het deel in Shandong was daarmee iets later gereed dan het deel in Henan.

Het oudste deel van de snelweg tussen Juye en Heze is in 2018-2021 van 2x2 naar 2x4 rijstroken verbreed over een lengte van 46 kilometer.[1] Op 30 december 2021 begon ook een grootschalige verbreding van het 153 kilometer lange traject tussen Jinan en Juye, dat ook van 2x2 naar 2x4 rijstroken verbreed wordt.[2]

van naar lengte datum
Juye Heze 42 km circa 2002
Jinan Juye 154 km circa 2006/2007
Heze grens Henan 85 km circa 2008

Henan

Het deel in Henan kwam in 2006 gereed, maar het noordelijkste deel op de grens met Shandong moest wachten tot het aansluitende deel in Shandong gereed kwam, rond 2008.

van naar lengte datum
Shangqiu grens Anhui 55 km circa 2006
grens Henan Shangqiu 3 km circa 2008

Anhui

Ook het deel door noordwest-Anhui is omstreeks 2006 geopend. Omstreeks 2009 is het deel door het bergachtige zuiden van Anhui tot aan de Andong Expressway geopend. Ook het allerzuidelijkste deel in Anhui is in 2009 geopend ten zuiden van Dongzhi. Op 30 december 2015 opende een 50 kilometer lang deel vanaf de G50 tot vlak voor de Yangtze bij Wangjiang.[3] Op 30 december 2016 opende de ontbrekende 38 kilometer tussen Wangjiang en de S27 bij Dongzhi, inclusief de Wangdong Bridge over de Yangtze. Hiermee was de gehele G35 van Jinan tot Guangzhou voltooid.[4]

van naar lengte datum
grens Henan Yuanqiangzhen 82 km circa 2006
Yuanqiangzhen Lu'an 194 km circa 2007
Lu'an Qianshan 149 km circa 2008
Dongzhi grens Jiangxi 24 km 00-00-2009
Qianshan Wengjiang 50 km 30-12-2015
Wengjiang Dongzhi 38 km 30-12-2016

Jiangxi

Tussen 2005 en 2007 is het noordelijkste deel aangelegd tussen de grens met de provincie Anhui en Yingtan. Dit 203 kilometer lange traject opende op 28 november 2007 voor het verkeer. Tussen 2008 en 2010 is de snelweg verder zuidwaarts aangelegd tussen Yingtan en Ruijin. Dit 309 kilometer lange traject opende op 16 september 2010 voor het verkeer. Op 28 december 2011 opende 124 kilometer verder zuidwaarts tot Xunwu. Het ontbrekende grenstraject tot aan Guangdong opende op 31 december 2015 voor het verkeer.

Het deel dat met de G76 is dubbelgenummerd bij Ruijin is in 2010-2011 direct met 2x4 rijstroken aangelegd. Ook is de dubbelnummering met de G70 ten zuiden van Nancheng direct met 2x3 rijstroken aangelegd.

van naar lengte datum
grens Anhui Yingtan 203 km 28-11-2007
Yingtan Ruijin 309 km 16-09-2010
Ruijin Xunwu 124 km 28-12-2011
Xunwu grens Guangdong 7 km 31-12-2015

Guangdong

Het knooppunt tussen de G25 en G35 bij Wuhua, Guangdong.

De Jiguang Expressway is aangelegd als buitenste randweg van de mega-agglomeratie Pearl River Delta, met grote steden als Guangzhou, Shenzhen en Dongguan. De snelweg tussen Huizhou en Guangzhou is op 20 december 2003 opengesteld voor het verkeer, tegelijkertijd met de Guanghui Expressway. Op 30 oktober 2005 opende het traject vanaf Xingning tot Huizhou voor het verkeer, dat samenvalt met de G25 en G78. Het deel in het noordoosten van Guangdong liet langer op zich wachten en opende uiteindelijk op 31 december 2015 voor het verkeer, over een lengte van 99 kilometer, tussen de grens met Jiangxi en de G25 bij Xingning.

De G35 verliep oorspronkelijk vanaf Xingning westwaarts naar Huizhou, dit viel samen met de Changshen Expressway (G25). Later is een alternatieve zuidelijkere route ontwikkeld via Wuhua. Vermoedelijk valt de G35 tussen Meilinzhen en Huizhou samen met de Shanzhan Expressway (S14). Het 59 kilometer lange deel tussen Xingning en Meilinzhen opende op 28 september 2017 voor het verkeer.[5]

van naar lengte datum
Huizhou Guangzhou 98 km 20-12-2003
Xingning Huizhou (voormalige route) 201 km 30-10-2005
grens Jiangxi Xingning 99 km 31-12-2015
Xingning Meilinzhen 59 km 28-09-2017

Zie ook

Referenties

National Expressways in China

G1G2G3G4G5G6G7G10G11G12G15G16G18G20G22G25G30G35G36G40G42G45G50G55G56G59G60G65G69G70G72G75G76G78G80G85G91G92G93G94G95G98G99

Lijst van expressways in China

Expressways in Shandong

National expressways:

Qinbin Expressway (G0111) • Jinghu Expressway (G2) • Jingtai Expressway (G3) • Jiliao Expressway (G0311) • Deshang Expressway (G0321) • Jihe Expressway (G0323Shenhai Expressway (G15) • Rilan Expressway (G1511) • Rongwu Expressway (G18) • Binde Expressway (G1818) • Qingyin Expressway (G20) • Ring Expressway (Jinan) (G2001) • Qingxin Expressway (G2011) • Qinglan Expressway (G22) • Changshen Expressway (G25) • Donglu Expressway (G2516) • Jiguang Expressway (G35) • Hebao Expressway (G3511) • Jinan Metropolitan Ring Expressway (G9911)


Provincial expressways:

Yanhai Expressway (S11) • Binde Expressway (S12) • Gaoxing Expressway (S14) • Rongwei Expressway (S16) • Pengqi Expressway (S17) • Longqing Expressway (S19) • Xinwei Expressway (S21) • Weiri Expressway (S23) • Weiqing Expressway (S24) • Laitai Expressway (S26) • Shennan Expressway (S28) • Binlai Expressway (S29) • Taixin Expressway (S31) • Hedong Expressway (S32) • Jixu Expressway (S33) • Lancao Expressway (S38) • Zaozhuang Branch (S83) • Jiaozhou Bay Bridge (S85) • Donggang Expressway (S7201) • Yantai Laizhou Shugang Expressway (S7401) • Yantai Shugang Expressway (S7402) • Shugang Expressway (S7602) • Airport Expressway (Rizhao) (S7801) • Dezhou Connector ExpresswayDongliang ExpresswayGaodong ExpresswayJigao ExpresswayJitai ExpresswayJiwei ExpresswayJinan - Weishan ExpresswayQingdao Jiaodong Airport ExpresswayWeiqing ExpresswayXintai ExpresswayZhanlin Expressway

Expressways in Henan

National expressways: Deshang Expressway (G0321) • Jinggang'ao Expressway (G4) • Anchang Expressway (G0411) • Xuguang Expressway (G0421) • Jingwu Expressway (G0424) • Pingluo Expressway (G0513) • Rilan Expressway (G1511) • Yanluo Expressway (G1516) • Lianhuo Expressway (G30) • Ring Expressway (Zhengzhou) (G3001) • Shanggu Expressway (G3031) • Jiguang Expressway (G35) • Hebao Expressway (G3511) • Ningluo Expressway (G36) • Ningxin Expressway (G3611) • Pingyi Expressway (G3612) • Luonei Expressway (G3613) • Luolu Expressway (G3615) • Hushan Expressway (G40) • Hexiang Expressway (G4222) • Daguang Expressway (G45) • Erguang Expressway (G55) • Jinxin Expressway (G5512) • Hubei Expressway (G59) • Zhengzhou Metropolitan Ring Expressway (G9905)


Provincial expressways: Airport Expressway (S1) • Nanlin Expressway (S22) • Jixi Expressway (S25) • Fanhui Expressway (S26) • Changji Expressway (S28) • Xuxin Expressway (S29) • Yongdeng Expressway (S32) • Xinbi Expressway (S38) • Jiaotong Expressway (S49) • Shangdeng Expressway (S60) • Huainei Expressway (S62) • Shangzhou Expressway (S81) • Zhengmin Expressway (S82) • Lannan Expressway (S83) • Zhenglu Expressway (S85) • Zhengshaoluo Expressway (S85) • Yuanjiao Expressway (S86) • Zhengyun Expressway (S87) • Zhengluan Expressway (S88) • Jiluo Expressway (S93) • Luoluan Expressway (S96) • Xinyi Expressway (S97) • Neideng Expressway (S98) • Ring Expressway (Nanyang) (S8311) • Ring Expressway (Anyang)Lanyuan ExpresswayLingbao Bypass ExpresswayTaihang ExpresswayZhounan Expressway

Expressways in Anhui

National expressways: Jingtai Expressway (G3) • Deshang Expressway (G0321) • Jihe Expressway (G0323Yanluo Expressway (G1516) • Changshen Expressway (G25) • Lianhuo Expressway (G30) • Jiguang Expressway (G35) • Ningluo Expressway (G36) • Ningxin Expressway (G3611) • Hushan Expressway (G40) • Ring Expressway (Hefei) (G4001) • Lining Expressway (G4012) • Hurong Expressway (G42) • Ningwu Expressway (G4211) • He'an Expressway (G4212) • Hu'e Expressway (G4221) • Hexiang Expressway (G4222) • Ningjiu Expressway (G4231) • Huyu Expressway (G50) • Wuhe Expressway (G5011) • Hangrui Expressway (G56) • Nanjing Metropolitan Ring Expressway (G9904) • Hefei Metropolitan Ring Expressway (G9912)


Provincial expressways: Lihuang Expressway (S1) • Lixuan Expressway (S3) • Sisu Expressway (S4) • Xuantong Expressway (S5) • Sudeng Expressway (S6) • Xuming Expressway (S7) • Chaohuang Expressway (S11) • Chuxin Expressway (S12) • Xubeng Expressway (S15) • Benghe Expressway (S17) • Hefei Xinqiao Airport Expressway (S18) • Tiantian Expressway (S22) • Andong Expressway (S27) • Liwu Expressway (S28) • Tongshang Expressway (S30) • Dongpeng Expressway (S38) • Huangfu Expressway (S42) • Fengyang Branch (S95) • Ring Expressway (Chuzhou)Bengwu Expressway

Expressways in Jiangxi

National expressways: Deshang Expressway (G0321) • Ningshang Expressway (G1514) • Chaonan Expressway (G1535) • Hangshang Expressway (G2531) • Jiguang Expressway (G35) • Xungan Expressway (G3512) • Daguang Expressway (G45) • Longhe Expressway (G4511) • Hangrui Expressway (G56) • Hukun Expressway (G60) • Ring Expressway (Nanchang) (G6001) • Nanshao Expressway (G6011) • Nanfeng Expressway (G6023) • Hangzhang Expressway (G6021) • Fuyin Expressway (G70) • Fuji Expressway (G7012) • Ningwu Expressway (G7021) • Quannan Expressway (G72) • Xiarong Expressway (G76)


Provincial expressways: Deshang Expressway (S19) • Penghu Expressway (S20) • Duchang - Jiujiang Expressway (S22) • Dewu Expressway (S26) • Qifu Expressway (S29) • Yongwu Expressway (S30) • Wanshang Expressway (S33) • Dechang Expressway (S36) • Ring Expressway (Jiujiang) (S37) • Changli Expressway (S38) • Changtong Expressway (S40) • Dongchang Expressway (S42) • Fengsheng Expressway (S49) • Taijing Expressway (S50) • Changjiu Expressway (S59) • Ganshao Expressway (S66) • Zhangji Expressway (S69) • Xunxin Expressway (S80) • Tonggu - Yichun Expressway (S81) • Shanglian Expressway (S89) • Jiujing Expressway (S3501) • Ring Expressway (S4503) • East Ring Expressway (Fuzhou)Changning ExpresswayNingding ExpresswaySuida ExpresswayXiuping Expressway

Expressways in Guangdong

National expressways

Jinggang'ao Expressway (G4) • Shennan Expressway (G0412) • Xuguang Expressway (G0421) • Wushen Expressway (G0422Guangle Expressway (G0423) • Guang'ao Expressway (G0425) • Shenhai Expressway (G15) • Yongguan Expressway (G1523) • Quanmei Expressway (G1532) • Chaonan Expressway (G1535) • Guanguang Expressway (G1536) • Changshen Expressway (G25) • Jiguang Expressway (G35) • Daguang Expressway (G45) • Erguang Expressway (G55) • Baomao Expressway (G65) • Lanhai Expressway (G75) • Shankun Expressway (G78) • Guangkun Expressway (G80) • Zhusanjiao Expressway (G94) • Guangzhou Southern Ring Expressway (G1508) • Shencen Expressway (G2518) • Longhe Expressway (G4511) • Nanshao Expressway (G6011) • Guanfo Expressway (G9411)


Provincial expressways

Guanglian Expressway (S1) • Guanghe Expressway (S2) • Guangzhou - Shenzhen Expressway (S3) • South China Expressway (S4) • Guangtai Expressway (S5) • Guanglong Expressway (S6) • Guangfozhao Expressway (S8) • Xiongxin Expressway (S10) • Dachao Expressway (S11) • Meilong Expressway (S12) • Jiehui Expressway (S13) • Shanzhan Expressway (S14) • Guangfo Expressway (S15) • Foqingcong Expressway (S16) • Chaohui Expressway (S17) • Huaguan Expressway (S18) • Meishan Expressway (S19) • Guangzhongjiang Expressway (S20) • Guanghui Expressway (S21) • Huitang Expressway (S22) • Hui'ao Expressway (S23) • Zhongshan - Dongguan Expressway (S24) • Zhongyang Expressway (S26) • Shaoguan - Xinfeng Expressway (S27) • Shuiguan Expressway (S28) • Congguanshen Expressway (S29) • Huishen Coastal Expressway (S30) • Longda Expressway (S31) • Xibu Yanhai Expressway (S32) • Nanguang Expressway (S33) • Zhuhai - Doumen Expressway (S34) • Zhuhai - Taishan Expressway (S36) • Guangzhou - Dongguan Expressway (S37) • Zhuhai - Zhuhai Airport Expressway (S38) • Dongxin Expressway (S39) • Luoding - Xinyi Expressway (S40) • Airport Expressway (Guangzhou) (S41) • Hualian Expressway (S42) • Guangzhu West Expressway (S43) • Fujiang Expressway (S45) • Zhanjiang - Wuchuan Expressway (S46) • Jiangzhu Expressway (S47) • Xintai Expressway (S49) • Donglei Expressway (S50) • Luoyang Expressway (S51) • Zhongshan West Ring Expressway (S53) • Erguang Expressway (S55) • Huaiyang Expressway (S59) • Lianshan - Guangxi Expressway (S60) • Yuntanzhen - Matazhen Expressway (S61) • Zhanjiang - Lianjiang Expressway (S63) • Meiping Expressway (S66) • Dafenghua Expressway (S68) • Nanshagang Expressway (S73) • Shunde - Nansha Expressway (S76) • Shunde - Zhongshan Expressway (S77) • Zhongshan - Nansha Expressway (S79) • Ring Expressway (Guangzhou) (S81) • Shaoguan North Expressway (S84) • Ring Expressway (Shantou) (S85) • Outer Ring Expressway (Shenzhen) (S86) • Ring Road (Dongguan) (S88)


Ring Expressway (Meizhou) (S1211) • Airport Expressway (Zhuhai) (S3211) • Guang'ao Expressway Zhuhai Branch (S9919) • Huizhou Extension (S9925) • Zhanjiang Branch (S9975)


Guangyuan Expressway (S102) • Nanping Expressway (S301) • Xinguang Expressway